Färgsprakande Fredag #10 (3)

Här kommer ett bidrag till Lillasysters Färgsprakande Fredag, som är väldigt roligt och spännande..
Denna gången skall jag bryta min trend att gå från att haft blommor, då över till ett hantverk jag roar mig med på vinterhalvåret 🙂

Här är några av färgerna som kommer i olika vävda mattor, denna gången den vinröda som blir i mattan som kommer..

Samt denna ingår i mattan 🙂

Ja så där kommer mattan att se ut, men den ger sig bättre på golvet när alla mattor är klara så klipper jag ner dessa och knyter eller syr kant på dem utan frans.. Det gör man som man känner för! 🙂

Här blir det Grytunderlägg svart/limegrön.

Här är den färdig vävd, Skall sys i kanerna..

Grytunderlägg Vinröd/grå som skall sys i kanerna 🙂

Ännu ett Grytunderlägg i Svart/rosa med svarta pinnar..

Detta skall bli Grytlappar, det var riktigt roligt att väva dessa 🙂

Fyller på med färdiga mattor 🙂

Denna Svart/Turkosa har jag gjort till min dotter, men på bilden är den inte färdig kantad med på sydd kantband.

Den sista mattan får bli denna som går i ljusa färger, det som fattas på denna är att knyta fransen.. 🙂

Jag passar på att önska er alla en riktigt trevlig Fredag och helg!

14 thoughts on “Färgsprakande Fredag #10 (3)

  • Åsa says:

   Tack så mycket Åke! Tyckte jag ville byta temat som jag sa till dig, tror nog det blev lyckat iaf! 🙂

   Trevlig helg!

 1. LillaSyster says:

  Wow! Vilka hantverk, så duktig du är och fint och färgsprakande blir det året om hos dig♡
  Tack för länken och kul att du är med även denna veckan. Ha en fin fredag och hoppas att kroppen känns bättre idag- läste om din smärta.

  • Åsa says:

   Tack snälla för din kommentar om hantverket 🙂 Det är roligt med vävning, även att det tar sin tid. När jag började min karriär att väva så gjorde jag Traslöpare, men med tiden som gick och man lärde sig mer och mer så blev det mattor och sedan hoppade jag på att göra gemensamt jobb som då Grytlappar/Grytunderlägg osv. Nu har jag haft uppehåll ett tag då jag slet ut mig under 1 år var jag där i stort varje dag, men jag hoppas vara tillbaka i höst igen för att göra klart dom mattor jag har bestämt göra i den vävstol jag håller på 🙂

   Tack för omtanken ang min smärta, den är bättre idag och haltar mig fram utan kryckor än så länge.
   Trevlig helg!

 2. Tove says:

  ÅÅÅÅÅÅ så fint å få se dina vackra hantverk! Helt ljuvligt! Väverskan äras med ett nickande och hatten av 🙂

 3. Anki says:

  WOW! Tänk vad du kan! Jag som är född med tummen mitt i handen är djupt imponerad! Såå mycket fint!
  Ha en fin helg!

  • Åsa says:

   Tack snälla rara! Men då.. vad tråkigt att du dömer ut dig själv 🙁 Har du provat på att göra något? Menar många dömer ut sig själv för tidigt – Men i själva verket så är det oftast intresset och förståelsen för att göra “just det” hantverket.
   Jag gjorde nämligen likadant med stickning, virkning och att sy med maskin eller för hand. Men när jag väl efter många turer/trassel och arg/ledsen för att jag inte kunde förstå, varför? Men till slut så gick det! Skam den som ger sig, sägs det!

   Det kanske kommer upp fler alster som är gjort med vävningen senare, har gjort en hel del traslöpare med, vilket jag tycker är jätte roligt att göra!

   Önskar dig en fin fortsättning på helgen! 😀

 4. Anna i Portugal says:

  Wow vad fint! Jag provade på att väva i min ungdom någongång, minns inte var dock.. Men det var kul! En riktigt snygg trasmatta är den enda matta i tyg jag skulle kunna tänka mig att ha. Väldigt snygga grytunderlägg också. Inspirerande!

  • Åsa says:

   Hej, vad kul att du kikade in på min sida 🙂 Men vad kul att du provat på vävningens konst du med, visst är det roligt att hålla på 🙂 tyvärr tog jag ut mig med att jag gick varje dag i ca 1 års tid och det gjorde att jag lessnade till slut – det var inte lika kul längre.. NU har jag haft uppehåll ca 1 år och tänkte köra igång att göra klar den mattan jag har i vävstolen och ev göra ännu en till som skall passa i mitt renoverade kök, då jag valde andra färger på tapet/målningen och nytt golv. (Trasmatta till köket)

   Både grytunderlägg och pannlappar är jätte kul att väva, de går snabbt att göra dom! Hoppas du väver något igen tids nog!

   Trevlig helg och välkommen åter!

 5. Kerstin says:

  Så fantastiskt duktig du är och så fina hantverk, mållös för själv kan jag inget av allt det fina du gör. Måste vara kul att kunna skapa så fina saker och ha dem länge

  • Åsa says:

   Tusen tack så mycket! Klart alla kan, men man måste försöka.. Jag kunde inte heller utan blev inbjuden till vävstugan för att titta och om det var något jag kunde tänkas vilja göra. Sagt och gjort gick jag på besök och gången efter så bestämde jag mig för att ge detta en chans.. Jag fick hjälp direkt de var så hjälpsamma att lära ut, men jag är långt ifrån full lärd, frågan är väl om man kan bli det inom vävning? (tror inte det). Men för att förenkla detta är jag fortfarande bara i början av detta då det är mycket att lära! 🙂

   Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.