Färgsprakande fredag #36

Äntligen  kommer denna efterlängtade färgsprakande fredag som är en härlig utmaning som Lillasyster har hand om. Det är verkligen välbehövligt nu då det är så grått och trist väder med snöstorm om vart annat – Med alla glada färger så blir man både glad varm inombords.

Hittade lite att fotografera här hemma som kan passa bra denna fredag, eller vad tycker ni?

Bjuder på detta uppläggningsfat som jag själv målat för länge sedan – 1984, detta har agerat brödfat då hemma hos mina föräldrar under alla dessa åren!  🙂

Ett färggrant och en gullig “buddy” på simkortet för mobilen, dessa kan jag verkligen tipsa om – de är billiga och har bra med surf! Här kan man kika på deras erbjudanden och priser..

 

Dessa två gulliga handgjorda unicorn köpte jag ifrån en fantastisk kvinna från Ukraina som flytt därifrån med sina två små döttrar, sin bror och Mamma. De kom hit till Timrå i början av krigets start och hon är helt fantastisk på att sy barnleksaker mm.. Jag köpte fyra stycken olika Unicorn och även några andra små figurer med texter på – även dom jätte söta! Pengarna hon tjänar på detta har gått till hjälp kit för militären, då hennes man strider i fronten.  Men även så hjälper hon barn och äldre i nöd med att fortsätta sy dessa och få in pengar till hjälpande! Beundransvärt anser jag! 🙂

Jag önskar er alla en fin Fredag! 🙂

8 thoughts on “Färgsprakande fredag #36

 1. Åke says:

  Vackert färgglatt fat där 🙂 Fello har jag aldrig hört talas om… Unicorn vet en inte heller vad det är… finns det på Alnö tro 😉 jag får väl googla, men söt var dom allt. Strida i fronten lät inte riktigt trevligt… Jag önskar dig en trevlig fredag 🙂

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Ja det finns många olika benämning på olika djur och även i detta fallet så blev det en fantasi häst med horn.. Men söta Ja absolut! 🙂

   Att strida i front linjen är aldrig trevligt, men krig i sig själv är inte trevligt alls.

   När även vi måste stå i beredskap för ett krig i Sverige.. Skrämmande som sagt! Vart är världen på väg?

   Önskar dig en fortsatt trevlig fredag och en trevlig helg! 😀

 2. LillaSyster says:

  Vilka fina sprakande leksaker, verkligen
  beundransvärt och så duktig du är på att måla. Tack för länken och tack för att du är med! Trevlig helg!

  • Åsa says:

   Tack snälla för fina ord om porslinsmålningen, det var e väldigt rolig tid i mitt liv då jag målade. Det blev en hel del och mycket presenter då jag målade. Min bonus syster har ned ett sådant fat men med annat motiv, jag hoppas jag ka visa även den vid tillfälle.

   Dessa sydda leksaker är helt fantastiskt fina 🙂

   Trevlig helg! Kram 🤗

 3. BP says:

  Brödfatet är magnifikt. Otroligt vackert. Det påminner mycket om dessa typiska engelska serviser med stora blommor på. Älskar dom och har faktiskt köpt några tallrikar med dessa färgglada blomstermotiv. Du är duktig!!!

  Den ukrainska kvinnan är också fantastiskt duktig. Beundransvärt är nog det rätta ordet. Har hon en hemsida eller Instagram? Henne vill jag gärna stödja. Tänk om alla invandrare skulle vara lika påhittiga som denna kvinna. Stor ELOGE!!!

  • Åsa says:

   Tack snälla för de fina orden! 🙂 Det värmde gott!!! 😍 Tyvärr målar jag inte längre även att jag önskade det. Men de färgerna som vi målade kräver en ung som kan bli lika heta som en pizza ugn, dvs väldigt höga grader för olika färger.

   Vad det beträffar denna härliga kvinna som syr dessa fina barnleksaker och så mycket annat, hon postar mycket på Facebook – Men jag skall skriva till henne och höra ifall hon har hemsida och Instagram för detta nu och samma med hur man bäst stödjer henne. Jag återkommer om det!

   Önskar dig en riktigt fin fredags kväll och en härlig helg! 🙂 Kram

 4. Äventyret Framtiden says:

  Så fint allting är här inne, fatet är underbart vackert, unicornen ljuvliga, välgjorda personliga.
  Ser att du ska ta reda på mera om den ukrainska kvinnan. Fint..jag är också intresserad.
  Önskar dig en fin kväll!

  • Åsa says:

   Tack snälla för fina ord! 🙂

   JA jag kommer skriva till henne och be henne ge mig uppgifter och jag hoppas hon har mer än Facebook så ni alla kan se vad hon gör 🙂
   Hon flydde som sagt hit till Timrå med sina närmaste och vi fick väldigt fin kontakt då den tiden hon valde stanna här, men hon och hennes två döttrar åkte hem till Ukraina igen för att få fira Bröllopsdagen med sin man. Det jag vet är att dom är kvar där nere men hennes Mamma o bror är kvar här, bara 5 min från där jag bor. 🙂

   Önskar dig en fin helg! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.