Hoppa på tåget #Kyrkorgel

Då var det då dags för att hoppa på tåget med vår Lokförare Åke vid spakarna! 🙂

Denna gången skall vi visa upp Kyrkorgeln – Jag har valt att visa upp dem jag haft nära mig, det är några av bilderna har jag fått lånat för min bil har stått på verkstad efter att gått sönder och jag fick ta bärgaren till verkstaden.
Tyvärr hade dom ingen tid förren vecka 28, men som tur var fick jag hämta den redan idag fredag – han fick en lucka och plockade då in bilen – jag har varit utan i två veckors tid, han tyckte jag borde ha en bil i helgen – Vilket var väldigt snällt gjort! 🙂
Detta har gjort att jag inte kommit iväg som önskat för att ta de bilderna jag önskade, men som tur är så hade jag gjort en sväng strax innan bilen gick sönder och fångat några bilder. Men några är lånade från vänner. (De tre första är lånade bilder) Men de andra har jag tagit själv! 😀

Här kommer mina bidrag! 🙂

 

Detta är då Njurunda kyrka med kyrkorgel – Här är jag uppväxt och hit gick vi alltid inför avslutningen mot sommarlovet 😉

Den lilla orgeln framme vid altaret  🙂

Dessa bilder är från Hässjö kyrka i Timrå kommun där jag Gifte mig med barnens Pappa och båda barnen är döpta på samma Kyrka! 🙂

 

Det blev några extra bilder från Domkyrkan i Lund, väl värda att visa upp.. Dessa bilder r tagna vid ett besök när min dotter bodde i Lund.. Meningen var att jag skulle besöka även Allhelgona kyrkan men tyvärr hann vi aldrig med den. Nu bor min dotter inte kvar i Lund utan bor numera strax utanför Växjö, kanske får tillfälle att besöka nån kyrka där vid något tillfälle?

Min tanke var från början att visa upp tre kyrkor med orglar med pipor som ligger vår släkt närmast, varav en fattas och det är där min Pappa och Mamma är född och uppväxt och där jag är döpt – Ljustorps kyrka i Timrå kommun.  Men det blev inte riktigt som jag tänkt pga bilen som gick sönder..

Men jag önskar er alla en härlig Lördag! 🙂 

8 thoughts on “Hoppa på tåget #Kyrkorgel

 1. Åke says:

  Oh vilket vackert inlägg 🙂 Den rosa kyrkan i byn utefter E4:an har man passerat många, jag har varit upp och tittat på den utvändigt när den lyser så vackert i mörkret. Ljustorps lilla kyrka är också vacker speciellt i vinterskrud. Hässjö kyrka ser mycket mäktig ut. Lunds domkyrka tar första pris på kyrkorgel, där gäller det att vara tränad på riktigt 🙂

 2. LillaSyster says:

  Kyrkor är mäktiga byggander och vilka pampiga kyrkor och orglar du visar upp. Tråkigt med bilen, men varför erbjöds du inte hyrbil av verkstaden?? Ha en fin lördag

 3. BP says:

  Det blev kanske inte riktigt som du hade tänkt, men det blev himla bra ändå:-) Att vara utan bil – då är man handikappad, helt klart. Är dock impad över att du hade planerat en “kyrkrunda” för att fot kyrkorglar. Det trodde inte jag man kunde göra. Hade jag haft för avsikt att göra det häromkring hade jag stött på stängda kyrkor…
  Ett toppen inlägg:-)

 4. Stefan Karlsson says:

  Ja, tänk så beroende av bilen man egentligen är. Tur att det ordnade upp sig.
  Jag ärr inte på något sätt religiös, men besöker gärna kyrkor och gravplatser då dessa är både vackra och spännande platser. Kyrkorglar är också mäktiga instrument.

 5. Anna-Lena says:

  Du fick ju ihop en massa kyrkorglar. Det var bra jobbat. Jag borde ha fler bilder på dagens tema, jag som ofta besöker kyrkor. Ärligt talat inte så ofta numera…
  Hajade till vid uret i Lunds domkyrka. Den har jag sett och jag lyckades komma precis just då den spelade. Det var lite speciellt.

 6. Paula Merio says:

  Ett gediget arbete av dig som lyckats så bra med temat! Jag går ofta i kyrkor och tittar, men brukar inte komma fram till orgelläktaren. Gillar spciellt första kyrkan, rätt annorlunda byggd mot de man brukar se. Och visst är det fint att du har flera kyrkor som betyder något speciellt för er släkt. Det kan jag inte skryta med. Ha en skön söndag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.