Färgsprakande Fredag #42

Äntligen är det dags för Lillasysters härliga Färgsprakande Fredag vilket jag blir så glad utav varje fredag, med alla vackra färger! 🙂
Denna fredag skiner solen och vi har hela 2 plusgrader , men det känns som  minus -2 grader. Man blir som sagt lurad!

Men först av allt vill jag be om ursäkt att jag ej varit lika aktiv som vanligt , men det beror på att smärtan med Artros har mer eller mindre ätit upp mina alla timmar av dygnet. Med sista röntgen så visade det  att  det värsta möjliga har hänt – Båda höfterna är drabbade med artros, plus mitt vänstra knä som var det första som blev drabbad. Tiden den bara går och Läkaren vad gör han? Jo såklart gör han sitt bästa i att undvika att göra operation. Då hans svar på Artros är att en protes håller maximalt i 10-15 års tid – Med detta anser då Läkarna i Västernorrland att man bör vänta med att göra en operation tills man är +70 år.   Varför just vänta tills man är 70 år? Jo svaret på detta blev:   En protes håller normalt i 10-15 år och då anser Läkarna att man skall vänta..
Men vänta vill inte jag göra, jag vill kunna göra saker nu och inte när jag passerat 70 år- Det finns ingen garanti att jag är pigg eller mår bra vid 70 års ålder. Då jag inte bara har denna artros så finns ingen garanti att jag skulle göra massor av roliga saker som att gå ut på promenader i skog och mark som när jag hade min älskade lilla livskamrat (hunden) Sammy, Cykla, simma,  rida ut på tur i skog och mark. åka Slalom och resa ut på nya äventyr så som jag gjorde på min sista resa ut i vida världen, då när jag var till Ukraina och Chernobyl!

Men nog om detta.. nu åter till vad denna Färgsprakande fredag handlar.. Här kommer mina bidrag dagen till ära!!

Normalt är min balkong rejält fylld med växter som här ovan, men många olika sorter – Men denna gång är det det Krasse – Ni vet väl att denna växt är ätbar?

    

Därmed önskar jag  er alla en härlig Fredags eftermiddag/kväll och en skön och avkopplande helg! 😀

 

10 thoughts on “Färgsprakande Fredag #42

 1. Åke says:

  Krasse hit och krasse dit, blomman är röd på bild också gul med gröna blad 🙂 Svenska fanan skyltar där till vänster i bild. Vår stolthet, nu börjar din dock blekna… eller så har du fel bländare 🙂 Byt läkare han ska inte hindra dig från att leva. Åberopa vårdgaranti det gjorde facit när hon fick sparken från Systembolaget i samma veva. Där får man inte jobba om man är sjuk för man ska klara alla arbetsuppgifter. Då fick hon komma till Lövenströska för operation. Nu gör dom bara knän där vill jag minnas. Tror det var 16 st i veckan för på fredag var det utskrivning och medicinering i stora påsar. Jag hämtade henne på salen.

  • Åsa says:

   Tack Åke! 🙂 Bländare på dessa bilder som togs med mobil – Inget man kan ställa som man vill.. Men men detta är inte tagna nu på vintern precis.. så tror säkert många förstår detta är arkiv bilder. 😉

   Detta att ha Artros är inget jag önskar någon.. Detta är ingen dans på rosor.. smärtan tar över vardagen och även nattens sömn. 🙁
   Jo då jag skall söka mig bort från Västernorrland – När inte ens Läkaren ringer upp när man söker honom, då är höjden av fräckhet nådd!

   Ha en fin helg så ses vi på Tåget i morrn! 🙂

 2. LillaSyster says:

  Ljuvlig krasse! En riktig färgbomb=) Tack för spraket. Här har solen inte visat sig, duggregn och grått hela dagen.
  Verkar vara olika var man bor om man blir beviljad operation eller inte. Jag har en kompis som fick en ny knäled då hon var 62. Stå på dig! Trevlig helg!

  • Åsa says:

   Tack snälla! 🙂 Solen visade sig en snabbis på morgon sidan- sedan blev det disigt och har så varit men med plusgrader.

   Detta med Artros är ingen rolig åkomma..i början vill de man skall träna och hålla igång – det förstår jag, det är inte bra att bli stel i lederna. HAr som sagt en klasskompis som gjorde sin höftleds op i Sthlm, då när Garantitiden gick ut.. Hon har varit på mig och menar på att jag skall ringa ner till Sthlm och få en tid där. Knäet som nu är ben mot ben sedan länge tillbaka – Över 3 år sedan jag blev garanterad operation – Inget hänt!
   Höge höft började i samband med fel belastningen så låt säga dryga 2 års tid. Blev lovad op även för den.. De har gjort 2 röntgen på höften och sista var nu i Januari och det är inne å ben mot ben även den och tillika så har jag fått kraftig artros även på vänster höft.. Grattis till denne Läkare… Han skulle återkoppla efter begärt samtal efter röntgen i Januari… Förvånsnsvärt dubbel Grattis – Ännu inte hört av honom.. 1000% värdelös Läkare!
   Det hjälper inte att jag ringer varje vecka och söker honom.. han ringer inte upp.. Nu ska jag ringa Sthlm.. Orkar inte bry mig mera..

   Trevlig helg! 🙂

 3. BP says:

  Det där med att vänta med att operera höfterna låter som ett väldigt dåligt skämt. Ska du ha ont och inte vara kapabel att röra sig under en massa år, ja då orkar du knappast med en operation efter 70 heller. Och om du gör det är risken att operationen inte har det förväntade resultatet överhängande.
  Vet inte om du är bra på att bråka, men jag skulle stå på mig och kräva en operation NU.
  Du har en fantastisk terrass. Det verkar vara ett terrasshus du bor i. Otroligt fint och stort – OCH färgsprakande:-)

  • Åsa says:

   Haha.. Bra där BP!!!

   Ja han verkar tycka så och inte bara han utan ALLA Läkare som gör Artros operationer i Västernorrland.. Detta att vänta till man är 70 så har du så rätt att man inte skulle orka med.. Samma ang denna förväntan! Nog har jag bråkat och tjatat och ringt minst 1ggr veckan – Läkaren motringer ej.. Jag har liksom gett upp Västernorrlands Landsting nu.. Kommer ringa Sthlm och söka mig dit – Precis som min Klasskamrat gjort. Skall be henne om Telefonnummer dit hon var och hoppas på att det sker snabbt! 🙂

   Ja det stämmer bra att det är Terrasshus lika som de utomlands och dom är stora och man kan odla en hel massa här OM man vill – Dock har dom förbjudit träd och vissa buskar som har extrema rotsystem som då förstör fasaden. När Föreningen hade en kranbil här så passade de på att rensade ut och tog bort många träd utan att meddela ägarna.. Då fasaden hade spruckit! Vissa av dessa ägare blev chockade och en del jätte arga.. Men jag förstår så väl varför – Det är Föreningen som får betala för lagningen och inte ägaren. 😉

   Önskar dig en fin helg! 🙂

 4. Äventyret Framtiden says:

  Ojojoj, Åsa, artros i den omfattningen. Nu tycker jag riktigt synd om dig. Hoppas att du får din operation, för att gå med artrossmärtor är långtifrån roligt. Jag vet inte av egen erfarenhet men flera av mina vänner har artros och jag vet hur jobbigt det är.

  Dina foton är ljuvliga, färgsprakande och så härligt somriga.
  Ha det så gott du kan ha det!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Det är som sagt ingen dans på rosor.. Man får verkligen vara glad för den lilla sömn man får.. Jag har gett upp Västernorrlands Landsting nu.. de är under all kritik! Det blir att ta kontakt med Sthlm för att visa upp dessa röntgen plåtar och se vad de anser! Jag vägrar vänta tills man blir 70 bara för att dessa läkare anser att protesen inte håller mer än 10-15 år. Det är nu jag vill kunna göra allt jag vill utan att behöva gå med kryckor/Rollator och ev rullstol till slut… Nej tack! Jag vill ha min operation NU!

   Önskar dig en fin helg! 🙂 Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.