Helgen som varit och början av..

Denna veckan så har jag roat mig att rensa upp dessa kartonger med materiel inför min vävning, det kräver att ha en hel del av detta så det blir något av med Mattor, Dukar, Gardiner, Grytlappar och Grytunderlägg, Handdukar/Badlakan, Filtar mm..

Tio stycken kartonger som jag rensat via färger och nystat upp en hel del – Men som sagt man blir både  hungrig, törstig och trött av att hålla igång med detta “slitgöra”  då det tar lång tid att nysta upp dessa på nystan.

   

Men som avslutning på denna Tisdag så var jag in på affären och köpte min favorit glass!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu ska det bli skönt att sova en stund innan nästa pass blir gjort med vävningen som faller in på Onsdagarna! 🙂

Önskar er alla en fin Onsdag! 😀

12 thoughts on “Helgen som varit och början av..

 1. LillaSyster says:

  Oj, du har då inte legat på latsidan. Sen gäller det ju att kunna beräkna så att rullarna du gjort går jämnt upp med det som ska tillverkas. Jag gillar glass, men inte den smaken. Jag får inte ihop kombon av apelsin och choklad i något sammanhang. Supergoda smaker-MEN var för sig. Ha en bra onsdag i vävstugan.

  • Åsa says:

   En massa jobb är det med att rulla nystan.. Men ett bra sätt att veta vad som finns! 🙂

   Detta med att beräkna är väldigt svårt, låt säga om du skall ha en grund färg och man har kanske 1-2 nystan, då är det bättre att välja att göra någon rand med just denna färgen istället! Men men.. man kan mixtra och trixa så blir det ändå en väldigt fina Mattor eller Dukar..

   Men vad det gäller glassen – Första gången tänkte jag exakt lika som vad du gör här.. Men efter att smakat så kan jag säga så här: Bättre Combo finns inte vad gäller smaken! Finns något bakverk med som har samma smaker – Minns dock ej namnet på den.. Men mitt förslag är: Döm inte före man smakat! Detta har jag lärt mig att jag slutat döma innan jag smakat – Att ha åsikter kan man givetvis ha och det ska man ha…

   Ha en fin vecka! kram

 2. BP says:

  Ja, det inlägget hade ju lätt kvalat in på färgsprakande fredag också. Nu är jag ju helt dum i huvud vad gäller handarbeten, men vad är det jag tittar på?

  Ja, jag ser att det är nystan, men varifrån fick du dom? De ser ut som helt olika material. Har du på något sätt tillverkat dom själv?

  Tycker dina bilder är helt outstanding. Otroligt läckert med alla fräcka färger.

  • Åsa says:

   Det är olika matiel som är klippta remsor, sedan nystas de i bollar för att sedan använda till vävning till mattor, dukar mm..

   Dessa köpte jag för en mindre slant av en dam som slutade med vävning.. så för min del gäller att nysa upp dessa efter färg och matriel 😀

   Mycket jobb är det beroende på vad man ska väva, om man inte köper färdigt “garn” eller Lyxtrasa mm..

   Kommer annat på Färgsprakande fredag! 😉 😉

 3. Hannas krypin says:

  Jag läste först värvning och funderade över vad dukar och handdukar hade med värvning att göra. Sen läste jag en gång till och då trillade poletten ner. Alla dina tygnystan påminner mig om min mammas hemvävda trasmattor. Nostalgi på hög nivå måste jag säga.

  • Åsa says:

   Haha.. ja många gånger jag gör likadant med att läsa helt galet! Men då man läst ännu en gång och kanske två gånger då ramlar poletten ner..Vilket man kan skratta åt sig själv ett bra tag!

   Vad roligt att du fick Nostalgi på högre nivå.. Det kommer nog bli en och annat inlägg om vävning. Men just nu har jag uppehåll från att väva då jag väntar på operation!

 4. Åke says:

  Det är ju tur att jag inte håller på att trassla med trådar så här. Hur ska man få ihop allt detta till något riktigt liksom. Tålamodet skulle ju vara slut på måndag redan till första fikat 🙂 Nej sådant överlämnar jag med god hand till de som har tålamodet alla dagar i veckan. Men glass kommer jag gärna på 🙂

  • Åsa says:

   Haha… Tålamod Åke.. Har guld i sin hand när man håller på 🙂 Men ärligt är det inte det roligaste man gör – Men som man brukar säga till de som vill vara fina.. Då måste man oxå lida pin!
   Det är samma då det gäller handarbeten med och spec med vävningen..tyvärr!

   Glass är nog många som gillar, även det är vinter och kallt vissa dagar! Säger som dig.. Det tackar man inte nej till! 😀

 5. Anki says:

  Här lyser flitens lampa minsann! Vilket jobb för både hjärna och händer att sorter och nysta!
  Blir kul att se vad du kommer att väva!
  Ha en fin dag!
  Kram

  • Åsa says:

   Jo jag passade på då jag hade massor av ork och glöd för att ta tag i detta 😀

   Med tiden så kommer jag göra traslöpare av detta, kanske även något annat kul! Tiden får utvisa vad det blir fram över..

   Kram

 6. Paula Merio says:

  Så otroligt duktig du är som väver, heja dig! När jag var barn på 60-talet i Finland så sparades varenda plagg och tyglapp för att ingå i trasmattor. Jag var aldrig med när de klipptes och nystades, men på sommaren togs alla nystan med till min sommarstad Lovisa där min mormors vänner vävde mattor av lust och glädje. Många år senare kunde jag se vilka av mina kläder som låg i mattan på golvet hemma. Tyvärr kunde jag inte transportera alla trasmattor när jag flyttade till Sverige, så de har jag inte kvar, men i minnet så!

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 🙂 Jag kan förstå att du ej fick med dig alla mattorna när du flyttade hit till Sverige, men klart det var synd.. Tur man kan behålla minnet utav de vackra mattorna och ändå veta att vissa innehöll kläder man haft och minns även de! Man får verkligen vara glad att minnet finns kvar hela livet, då det är mycket man vill minnas genom livet och framförallt fina minnen.

   Önskar dig en fin helg! 🙂 Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.