Hoppa på tåget #Nattlampa

Då var det åter dagas för att hoppa på tåget som vår duktiga Lokförare Åke tuffar fram..

Dagens ämne handlar om nattlampa … men för många är det en lampa man har hemma i ett vägguttag för att lysa upp golvet för att se i mörkret, väldigt vanligt om man har små barn i familjen. Vissa har en vanlig lampa tänd i ex hallen, köket eller rent av sovrummet osv.. Men hemma hos mig är det svart – jag har ingen lampa tänd på nätterna och den nattlampa som lyser är antingen den utanför mitt fönster som ger ett sken in, eller så månens sken på vintern.
Men förutom dessa så står min dator oftast igång även att jag viker ner skärmen på min Laptop så är det ändå ett sken från den.. spec då jag somnar ifrån den – vilket händer ganska ofta! 😀

Men här kommer nån bild på den bästa nattlampan som lyser in i min bostad..  🙂

Den övre bilden är så månen som skiner rakt in och med den som lyser upp inne så behövs ingen lampa inomhus! 🙂

Men visst det står även en lampa direkt utanför min balkong som även den lyser upp en hel del, både i köket och vardagsrummet, men på nätter då man skall sova vill jag ha mörkt – Svart hellst. Sommartid har jag svarta gardiner i sovrummet som skärmar av mot vardagsrummet.

Just nu har vi 25 grader i skuggan – Riktigt härligt att få sitta ute och göra sin “Hoppa på tåget” och njuta av den härliga dagen!
Nu önskar jag er alla en härlig lördags eftermiddag! 🙂

14 thoughts on “Hoppa på tåget #Nattlampa

 1. LillaSyster says:

  Jag vill också ha mörkt då jag sover. Vi har tänkt lika med månen som nattlampa. Men just nu njuter jag av solen. Ha en bra kväll!

  • Åsa says:

   Tack vad härligt att höra vi tänkt lika!

   P skar dig med en fin kväll! Kom just in från att varit ute o jobbat med blommor hela dagen.. Nu kyls det ner ute.. kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Ja det är fin utsikt här där jag bor.. Åke visade upp vart jag bor när han hade Militär båtarna på sin sida! 🙂

   Ha en fin kväll! 😀

 2. Åke says:

  Jag vill gärna ha ledljus på golvet, som du ser lyser det bara nedåt. Sitter i alla mina rum och särskilt nu när jag har svårt att sova och måste jag kliva upp på natten så måste jag ta på mig pjäxan innan jag får belasta foten är det viktigt. Vid urinvägsinfektion var detta ett måste annars gick det illa. Så jag drog fram en skarv för allt jag hade behov av dessutom. Du har en vacker vy över min Nacka Fjärd (Klingerfjärd) När jag skiljde mig 82 var detta en platta med vår käre Lundell som gick varm 🙂 https://open.spotify.com/track/1QYahQ3j4Pf3ZybzmiV6dB?si=Vsa3gE9GQ9WBbYBrafk8cw&context=spotify%3Aalbum%3A201qUpZCoH6LN6yHWehLb2
  Du löste uppgiften kanon (tummen upp)

  • Åsa says:

   Tack så mycket Åke! 😀

   Toppen att få ha en sådan nattlampa som månen och andra dagar den a utomhus lampa..

   Kram

 3. Äventyret Framtiden says:

  Nu lyser daglampan hos er också och det rejält har jag förstått. Månen är ju den bästa tänkbara nattlampan. Tack för dina kommentarer hos mig medan jag har varit frånvarande. Jag har inte svarat ännu men det kommer.
  Ha det gott på alla sätt ! 🥰

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 😀

   Jo hör skiner solen bra nu om dagarna, utom idag då det är molnigt. Värmen har äntligen kommit och man njuter varje dag!

   Ja bara för att nån tar semester är det alltid kul att ha läsning när man är åter igen!

   Kram

 4. BP says:

  25 grader i skuggan – WOW!!! Unnar dig det underbara vädret, ligger i lä här (i dubbel bemärkelse) 21 grader i skuggan, 23 i solen. Och då pratar jag inte om temperaturen på min balkong;-)
  Härliga nattlampor, och första bilden med månen är fantastisk.
  Jag har aldrig helt mörkt i sovrummet (eller i något annat rum för den delen). Utebelysningen gör att det alltid är lite ljust i lägenheten. Ja, vi har ju alla våra olika preferenser;-)

  • Åsa says:

   Tack BP! 🙂

   Ja tur vi alla är olika, men jag är en person som tar seden dit jag kommer.. Har aldrig haft några problem med att anpassa mig efter andras sätt att leva!

   Älskar månens sken de dagar den är från denna sidan så den skiner in genom fönstret. 😉

   Sol o värme gör de flesta gott i själen, men idag är det molnigt ute, men ändå varmat o skönt!
   Kram

 5. Anna-Lena says:

  Jag har aldrig mörkt när jag ska sova. Alltså, jag menar… inga rullgardiner eller persienner av något slag. Älskar att öppna ögonen och titta ut direkt på morgonen. Vet att de flesta svill ha det mörkt och att det också är så sömnforskare säger att man ska göra. men ljust fungerar för mig…

  • Åsa says:

   Tack för din kommentar! 🙂

   Ja alla är vi olika och inget fel i det.. Men jag föredrar mörkt, inte för att jag har gardiner o persienner osv utan neutralt.. Men solen når inte helt in till mitt sovrum, men vardagsrummet skiner upp rejält! 😀

   Ha en fin söndagskväll eftermiddag!
   Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket!

   Ja där håller jag med till fullo att månen är klart bästa nattlampan! 🙂 Förutom den så är det skenet från Laptop som lyser på nätterna då jag somnar ifrån nån film .. vilket r bra när man inte kan somna för min del.

   Önskar dig med en fin söndag! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.