Skyltsöndag #431

Underbara Söndag och BP´s härliga utmaning som hon förvaltar åt Pumita.. Vem som hellst kan delta i denna utmaning och vill man se vilka som deltar så hittar man alla skylt deltagare här.
Lika spännande varje gång att sätta ihop en härlig skyltning, så även till detta använder jag mig av skyltar jag redan fångat sedan tidigare – just pga det dåliga väder vi haft med stormen Hans. Men idag är första dagen med att solen varit framme, men saknar värmen såklart. Håller tummarna att vädret fortsätter bli fint hela veckan, då skall jag ut och fånga skyltar igen! 🙂

En glänsande skylt som hänger på min vägg här hemma, Gin i all ära som börjat bli riktigt populärt numera. Vi har ett fint Destilleri dit man kan åka till och göra Gin provning, det har blivit väldigt populärt – Stället heter Härnö Gin, det ligger i Härnösand ca 37km från Timrå. Mer om stället finner ni här

En härlig skylt som talar för sig själv! 😀

En vacker skylt tycker jag, även om drycken i sig inte är min favorit.. 😉

Mumsigt att ha en fin kväll, eller fira något/någon.. (även om man har ont i halsen-förkyld) 🙂

Synd att vi har gått i höstens månad.. Men vissa anser att sommaren inte är höst ännu – Var och en får avgöra detta själva! (normalt slutar sommaren sista Juli och hösten börjar 1 Augusti)

Här kan man införskaffa sig ett härligt spabad om man önskar sig det! 🙂 Det finns bara nån minut med bil från mitt hem..

Men ligger man bakom min bil kan man läsa detta i min bakruta (ursäkta att den inte är nytvättad).
Hoppas ni alla får en jätte fin Söndag! 🙂

13 thoughts on “Skyltsöndag #431

 1. Åke says:

  Aha Famous Grouse botar mot halsont 😉 Inget man hör från farbror doktorn precis 🙂 Glad Sommar kommer vist igen nu har jag hört. Där hos Ola på Miami Pool köpte jag mitt spa. Kommer du ihåg vad byggnaden byggdes för i begynnelsen? En gång i tiden hyrde Olas pappa Gunnar ut delar i byggnaden, en kamrat till mig hyrde plats där (så många timmar jag skruvade där) En vinter tror jag nästan att jag bodde där då jag byggde om min båt invändigt. Sista skylten kan jag inte läsa 😉

  • Åsa says:

   haha.. Ja Scotlands Whiskey enligt min Far är den bästa som finns vilket jag håller med honom om, att gå till en Doktor i dagens samhälle.. Hmm.. De har provision att skriva ut recept! Men har man en bra Doktor som är i den övre åldern – De kan faktiskt skämta till det att “ta en liten whiskey” så ska du se att det blir och känns bättre, för så gjorde man alltid förr! Det har jag varit med om mer än 1 gång hos Doktorn! 🙂 😀

   Vad det gäller Miami Pool så har jag ingen vetskap till vad den byggdes till från begynnelsen, men det skulle vara trevligt att få veta! 🙂

   Toppen med vänner som hyr plats som du hade chansen att låna i din tur för att bygga om i båten 😀

   Sista bilden.. haha.. ja man ser det man vill se (brukar det ju heta) 😉

   Ni får ha en fin Söndag i detta grå dimmiga Västernorrland – Får hoppas det klarna upp snart?

 2. LillaSyster says:

  Många som ligger för nära i trafiken. Det är ju hopplöst att hålla bilen ren nu när det regnar var tredje minut……fast just nu lite sol. Tänk vad skönt det hade varit om det inte blåst.
  Många fina skyltar hos dig. Men i min almanacka är det ff sommar eller sensommar. Hösten kommer först i oktober då långbyxorna ska fram….men fy det tänker vi inte på ännu. Ha en bra kväll!

  • Åsa says:

   Ja jag håller med att många ligger för nära, att de aldrig lär sig! JA så for man tvättar bilen då blir det ful väder, tyvärr. Men man måste ibland ändå för att undvika rosten.
   Detta regnande och blåsande är tröttsamt och man blir väldigt trött själv av detta. Nu behövs sol o värme igen 🙂

   Tack för dina fina ord om skyltarna 🙂 Ja som sagt det är ännu olika vart man bor och därav jag skrev som jag gjorde. Men Norrland får hösten tidigare än Stockholm då det skiljer 40 mil, och mer söderut får ni senare.

   Önskar dig med en fin kväll!

 3. byblixtra says:

  Fina skyltar och Glad Sommar är nog finast. 🙂
  Visst är det så att det går snabbt i norr när det blir höst men i år håller sig grönskan kvar, annars kan björkarna få gula löv så snart det klickat om till augusti. Det beror på att det har regnat så mycket och fortfarande kommer det regn regelbundet så då håller sig björkarna gröna längre. Den förklaringen har jag fått. 🙂
  Cool skylt i bakrutan. Det är inte roligt när man har en bil bakom kofferten, och om det är möjligt kan man köra åt sidan och släppa förbi dem. 🙂

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 🙂
   Ja där har du så rätt ang regnet och grönskan på både våra träd och marken, denna sommar har det inte kommit regn som det brukar, men vi fick allt nu istället som hade varit bättre om det kom i omgångar istället.

   Skylten på bakrutan är mest på skoj, men en bra väckarklocka med för de som ligger för nära. Idagens samhälle så är det ju så att håller man rätt hastighet finns ingen skyldighet att släppa förbi någon, MEN finns det så stor plats att man kan utan att riskera att själv hamna i kläm, så visst kan man göra så. Men ärligt anser jag att dt är inte jag som skall flytta mig så länge det inte är utryckning med blåljus, då är man skyldig lämna företräde. 😉

 4. KajsaLisa says:

  När jag är i London brukar dricka en gindrink som heter Routemaster och som bara serveras på London transport museeum, uppkallad efter Londonbussarna. Dom har talat om vad den innehåller men vägrar berätta hur mycket av varje. Annars är öl min grej men kul att det händer saker ute i landet.
  När det gäller din senaste kommentar så skall jag komma med lite tips. Den är lite dyr 1490:- men kvalliteten verkar vara jättebra, rejäl galon utan att vara klumpig., så jag räknar med att ha den i många år.
  Att min är så lång beror på att jag gick upp en storlek, för att täcka benen och ha torra byxor till skor eller kängor. Jag använder den bara på vägar och trottoarer men skall du ut i terrängen med hundarna, så kan det bli lite klumpigt kanske att göra så.
  Men har du höga gummistövlar så är det inga problem med normal storlek, dom går ned långt över knäet.
  Jag har alltså en retrocoat, det svarta materialet heter Atlas och är lite mattare medan dom andra är blankare, men det är snyggare än på bild. .
  Du kan ringa och kolla med dom ifall du skall beställa att den har slussknäppning, det sitter i så fall en klaff innanför som gör att regnet inte kan ta sig in i fram när det ösregnar i motvind.
  Jag fick iden i höstas av en kompis som skaffat en och den hade inte det. Troligtvis har dom gjort en förbättring, men kan ha gamla kvar i lager.
  Sen satte jag dit två extra tryckknappar längst ned så den inte blåser upp.
  Inte svårt alls, köpte en sån här sats silverfärgade via Slöjddetaljer, dom ser inte exakt likadana ut, men det syns knappt. Men dom är lika stora 15 mm och du behöver bara läsa
  instruktionen markera så du får rätt avstånd mellan dom sen använda verktygen som följer med, samt något spetsigt att göra hål med och en hammare.
  https://www.slojd-detaljer.se/produkter/laderslojd/tryckknappar-spannen-nitar/tryckknappar/tryckknappar-3881
  Jag är i alla fall nöjd med min och kommer på Torsdag att lägga ut ett inlägg med bilder där det ser stört omöjligt ut att hålla sig torr, men det gick.
  Mycket men jag hoppas att det var till hjälp.

  • Åsa says:

   Aha vad trevligt med en god och läskande Gin drink, ja det är som vanligt att de ej avslöjar mängden men man får vara glad att få veta innehållet! (Vill man göra själv så får man prova sig fram :P)

   Jo jag misstänkte detta då priset är så pass högt att det måste vara en väldigt bra kvalitè. tack för ditt tips med tryckknappar den regnkappa jag fick av min vän som jag skrev slutade strax under knä, den har både dragkedja och tryckknappar, MEN även så när an går så hänger den sig på benen när man går så att säga och man blir blöt ändå även stövlar. Förr hade jag en riktigt lång kappa som gick ner över vaderna – Men allt som är bra har en förmåga att få ben ibland. Nån tyckte dom hade bättre behov av den?

   Tusen tack för dina tips, det är aldrig fel att få bra tips från andra nyfunna vänner!
   önskar dig en fin vecka! 🙂

 5. BP says:

  Hahaha! Så jag skrattade åt sista skylten:-)))))
  Trots skitvädret har du fått ihop en helt suverän Skyltsöndag. Gin är inte min grej, men jag skulle absolut åka på en ginprovning (i någon annans bil). Men vit rom gillar jag. Minns att (brun) rom var billigare än en liten flaska Coca-Cola på Barbados.
  Mycket nostalgi för mig i ditt inlägg – Famous Grouse var min mans absoluta favo whisky.
  Sedan tycker jag att det är alldeles för deprimerande att kalla augusti för höstmånad. Men vi nollåttor har ju dragit en vinstlott vad gäller vädret i år. Här har visserligen varit grått men fortfarande varmt. Och idag kom till och med solen fram efter klockan 16 – efter en vecka med lite regn men hotande moln… Hoppas vädret skärper sig hos dig;-)

  Tusen tack för en härlig Skyltsöndag. Stort tack för länken också:-) Är så glad att du är fast:-))))

 6. Paula Merio says:

  Hej, sitter här i natten och smuttar på en famour Grouse minsann! Dags att gå o lägga sig när klockan är 01.00
  Härliga skyltar hos dig! Natti

  • Åsa says:

   Ah.. se där ja vad härligt att det finns några av oss damer som gillar (Mans dricka) 😀

   Hoppas du fick en god natts sömn 🙂

   Ha en fin vecka!

 7. Anki says:

  Snygga skyltar Åsa! whiskey är inget jag dricker, men det är det ju andra som gör. Håller inte med dig ang. sommarmånaderna – juni, juli augusti är sommarmånader, men hösten brukar inte komma förrän i oktober här i södra halvan av vårt avlånga land 🙂
  Ha en fin tisdagseftermiddag/ kväll!

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Som sagt alla dricker ej whiskey, men så är det med allt som är drick och ätbart alla har olika smaker. 🙂
   Detta med sommarmånaderna är som sagt olika i vårt avlånga land, Norrland och Västerbotten får tidiga höstar i jämförelse med södra delen. Hösten börjar komma smått i Augusti här där jag bor men i September börjar kylan krypa in och värmen på elementen är igång för att slippa kylan inne. Redan denna helgen som var så var det värme på våra element, dock bara lite ljummet. 😉

   Önskar dig en fortsatt fin vecka! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.