Hoppa på tåget #Min egen skugga

Det är dags att ta plast i en av de tågvagnarna som våran Lokförare och Domare Åke  tar oss fram genom världen. Vem som hellst kan hoppa med på tåget – Allt NI behöver göra är att besöka hans sida och skriva en kommentar och länka upp din sida där, då jag vet om att det är nån /några som funderar på att hoppa in.. Tveka inte mer utan kom med i vårt glada gäng! 🙂

Denna gången ska vi alltså visa upp våran egna skugga – Många kan tycka detta är jobbigt då en skuggbild inte ger en bra bild på sig själv! Men det är inte det viktiga i detta sammanhang.. Utan det handlar om att bjuda på sig själv i olika lägen, att prova sig fram att ta en bild med sin kamera i olika vinklar!
Jag hade en himla tur just denna dag när jag höll på med att fixa med isskulpturerna förra lördagen – Vi hade då soligt väder så jag såg att min egna skugga fanns på balkong väggen och även mot fönstret – Klart jag tog tillfället i akt och passade på att fotografera detta samtidigt som utmaningen var IS just då! Man tar alla chanser man får, eller hur? 😉

Här kommer lite reflektioner om min egna skugga..

Min egen skugga – ett poetiskt uttryck som fångar känslan av att vara ensam, omgiven av tystnad och mörker. Skuggan, den följeslagare som alltid är där, även när ingen annan är det. Den speglar våra innersta tankar och känslor, och ibland är det just i skuggan vi finner vår sanna själ.
Ensamhetens skugga sveper mig in, Stilla och mörk, en vän som är min. Ingen annan ser, ingen annan hör, Bara jag och min egen skugga här.

 

   

        

     

Ha nu en riktigt fin helg! 🙂

11 thoughts on “Hoppa på tåget #Min egen skugga

 1. Åke says:

  Hej hej! Jo du här var det skuggor för hela slanten 🙂 Du får ett plus i kanten för min fina ö, mina bilder idag är just därifrån också 😉 (muta nr ett) Fin text och tack så mycket för länken!

  • Åsa says:

   Tackar o niger! 🙂 Kul att göra något kreativt med att leka med kameran i olika vinklar och fånga sin egen skugga hör inte till vanligheten, då många anser sig bli konstigt nog (tjocka) på skuggan – Frågan är ju – Ljuger skuggan?

   Ha en fin helg! 🙂

 2. LillaSyster says:

  Så många bra bilder du fick till! Visst är det så att man får passa på då tillfället ges. Så gjorde jag också, bara att stanna upp på promenaden i början av februari då jag såg skuggan där framför mig. Ha nu en bra lördag

  • Åsa says:

   Tackar! Jo det var precis detta som jag såg då jag höll på med isskulpturerna… Då måste man passa på och fånga ögonblicket!!

   Ha en fin lördags kväll! Kram

 3. BP says:

  Jag älskar skuggbilder, och det gör du uppenbarligen också. Skugglekar är såååå roliga, speciellt då man aldrig får lika långa ben som när solen står lågt på himlen;-)
  Skoj att du lägger upp nytagna bilder. Det gick inte så bra här i nollåttaland då vi haft grådaskväder i flera veckor nu. Men jag klagar inte, så all snö är borta. Så jag la upp arkivbilder.

  PS. Man blir absolut inte tjock på skuggan, åtminstone inte om man fotar när solen står lågt.

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 🙂 Det kan lätt bli så i dessa utmaningar att man liknar någon annans tankar.. Tycker det är spännande och roligt att delta i olika utmaningar. Detta gör att man får jobba för att använda sin kamera i olika teman. Detta gör att man blir än mer nyfiken att testa nya saker med att fotografera! 🙂
   Där tillkommer alla roliga experiment och lekfullhet som man plockar fram för att vara kreativ till sina bilder! 🙂 Men det krävs många olika tester innan man finner det rätta motivet på bild, samma med experimenten med. Det fungerar oftast inte på första försöket.. Men roligt är det! 😀

   Ha en fin söndag! 🙂

 4. åsa says:

  Bra tolkning 👍
  Det gäller att passa på när tillfälle ges, skuggbilder kan bli riktigt dekorativa ibland 👋 Nalta Norrland

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Ja du har så rätt, det gäller att passa på i alla lägen som ges. För man vet aldrig när man behöver just “den där bilden” vilket är skönt att ha just den speciella bilden!

   Ha en fin början på veckan! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.