Färgsprakande Fredag #29

Äntligen är det dags för färgsprakande som Lillasyster styr upp varje fredag, något som jag längtar efter att få massa färger så man blir pigg o glad utav! Det behövs verkligen nu efter allt detta snöande här hos oss.. så nu håller jag tummarna att få se mycket färger hos alla som deltar, vi är ett glatt gäng som fyller våra Hemsidor/Bloggar med massor av olika färger som kan bestå av en massa olika saker. Men fler kan haka på och vara med om man känner för att delta?

Men här skall jag bjuda på lite läckerheter från resan jag gjorde till Ukraina då jag gjorde min spännande resa till Tjernobyl, så det jag bjuder på idag är från staden Pripyat och dess båthamn, där man kunde åka med båtar och göra en båttur. Jag hoppas att ni njuter lika mycket av dessa bilder, men som jag fick uppleva på plats! 💕

Här kan ni se hur det såg ut på platsen när jag var där och bilden som visar hur det såg ut innan 26 April 1986.

Denna bild visar från insidan av byggnaden och dess fönster med de vackra färgerna som är gjorda utav tunna glas stavar..

Här ser man i närbild hur de byggt upp detta vackra mönster av glas pelarna.. Fantastiskt vackert då solen lyser på detta och det ger sken inomhus. Hade varit fantastiskt att sett detta innan det blev så här förgånget.. Men nu när kriget pågår så är detta endast ett minne blott gissar jag på. Troligen finns detta inte kvar längre. Men som jag skrev i det inlägget om min resa dit, så får jag vara glad att jag åkte när jag gjorde det, Jag hade kunnat varit där när kriget bröt ut för i min planerade andra resa tillbaka som inte blev färdig bokad. Tur i oturen.. Men jag kommer resa tillbaka för att besöka mina vänner och förhoppningsvis åka in Tjernobyl igen om zonen ej är total stängd? Mina vänner som bor i Kiev var min guide när jag var där! 🙂

Men nu önskar jag er alla en fin och trevlig Fredag och helg! 😀

12 thoughts on “Färgsprakande Fredag #29

 1. Åke says:

  Ja man undrar vad som är kvar… Vilket fint ställe det måste ha varit vid den första platsen innan. Fantastiskt konstverk från insidan av byggnaden. Är det någon symbol på sista bilden? Allt snöande… det ska var kul med snö 😉 Viste du inte att vi går mot en global uppvärmning? Den här snötäcket kommer att ligga 5 månader till 🙂 Trevlig fredag önskar jag dig 🙂

  • Åsa says:

   Den sista bilden är den biten som finns kvar av de kvarvarande utan själva monumentet som de gjort på hela glasväggen!

   För egen del gillar jag snön då det är vinter och oavsett global uppvärmning eller inte så njuter jag av vintern! 🙂

   Trevlig helg!

 2. Anna i Portugal says:

  Ett fint minne för dig! Håller med om att det är ett riktigt konstverk, ett sånt bygge med alla glasstavar. Jag sprakar vid lunch då julkalendern tar plats på morgonen på bloggen. Önskar dig en superskön fredag

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Ja det var otroligt vackert på plats och det är jätte tråkigt om den inte finns kvar, såklart.. Men inget nån rår på när kriget kom..

   Kikar in under kvällen hos dig!
   Önskar dig en fin helg! 🙂

 3. LillaSyster says:

  Oj vilket arbete att sätta upp alla glasstavar och få till ett så fint mönster. Troligen finns väl inte den byggnaden kvar. Hoppas att dina vänner mår bra, trots den hemska situation de lever i. Undrar när det här ska få ett slut.
  Önskar dig en fin fredag och första advent. Tack för länk och sprak.

  • Åsa says:

   Ja det är/var fantastiskt vackert att se på plats! Man kan alltid hoppas eller drömma att den står kvar, men troligen inte. Vilket är jätte tråkigt..
   Mina vänner mår bra trots omständigheterna som råder, de har det väldigt kämpigt såklart. Men som läget ser ut kommer inte detta sluta än på länge. Vi får inte alla detaljerna hit till oss vad som sker där nere och hur Ryssland går fram och deras tänkande mm.. Men för stunden är det inget positivt på långt tid framåt. Men jag hoppas detta får ett slut snart så jag kan åka över igen.

   Önskar dig en riktigt fin helg och en första advent! Kram 🌹

 4. BP says:

  Glasmosaikfönstren är helt underbara. Tänk att skapa sådana konstverk med färgade glasstavar. Fantastiskt!
  Ja, du hade tur att du åkte till Ukraina när du gjorde det. Det hade inte varit lika roligt nu, eller rättare sagt hade man aldrig vågat resa till Ukraina idag.
  Hoppas att du någon gång kan återvända, och jag hoppas att dina ukrainska vänner mår bra och inte har drabbats direkt av kriget.

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Ja det är väldigt vackert 😀 Absolut jag hade tur att jag var där i rätt tid, men längtar varje dag att få återvända.. Mina vänner mår bra ändå trots dessa omständigheter, dock så huset bredvid blev drabbat så de hade en himla tur..eller änglavakt! <3

   Önskar dig en fin helg och en första advent!
   Kram 🌹

 5. Paula Merio says:

  Oh så fint och så sorgligt det är med detta skitkrig! Jag hoppas dina vänner i Kiev klarar sig bra och att kriget snart tar slut, fast det tror väl ingen i nuläget. Ukrainare har vi rätt många här i Falun nu, man har bygg modulbostäder när det inte fanns lediga lägenheter. Tack för vackra konstverk. Ha en fin advent!

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Jo dom klarar sig bra trots att de kämpar hårt. Tyvärr är det långt borta ed att det skall bli ett avslut på detta krig i Ukraina. Vi har med många från Ukraina här hos oss och runt där jag bor. Man hjälper så gott det går med div saker osv..

   Det är ett fantastiskt hantverk de gjort med detta glaspelare med mönstren i alla färger.

   Önskar dig en fin helg och en första advent! 🙂 Kram

 6. Anki says:

  Vilka fantastiska fönster! Såå vackra!
  Förstår att du lider med dina vänner som finns kvar där … kan bara hoppas det går bra för dem och att kriget går mot ett slut. Tyvärr verkar det inte så, men önska kan man göra.
  Ha en trevlig adventshelg!
  Kram

  • Åsa says:

   Ja visst är dom sagolikt vackra! 🙂 Tack för omtanken till mina vänner, dom mår under omständigheterna bra ändå.. men visst är det kämpigt för dem. Jag längtar så att få åka tillbaka, men som läget är så ser det inte ut att få ett slut på kriget där borta än på mycket lång tid..tyvärr.. Men som du säger.. önskan kan man alltid göra!

   Ha en riktigt fin helg och en första advent!
   Kram 🌹

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.