Färgsprakande Fredag #11 (4)

Då var det dags för att hänga på Lillasysters utmaning, lika kul som vanligt att vara ute och fånga fina färger 🙂 Denna gången blir det en uppsättning av fina rosor och några andra som är helt underbara blommor! 🙂

Rosor från våran fd sommarstuga 🙂

Rosor från stor buske i våran fd sommarstuga 🙂

Vackra rosor hos en granne 🙂

Dubbel vallmo i min stor blomlåda 🙂

Spindel Dahlia med humla på besök 🙂

Dahlia efter en regnskur 🙂

Luktärter bredvid min balkongdörr 🙂

Älskade Narrhuvan, en favorit att ha inomhus och med denna avslutar jag denna Färgsprakande Fredag!
Trevlig helg! 🙂

14 thoughts on “Färgsprakande Fredag #11 (4)

 1. LillaSyster says:

  Tack för länken och tack för dina ord hos mig =)
  Så kul att du är med även denna fredagen ! Ha en bra dag!

  • Åsa says:

   Tack själv, det är så härligt med Färgsprakande Fredagar hos dig att det förgyller en med alla glada färger och härliga motiv som alla bjuder på. Det är svårt att sluta för det är så medryckande 🙂

   Trevlig helg! 😀

 2. Paula Merio says:

  Här blommar det, har du gröna fingrar tro? Dahlior är favoriter, även om jag tycker att de ser nästan för perfekta ut, som om de inte vore äkta. Luktärterna luktar äkta, och rosor är alltid rosor, nu var det länge sedan jag blev uppvaktad med några…
  En fin helg tillönskas

  • Åsa says:

   Jo tack det blommar för fullt här hemma 🙂 Gröna fingrar tycker många att jag har (utan att skryta) men själv anser jag mig inte mer kunnig än andra. Alla kan lyckas med Dahlior! Delvis kan jag hålla med att de kan se konstgjort ut ibland. Men jag lovar mina är så äkta det går att få dem! 🙂 Rosor är som sagt alltid en 🌹 jag kan hålla med att det var många år sedan man blev uppvaktad med sådana blomster. Luktärten luktar ljuvligt gott, så när jag har balkongdörren öppen fylls vardagsrummet med den härliga doften! 😀
   Trevlig helg! 🙂

 3. Åke says:

  Favoritblommor för mig är just rosor. Rött har varit min favoritnyans sedan jag kunde tyda nyanser. Dom här andra blommorna du har fotat är jag helt off side på vad gällande namn. Dahlia är bara något jag hört… men skulle aldrig kunna peka ut den, men snygg bild med vattendropparna. Hela inlägget ger en varm och härlig känsla. Jag antar att det krävs kunskap i att sköta om blommor där på balkongen när solen ligger på hela dagen.

  • Åsa says:

   Tack för dina fina ord 🙂 Rosor är alltid vackert oavsett färg, vissa doftar ljuvligt gott. Blev besviken igår då jag såg att en av grannarna klippt ner sin klätterros som var så vacker, den låg nu i kompost högen 🙁
   Dahlia är inte så svårt att känna igen, lika med luktärt.
   Det är roligt att pyssla med blommor ute på balkongen i min blomlåda som är lika lång (ca 9 meter) som balkongen är och ca 1 meter bred. Solen ligger på från att solen går upp till ca 15.00 på sommaren. Dahlia är en soldyrkare så den trivs bra där. Förutom några perenner så planterar jag 1-2 åriga blommor för att testa olika blommor som passar bäst, men går mer och mer mot att ha perenner, förutom Dahlior.

   Ha en fin Lördag! 🙂

 4. Anki says:

  Ett härlig inlägg Åsa! Verkligen färgsprakande bilder! Den där narrhuvan ser väldigt trevlig ut … måste nog leta efter en sån 🙂
  Önskar dig en trevlig lördag!

  • Åsa says:

   Ursäkta ett sent svar…

   Tack så mycket! Narrhuvan kan vara svår att finna, men sök i nån av de grupper som finns på Facebook och gamla växter – Har du tur lyckas du hitta nån som har skott!
   Det tog mig 3 år innan jag lyckades få tag på denna! Min Pappa hade fått 2st skott för många år sedan och jag fick av honom. Men de två jag fick tog sig knappt men den gav ändå några klockor, men sommaren efter så dalade den och dog 🙁 Efter det har jag sökt och sökt, lyckades få ett svar från en kvinna som bor ganska nära mig som hade och jag fick två nya skott! 🙂
   Trevlig söndags kväll! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.