Färgsprakande Fredag #12 (5)

Äntligen är det dags för härliga fredags utmaningen som Lillasyster har, det är alltid lika roligt att pyssla ihop färger just till Fredagarna. Den som vill kam hänga på dessa Fredagar och det är 20 Fredags utmaningar. Det är svårt att låta bli i detta härliga gäng 🙂
Här kommer mina bidrag denna Fredag!

En välbekant Lilja 🙂

En härlig gul färgad Lilja, men denna doftar ljuvligt gott och jag minns tyvärr ej namnet på denna?

En vacker Kaprifol 🙂

Kärleksört i full blom från förra året – den blommar inte riktigt ännu 🙂

Stjärflocka 🙂

Önskar er alla en underbart härlig Fredag! 🙂

10 thoughts on “Färgsprakande Fredag #12 (5)

 1. LillaSyster says:

  Ljuvliga bilder, jag blir så glad av din blomsterprakt! Tack för att du är med och tycker att det är kul och tack för länken.

 2. Tove says:

  Liljorna på första bilden väcker barndomsminnen så jag blir när tårögd här.
  Stjärnflokan är en av mina favoriter – de brukade jag torka på hösten och ha i vas på matbordet.
  En fin samling med varma sprakande färger!
  Ha en fin helg 🙂

  • Åsa says:

   Tack för dina fina ord! 😀
   Oj då var inte min mening att göra någon tårögd, men det är tur att det är på ett bra sätt iaf! Stjärnflockan är magiskt vacker och hör till en av mina favoriter med. Även att jag har många favoriter just nu.
   Önskar dig med en härlig helg! 🙂

 3. Åke says:

  Nu ä jag lite off side på alla namnen på blommor. Men naturligtvis reagerar jag på att de är både vackra att beskåda och kan lukta gott. Den där välbekanta liljan har jag lagt märke till genom åren från barnsben (mormors rabatter, farmors rabatter som mors rabatter) Vi kanske har dem här också 🙂 Aha är det där kaprifol som vi sjunger om uti sången med flöjten till när vi skall tro på sommaren 🙂 Vad är det för blomman på det runda bordet md spetsduken då? Stjärnflocka var också vacker speciellt med humlan därtill. Jag såg ända till Örnen när jag klättrade i kyrktornet igår på smaltrapp och stegar 🙂

  • Åsa says:

   Jo jag har förstått detta att namn på blommor kan vara svår då det är så många av dom. Men den du efterfrågar på bordet är en Engelsk Pelargon – Otroligt vacker! Första bilden på Liljorna stämmer att den är man van från man var liten då både Mormor och Farmor och många av de äldre på den tiden älskade denna blomma. Just för den är så ståtlig!
   Kaprifolen stämmer man sjunger om i några låtar.

   Kan tänka mig att du såg bra uppe i kyrktornet och jag är inte förvånad att du såg hit hem till mig! 🙂 Jag ser fram emot att se dina bilder snart 😉

   Trevlig helg och hälsa frugan! 🙂

 4. Anki says:

  Verkligen härligt färgsprakande blommor hos dig ! Liljor och kaprifol … så vackra … och stjärnflockan, som är en av mina favoriter!
  Ha en fin fredag!

  • Åsa says:

   Tack för fina ord! 🙂 Många verkar ha samma favoriter här, vad roligt att jag lyckades fånga så många som gillar Stjärnflockan. Men jag har många favoriter på lut.. så det kommer fler ev nästa Fredag!

   Ha en fin helg! 🙂

  • Åsa says:

   Tack själv! Det sprakade massor hos dig oxå, önskade man hade Flaskborsten här i Sverige! 🙂

   Ha en trevlig helg! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.