Hoppa på tåget #Ingen rök utan eld

Då var det åter dags att kliva ombord på Åkes Tåg denna Påskaftons morgon! 🙂

Destinationen är denna gång är att förstå detta ordspråk – Det blir att gå tillbaka i skolbänken igen och se vad vi hittar där?

ingen rök utan eld

BETYDELSER OCH DEFINITIONER AV “INGEN RÖK UTAN ELD”
GRAMMATIK OCH DEKLINATION AV INGEN RÖK UTAN ELD
EXEMPEL PÅ MENINGAR MED ” INGEN RÖK UTAN ELD “

Ingen rök utan eld, tänkte Gustafsson och gick stönande fram till dörren.
från vissa, du vet det finns ingen rök utan eld
Ingen rök utan eld, sägs det
De började tänka: Ingen rök utan eld.
Han ryckte på axlarna. ”Som min pappa lärde mig när jag var spenabarn, ingen rök utan eld.
Förr eller senare börjar någon tänka att ingen rök utan eld, och sedan börjar allt falla samman.
Ingen rök utan eld, säger man ju
Det var visserligen en något sliten kliché att poliser inte gillade pressfolk, men ingen rök utan eld.
– Ingen rök utan eld, sa Hanne
” Ingen rök utan eld “, som ordspraket säger
Hur mycket hon än nekade skulle devisen ingen rök utan eld cirkulera i en utredares huvud.

Detta är vad jag kan dela med mig utav.. Det blev inte mycket text men går säkert finna ännu mer i en ordlista?

Förutom det finns det rök utan eld..Det finns rökpatroner man kan använda om man skall fotografera med mycket rök utan eld.. Så kan man alltid göra isad kolsyra och det beprövade salmiak rök. Det finns även att införskaffa special rökelse här!
Men gratis rök har jag här  utanför mig.. Då ser det ut på detta viset.

   

Även dessa Ånglok som finns där jag är uppväxt i Njurunda, detta fina Ånglok “Loke” står ute i Galtströms Bruk och då man gick i skolan gjorde vi utflykter dit strax före sommarlovet eller så efter att man börjat skolan efter sommarlovet.  Vilket vi alla tyckte var lika roligt varje gång vi åkte dit! 😀  Även sommartid brukar det vara spelningar med bra artister där ute på Bruket. Har man vägarna förbi så missa inte chansen att se detta!! 😀

Glad påskafton önskas er alla!

 

11 thoughts on “Hoppa på tåget #Ingen rök utan eld

 1. Äventyret Framtiden says:

  Så fyndigt du fick till dagens rubrik. Och så fotona på det till.
  Perfeito som de säger här !

  Jag önskar dig en glad fortsättning på påskhelgen!
  Påskkram!🐔🐏🐇

  • Åsa says:

   Tack snälla! Det var verkligen klurigt denna gång, men ja precis som du beskrev det.. När man gnuggar geni knölarna så kommer man på lite saker trots allt! 🙂

   De säger nästan som många andra bara lite annan stavning.. “Perfectio” har jag för min många länder använder? Det kanske till o med är detta ord som du skriver.. Nåväl jag lämnar det för kunskapen sträcker sig inte så bra i alla de språken!

   Ha en god fortsättning på påsken! 🙂 Kram

 2. BP says:

  Håller med Karin! Jag hittade ingen story, utan bara en futtig “betydelse”, och det hjälpte mig inte ett dugg. Anläggningen med rök framför näsan på dig är WOW, speciellt nattetid. Är det en petrokemisk anläggning. Älskar sådana industrimiljöer:-)
  Ångloken är charmiga:-)
  Mycket bra jobbat:-)

  • Åsa says:

   Tackar för dina fina ord! Denna industi är en pappersmassa fabrik so inte allt för länge sedan blir ut/ombyggd för bättre miljöval och mindre doft utsläpp. Men även nu så håller de på med utbyggnad “igen” – Jag vet inte exakt vad det är de bygger just nu, men jag tror nog våran kära bloggvän Åke har 100% koll på det!?? Eller hur Åke?

   Men här kommer lite läsning om denna Massa fabrik https://www.sca.com/sv/massa/vara-massabruk/ostrands-massafabrik/

   Ha en god fortsättning på påskhelgen! 🙂 Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket Christian!
   Ja den texten hittade jag och tänkte att den blir bra att använda sig utav.. 🙂

   Ha en fin vecka! 🙂

 3. Anki says:

  Snyggt tolkat Åsa och fina bilder! Jag varit vid Galtströms bruk och även jag har bilder på det fina loket någonstans i arkivet 🙂
  Ha en bra annandag!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack Anki! 🙂 Men vad kul att du varit här i Njurunda där jag är uppvuxen och att även du lyckts få se vårt fina Loket Loke, men så här med facit i handen så hade det varit trevligt ifall vi hade haft kontakt mycket tidigare och man hade kunnat träffats vid era utflykter tidigare åren. Jag börjar inse att en del av er varit i mina vyer runt om där jag bor och har bott. Detta gör mig bara ännu mera sugen att få träffas en dag! Vem vet vi kanske har mötts nånstans utan att vi tänkt på det. Eftersom vi ändå är vänner även på FB så finns där bilder på mig från olika år. Du kan alltid kika ifall du ej gjort det redan?
   Nu blev det rent av spännande ifall vi mött utan att veta om det?!

   Kram

 4. Paula Merio says:

  Hur har jag missat detta inlägg? Tåget verkade ha avgått utan att jag lade märke till det, du får ursäkta mig! Men nu då jag skulle kika på veckans skyltar fick jag syn på rökmolnen! Är det ett värmeverk du har där framför dig, så häftigt foto. Och tågröken år ockå autentisk o vacker, bra jobbat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.