Skyltsöndag #433

Hej o hå.. vad veckorna går snabbt – Redan dags för Skyltsöndag som våran härliga BP sköter om! Vem som hellst kan hoppa med och skylta i vårt härliga gäng 🙂
Denna gången blir det lite reklam skyltar som finns både i min närhet och långt bort…då kör vi!

Detta ställe är underbart vackert speciellt på våren då det är mycket vatten i vattenfallet!

Ett jätte härligt ställe med mycket gott att förtära! – På somrarna brukar det även göra spelkvällar och de har även öl provning och lite annat smått o gott! 😀 Då det begav sig och vi hade sommarstugan kvar så var det gångavstånd att ta sig hem.

Härligt bolag som gör det mesta som hjälp i hemmet eller trädgårdsarbete, tapetsering, målningar och även städning mm och det är som det står Seniorer som gått i pension men ännu vill jobba lite ändå! Dessa är väldigt duktiga.

Många som känner till denna byggnad/konstverk – Då jag stod utanför så ville vi åka upp och kika men det var stängt och endast de som bor eller arbetar i byggnaden hade tillträde, vilket blev en besvikelse. Denna bild är inte från denna sommar utan för några år sedan när jag var nere och hälsade på min dotter. Men denna får avsluta min skyltning denna gången.

Ha en fin fin Söndag! 🙂

23 thoughts on “Skyltsöndag #433

 1. Åke says:

  Jodo veckorna rullar på. Vastanåfallet vårt kära resmål under våren, men dessa senaste dagar har vattnet fyllts på rejält har jag sett på bilder som publicerats därifrån. Jag undrar om det kommer upp i höst att det fylles på med belysning också under en kväll? Jag ska kolla med en kompis som är ordförande i föreningen för det hela där. Aha du hade krypavstånd hem från Bommen 🙂 Seniorbolaget så kul. Var det pandemin som satte käppar i hjulet på Torso galleriet kanske…

  • Åsa says:

   Det vore super bra med belysning i Västanåfallet då det är så vackert där så kan man få underbara bilder även kvällstid! Vad det gäller vatten så är det mycket överallt just nu, Ljungan vid våran fd sommarstuga finns det ingen badstrand kvar just nu och det har varit högre upp mot vägkanten det kunde jag se när jag var förbi där tidigare i veckan!

   Men vad det gäller krypavståndet mellan stugan och Bröderna Bommen – Det ligger granngårds “nästan” sedan ligger det inte riktigt i Bommen utan i Klockarberget. 🙂

   Torso skrapan var stängt för allmänheten och som skyltarna påvisade så skulle så förbli. Det hade inget med pandemin att göra då denna bild togs innan.. 😉

 2. LillaSyster says:

  Ett bra bageri/ fik är ju toppen att ha nära till =)
  Det verkar vara populärt med senior hjälp i många städer- här finns också en veteranpool. Inget jag nyttjat- men vem vet=)

  • Åsa says:

   Ja jag håller med o att det är toppen med närhet till bagerier, det finns två bagerier med ca 1-2km där i mellan i Njurundabommen där jag är uppväxt. Här i Timrå där jag bor nu hade vi ett som blev pizzeria då det såldes. Men det har öppnat ett Cafe en liten bit bortanför där fd bageriet fanns och hon bakar en del där och man kan köpa med sig därifrån likväl som att sitta och fika!

   Ja jag har hört att fler ställen anv Senior hjälp och de som jag känner som nyttjat dem har blivit så nöjda! Vem vet om man kanske någon gång använder sig av den tjänsten?

   Ha en jättefin Söndag!

  • Åsa says:

   Aha okej, Tack för informationen om smultronstället! Jag får fråga min dotter vad det hette det stället vi var till i Malmö.. återkommer när jag vet!
   Kram

 3. BP says:

  BBB – ett namn som man lätt kommer ihåg. Kul att du gillar deras utbud också i Sundsvall.
  Så kul att det har blivit en trend med seniorbolag som kan anlitas för olika hantverkstjänster. Vi har nåt liknande här – Veteranpoolen. Har hittills inte anlitat dem, men vid behov ska jag absolut göra det. Känner mig tryggare med äldre killar och tjejer som har många års erfarenhet.
  Turning Torso är ju en av Sveriges mest spektakulära byggnader. Himla synd att ni inte fick chansen att åka upp och beundra utsikten.

  En perfekt Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  • Åsa says:

   Oh ja det är enkelt med denna förkortning BBB som lätt fastnar på ens minne, utbudet är toppen bra! Senior bolaget skall vara toppen att anlita och jag skall testa dem nån gång framöver! Kul att dom finns lite varstans även under annat namn, men syftet är detsamma. Kan hålla med om att det känns tryggt med de med erfarenhet som hjälper till!

   Turning Torso var mäktigt att se på plats, men en stor besvikelse att ej få komma in och se dess utsikt och insida. Då vi var där så stod det att de stängt ner allt besökande och det var endast öppet för boende och de som arbetar där. Med andra ord så får man väl hoppas på att nästa gång men ev besöker Malmö att ringa och ev boka sig ett besök med Guide? Verkarde då som att det var enda sättet? Vet ej hur det är numera?

   Tack för fins ord! 🙂 Kram

 4. BP says:

  Svar: Du har varit med i min Skyltsöndag-blogglista sedan du började skylta. Nu råkar du heta Åsa, och då jag sorterat listan i alfabetisk ordning så ligger ju längst ned i listan. Skrolla, så får du se.
  Det är väl självklart att jag uppdaterar listan omedelbart när en ny skyltare uppenbarar sig:-)

  • Åsa says:

   Jo jag såg att jag är listad i din Skyltsöndag- blogglista..

   Men den Blogglista jag syftade på är den du har på din första sida där man kan läsa när nån har postat inlägg för olika utmaningar mm.. Den ligger på din högra sida under “Om mig” och “Skyltsöndag” 🙂

   Uttryckte mig lite klumpigt när jag bad om detta, så det är lätt det blir fel blogglista när det finns flera 😉

 5. BP says:

  Svar: Min blogglista på första sidan innehåller 33 mera eller mindre aktiva bloggare. De flesta är dock aktiva och bloggar flera gånger i veckan. Av dessa är det “bara” elva som skyltar regelbundet. Så “blog roll” som det heter så fint på engelska är bloggar som jag valt rent allmänt att läsa regelbundet. Ledsen, men jag vill nog gärna välja själv vem som ska vara med på min lista.
  Har såklart med dig och många andra på en lista som jag har sparat utanför bloggen. Så jag kommenterar ju alltid ändå.
  Om du vill ha fler besökare på din egen blogg är det ju bara att kommentera hos fler bloggare.

  • Åsa says:

   Ah det är lugnt.. som jag brukar säga – Frågar man inte får man aldrig veta! Är medveten att jag inte bloggar varje dag eller att jag inte kan välja vilka du vill ha i din egna personliga blogglista, så jag blir absolut ej besviken. Men det hade det inget med att du svarade på bloggandet – det är mera att många som läser där och ser när någon bloggat (om de ej har en egen sådan blogglista) För det är smart att kunna se snabbt när nån har skrivit i sina bloggar även tidsmässig osv.. Måste undersöka om det finns att lägga till i WordPress med? då jag har den som grund själv! Hoppas du inte tog illa upp att jag frågade! För det var inte min mening.. 😉 Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Oh ja väldigt snabbt går tiden.. önskade man kunde pausa ibland! 🙂
   Ha en fin vecka!
   Kram

 6. Paula Merio says:

  Jag följde länken till Vastanåfallet för att se lite var i landet du håller till. Nu vet jag, åkte på kryssning längs Höga kusten förra året, då var jag i alla fall i närheten. Fina skyltar har du hittat, synd med Turning torso, hoppas du får flera chanser. Jag har inte varit ens i närheten. Ha en fin avslutning på augusti!

  • Åsa says:

   Vad trevligt att du kikade in och se lite om Västanåfallet! 🙂 Jag bor i Timrå så det är en liten bit att åka för att komma dit upp, men det tar inte så lång stund med bil dit.. Jag hoppas jag kan vara där på Lyskvällen i September då det lyser upp fallet.

   Ja vi hade otur att det stängt för allmänheten och hur länge det skulle vara stängt vet jag ej? MEn av skyltarna på plats så uppfattades det som att de skulle stänga helt för allmänheten. (Har ingen aning om varför) Men värt att kollas upp innan man åker dit nån annan gång!
   Men det var mäktigt att se på plats.. 😀

   Önskar dig med en fin avslutning på Augusti!

 7. byblixtra says:

  Ett sånt härligt namn på ett bageri och café, “Bröderna Bommens Bageri”.
  Bra att det finns hjälp att få av Seniorbolaget.
  Jag visste inte att man kan åka upp som besökare i Turning Torso men det lät ju spännande.

  • Åsa says:

   Ja visst är det ett smart namn, oftast bli det bara BBB man säger.
   Seniorerna är tydligt ett bra alternativ i jämförelse med andra, aningen billigare med. Kan anv rotavdraget med dom oxå.

   Turning Torso tar normalt emot besök, men inte då vi var dit 🙁

   Ha en fin avslutning på Augusti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.