En liten utflykt, trots svår smärta..

Idag så började min dag med extrem smärta och otroligt lite sömn natten mot idag. För att överhuvudtaget ta mig upp och kunna röra mig så har jag fått tagit till en krycka som hjälp. Smärtan som då kommer från ländryggen sedan många år tillbaka har nu vandrat ner i lårbenet plus att ischias nerven kommit i kläm, det går som stötar genom benet och det viker undan – Därav jag använder en krycka som hjälp för att slippa ramla omkull.
Men eftersom det är sommar och jag vill såklart njuta av de fina dagarna, så jag bestämde mig på eftermiddagen att jag måste ut och göra något. Sagt och gjort jag satte mig i bilen och åkte dit näsan pekade.. Det blev en utflykt till en plats jag ej varit till på väldigt många år, då jag var dit så körde jag snöskoter. Stället är Sundsvalls Raceway (Sättna) som ligger i Nora – Det är en bra bit att åka men man åker mot Kovland och upp i skogen förbi andra nöjen på vägen upp dit. 🙂 Det får ni hållas till tåls med till på Skyltsöndag då det innefattar skyltar!

Längst uppe på toppen kan man ana en byggnad, där uppe är Depå området för starten för Dragracing 🙂 Men på grund av smärta och gå med krycka och hund så kände jag att dit upp får bli en annan gång – Kanske när tävlingen är igång?

Här är jag på väg ner mot bilen igen, dessa byggnader med tak gissar jag att de säljer mat/fika mm då det stod bänkar med bord där under och även leksaker för barn. Då inge små leksaker utan rejäla saker. Gräs ängen till höger där sprang min lilla hund och nosade runt i gräset. Han hittade en liten pinne som han ville att jag kastade några gånger.. Men han lessnade. När jag väl är mitt i mellan dessa byggnader hör jag en bil som startat och börjat köra i riktning mot mig, jag såg bilen komma i skogen på vänstra sidan och den kör runt den första byggnaden längst ned – Bara för att kolla vad jag gjorde där! Trodde den skulle komma fram och fråga, men den åkte iväg tillbaka dit han kom ifrån. Han såg väl att jag inte var ett hit att förstöra eller stjäla något, så han brydde sig inte att jag var där. (Tack och lov!)

Denna skylt visar att det kommer ske en Dragracing tävling (eller så var det förra årets tävling?) Men det brukar vara runt denna tiden som det är tävling varje år!

Bjuder på denna skylt som sitter på bommarna med hänglås över vägen med betong suggor (den höga varianten) som står på båda sidor om bommarna för att ingen skall kunna köra förbi och köra på området – Men en moped, Mc/cross kan åka in bredvid vis skogskanten.. När jag stod där hör jag en moped på väg upp dit och jag väljer att sätta mig i bilen för att se vart den ska åka. Men då den ser min bil så vände mopeden och jag körde efter den en bit där den viker av på en skogsväg – När jag passerat så ser jag i backspegeln att han vänt och kör upp mot Dragracing banan..
Jag tänker att.. Ja lycka till att köra där inne nu när det är bemannat och de håller koll… Blir nog inte som killen önskade, han körde även utan hjälm..

Denna bild får avsluta denna utflykt.. Stannade till för att fånga blomsterängen och där borta i fjärran kan man se SCA Östrand (Pappersfabriken) som ligger strax nedanför där jag bor.
Snart hemma igen.. Trevlig Onsdagskväll/natt 🙂

3 thoughts on “En liten utflykt, trots svår smärta..

 1. Åke says:

  Så tråkigt med din smärta. Hoppas att Kovlandsluften gjorde dig gott. Det lustiga är att jag också passerade på skoter där också sista gången, vi fortsatte Kikken och jag uppöver Indal, Bjässjön via skoterspåret över till Gussjön och ned till Lunde och Indalsälven upp och leden över från Frölandsbodarna ned till Timrådalen igen. Dragracing ja, jag ska kolla med Tord och några fler om de skall åka på Sättna, då kanske vi får vara med i depån 🙂 Inte alls omöjligt att Bengt från Ljusdal dyker upp med 3000 hk också. Br Leander (Ulf & Jörgen) har ju sin bil i USA dom. Sista bilden är en vacker plats som en gång i tiden låg under vatten. Jag har aldrig stannat till där men cyklat förbi där.

 2. Anki says:

  Så trist med dina smärtproblem … måste vara enormt jobbigt. Fint ändå att se att du beger dig ut. Så vacker blomsteräng du hittade!
  Jag brukar göra som du ibland … eller vi, hunden och jag … vi åker ganska oplanerat dit näsan pekar och alltid hittar man någon fin plats att inta sin medhavda matsäck på – oftast i skogen 🙂

  • Åsa says:

   Hej, detta med smärta är inget nytt för mig, men just detta är något utöver min vardag, Ländryggs smärtan har jag haft i många år men blundat för det, men meningen var att min Fysioterapeut skulle kika på detta men hade ett mer akut problem just då så vi skulle boka en annan tid. När jag väl skulle boka så skulle han precis gå på semester och den varar till sista Augusti. Känns långt borta just nu.. Det löser sig tids nog, men är såklart väldigt jobbigt just nu 🙁

   Jag skall bygga på min presentation som kommer beskriva min grundproblematik som är kroniska besvär inkl smärta.

   Normalt älskar jag vara aktiv utomhus, har alltid gillat djur och haft hästar och hundar, men numer har jag bara min lilla hund Sammy som är 16 år, “peppar, peppar” att han hänger med ett tag till. Man kan inte tro han är så pass i åren för han är som en unghund – leker och stojar på. Han hänger med på i stort allt jag gör, hn sökte Geocatching med mig förr och var otroligt duktig att hitta dessa föremål!

   Men just detta att åka dit näsan pekar och ta med en matsäck är helt underbart mysigt, det kan bli till en liten sjö, havet eller bara gå i skogen och må gott! Avkopplande och skönt – även så får man alltid anv kameran flitigt på dessa utflykter och det gillar jag! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.