Färgsprakande Fredag #13

Dags att hitta lite härliga färger till Lillasysters härliga utmaning! Undrar just vad det blir just denna gången? Då vi har sådant tråkigt väder med regn och även haft ovädret Hans på besök, så har jag inte varit ute på något äventyr denna veckan. Har varit för trött och seg och med en smärta som inte går att beskriva. Men så är det med dessa sjukdomar, tyvärr så blir det mycket sämre av dålig väder. Men har jag turen på min sida så finns det något i mitt bildgalleri 🙂 Håll tummarna!

Så här vackert kan det bli efter regnet..

Eller en tidig morgon när solen är på väg upp, denna utsikt har jag från min balkong!

Här är tre stycken vävda dukar 🙂

Ytterligare två dukar i olika längder..

Denna blomma har funnits hemma hos mig och jag gav min Pappa skott av denna vackra blomma, den dofta fantastiskt kvällar o nätter! 🙂 Här är namnet på denna underbara blomman: Underblomma – Mirabilis jalapa L.

Avslutningsvis får denna vackra höst gula blomman med den mörka mitten förgylla denna dagen till ära! Denna fina blomman heter: Skimmerrudbeckia

Önskar er alla en trevlig Fredag och helg!

13 thoughts on “Färgsprakande Fredag #13

 1. Anna i Portugal says:

  Godmorgon, jomen visst hittade du lite färg! Fina dukar du gjort. Kan det vara någon tobaksblomma? Den gula vet jag inte vad den heter, men är övertygad du får rätt svar av någon annan. Trevlig fredag!

  • Åsa says:

   God förmiddag! Blev en liten sovmorgon här pga smärtan som härjar då vi har dåligt väder med massor av regn. Tack så mycket, jag gillar att göra dukar det går lagomt snabbt att göra och man får byta färger och göra annat mönster i jämförelse mot mattor som tar lång tid beroende på längden. Båda blommorna är gula, dt är ingen av dem är tobaksblomma. Den övre doftar på kvällar och nätter!
   Trevlig helg! kram

 2. Tove says:

  Du har lyckats fint trots smärta och utan utflykter med att få ihop till fredagens färger! En vacker samling – och varierad från himmel till mark och golv!
  Jag gillar ju dessa vävda – det vet du redan 🙂
  Ha en fin dag och jag hoppas du ka n få lite lindring av smärtan.
  ps.Såg dina fina flask-skyltar i föregående inlägget också.ds

  • Åsa says:

   Tack så mycket, man får göra så gott man kan och visst det finns egentligen massor av färgbilder, men ofta är man för petig att man ser dom inte alltid. Man tänker ut ett tema man vill ha och när man väl söker så ser man en massa andra bra färger. Men det får vi ta en annan gång!

   Flaskorna var roliga att fotografera och när jag väl var hos Bror med Fru så undrar de varför jag tog så många bilder? (Dom var inte invigda i min blogg) så inte konstigt de var fundersam. Men under kvällens gång så förklarade jag för dem och då säger Frun.. du får ta och gå in i vårt vardagsrum och fotografera flaskorna – Sagt och gjort jag travade iväg in efter ett tag och blev stående ett bra tag innan jag fann mig i att ta bilder – Det var absolut inte bara några få flaskor, som du kanske såg? 🙂

   Trevlig helg!

 3. Åke says:

  WOW!!! Vilken dubbel regnbåge du fångat, här är ju alla nyanserna på färgskalan man lärde sig i småskolan 🙂 Det här med solen bor du galant där uppe på Örnen 🙂 Du ser/har ju solens uppgång före mig 😉 Vilken tid är det daterat? Skulle jag bo där satt jag tiden 03 där varje morgon 🙂 Det här med vävning är jag helt offside på, Jag har bara fått varit med och monterat, demonterat och flyttat vävstolar typ 🙂 Blommsorter?!?! Vänta så ska jag starta upp min app 😉 En trevlig fredag till dig.

  • Åsa says:

   Ja där blev det en fin dubbel regnbåge 🙂 Detta med solens uppgång är ännu olika beroende vilken tid på sommaren/vintern man fångar den. Tidig sommar då ser du den före mig, detta är på hösten (September) kl. 05.53 då den går upp över Söråker. Men jag skall klocka tiden den går upp någon morgon, bara detta ful väder försvinner. Det klarnar upp mer och mer och vi ska få sol efter kusten under helgen, säger dom som vet?

   Tjusningen med vävningen är att kunna montera upp allt och spänna för varpen – även tvärtom. Det verkar du kunna galant Åke? Det är dig man skall be om hjälp när jag behöver spänna upp min väv för att kunna väva här hemma då! 😉

   Blommor brukar jag kunna många sorter utav, men den som påminner om solros med det mörka i motten har jag gått bet på, denna finns hos min bror och frun visste inte heller vad den heter? Den andra som liknar en trumpet den doftar så ljuvligt magiskt på kväll och natt timmarna <3
   önskar er med en trevlig Fredag och helg! 🙂

 4. LillaSyster says:

  Magisk utsikt från balkongen och så färgsprakande ♡
  Säger som Anna någon slags tobsksblomma?
  Den gula…..Kanske en Rudbeckia ?? Men jag är långt ifrån säker. Åke kanske får napp i sin blomster app? Tack för länken och tack för att du är med och sätter färg på fredagarna.

  • Åsa says:

   JA jag klagar absolut inte på min utsikt, även att jag bor på botten våningen 🙂 Mitt hus har endast 3 våningar, men alla andra har upp till 8-9 våningar högt och de som bor i de yttre husen har en gudomligt härlig utsikt! 😀

   Tack så mycket för alla förslagen och de färgsprakande, men jag måste nog fråga den jag fick den utav den som doftar så gott! Den har mått så bra ute i sommarstugan vi hade, som är såld sedan 4år, ack vad jag saknar den.. Men tyvärr var det för mycket för mig ensam att sköta om det stället, mycket att göra där. Fem byggnader och stor tomt, men otroligt mysigt ställe då den låg på en återvändsgata med vägbom.

   Ha en trevlig helg! 🙂

 5. BP says:

  Regnbågen och soluppgången är magiska, båda två. Antar att du vävt dukarna själv – så duktig du är. Beundrar alltid personer som har talang för handarbeten:-) Och så avslutar du med små solar:-)
  Ett perfekt inlägg till färgsprakande.
  Nu håller jag tummarna för både dig och mig att vädret skärper till dig. Hade lite förhoppningar på sol efter den härliga eftermiddagen igår, men idag var det återigen grått. Den första helgråa veckan sedan någon gång i maj. Så vi nollåttor kan inte klaga.

  • Åsa says:

   Tack snälla för dina fina ord! Regnbågen är oftast väldigt magisk jag valde mellan två bilder på den att lägga ut, det får bli den andra vid ett annat tillfälle – Tog den med panorama med, tyvärr lite darrig på handen så den blev inte 100%. Men den skall få komma med senare! 🙂

   De vävda dukarna har jag gjort, dessa var bland det första jag någonsin vävde då jag började. Förutom detta så målade jag även porslin i mina yngre dagar. det var väldigt roligt, men det tog mycket tid med alla olika oljor mm som skulle blandas och inte tala om bränningen som skulle ha olika temperaturer beroende på färgen.

   Jag håller med om att nu är det bra med regn, då vi har fått så mycket att till och med här exploderade det med svampar i gräsmattan utanför min balkong. För ovanlighetens skull så har vi nu en grön gräsmatta – denna sommar har den varit brun och knastrig/fnasig och otrevlig att gå barfota på, även med skor. 🙁 Denna morgon så är det otroligt grått och en dimma att jag ser inte över till Alnö där Åke bor, men får hoppas det spricker upp snart! 😉

   Ha en fin Söndag! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.