Färgsprakande Fredag#39

Då var det dags för denna trevlig utmaning som Lillasyster kör och det är hela 52 gånger, vem som hellst kan vara med och det är inga regler mer än att det skall innehålla färger – Kom igen det finns plats för fler att vara med! 🙂

Nu länkar jag upp inför en fundering jag har, med att göra om mitt badrum i andra färger, så ni får gärna komma med förslag! De mottages tacksamt 🙂
Utgångsläget idag är blått  golv.. Se bilden.. Väggarna är i typisk Kaffe Latte/Cream Beige färg.. Allt som är i trä som Trä hyllor och underskåp till tvättstället är Mahogny och ALLA lister/Dörrposter och Golvlister är Mahogny samma med taket är Mahogny.. Det kakel som finns på väggar är vitt med en smal rand  mörkblått. Är så trött på detta och vill göra om till något snyggt och läckert! 😀 OBS! Priserna stämmer säkert inte nu.. då detta var ett tag sedan jag var ute och spanade..

Visst färgen är okej, men är så trött på detta och man måste hela tiden putsa detta för att det skall se bra ut.. Annars syns allt som du lägger en hand på golvet så blir det kvar ett märke av en hand.. Det drar åt sig allt.. Precis allt! Att putsa så fort man varit inne på golvet är inte min specialitet..
Nu hoppar vi över till de olika valen jag tagit.. Vad säger ni? Vad föreslår ni för bästa att slippa en massa jobb/Städning o putsning??


Här var det då golv bilder, givetvis fanns det flera att välja på – Men tog dessa som var närmast till och inte på andra sidan lokalen.
Nu övergår vi till väggarna istället som det finns många flera snygga att välja på.. Det är här mina tankar går i huller om buller.. Allt som är i trä inne i badrummet går antingen att måla om, eller bytas ut helt! Så det är minsta bekymret! 🙂

 

Dessa två ovan är samma, men beroende hur man ser på de i olika vinklar och ljus så det de olika ut.. 😉

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu så är alla de bilderna på plats.. Vore kul med lite feedback om dessa.. Men snälla välj utifrån ert egna val och inte vad alla andra skriver! 

Önskar er alla en härlig fortsatt fredag och helg! 🙂

12 thoughts on “Färgsprakande Fredag#39

 1. BP says:

  Oj, oj, oj!!! Här gäller det gamla ordspråket – smaken är som baken. Nu vet jag inte om du har fönster i badrummet, troligen inte, men badrummet är väldigt påkostat för att vara i en lägenhet. Tycker mycket om ditt blåa golv. Här skulle jag bara lägga ut en snygg färgstark badrumsmatta. Alternativt svarta, matta kvadratiska kakelplattor. De är väldigt lättskötta.
  Väggkaklet tycker jag alltid är snyggast i vitt, avlånga, rektangulära glänsande kakel. Vitt är bäst när du inte har fönster i badrummet.
  En granne till mig valde ett beige golv, för hon tyckte att man såg skiten minst på det. Sant, men färgen är tråkig och damm finns ju ändå…

  • Åsa says:

   Tack snälla för din feedback! Det stämmer inget fönster i badrummet.. Visserligen är blått snyggt, men detta är gammalt och har ingen glans kvar utan är matt istället för den fina glansiga ytan som har varit.. Dvs allt fastnar på detta golv och ja man ser inte dammet så väl på detta golvet heller.. MEN för varje fotsteg så syns avtrycket osv.. Hur mycket jag än städar o putsar detta golv så är det som en fet hinna över som ger märken då man går sov.. Känner inte att det är rent alls.. Måste man då ligga med putsduk jämt så fort man gått på golvet?
   Bra förslag?

 2. Susjos says:

  Jag är helt värdelös att komma med ideér! Vi har svart klinkers på golvet i badrummet och vitt kakel på väggarna med en svart rand av kakel som bryter av på en vägg.
  Ha en fin helg!

 3. LillaSyster says:

  Om jag nu skulle göra om så hade jag valt första bilden och gått på det gråa=) Själv har jag plastmatta både på golv och väggar i badrummet, jag har dålig erfarenhet av kakel. Mitt golv är mörk grått eller snudd på svart. Lycka till med renoveringen och tack för att du är med!

  • Åsa says:

   Tack snälla för din härliga kommentar om val av färg! Jag har ingen dålig erfarenhet av kakel men däremot matta som gjort stor vattenskada. Grått och vitt är jätte snyggt 🙂
   Trevlig helg! 🙂

 4. Äventyret Framtiden says:

  Dessvärre är jag dålig på sånt här att ge råd om färger och i all synnerhet i ett badrum. Det var min make som avgjorde vad vi skulle ha, givetvis med mitt godkännande förstås men det satt som hand i handske för vår del. Fint att be om råd idag när det är färger på gång. Lycka till!

  • Åsa says:

   Tack för att du dela med dig! 🙂 Jo nu förtiden är det ofta männen som väljer färger och även då det gäller renoveringar så är det dom som kan detta jättebra! Man kanske skulle be min son om hjälp som har total renoverat två hus helt själv och gjort alla sina val utifrån egen stil med modern stil! Men som sagt det är alltid trevligt med lite hjälp utifrån! 🙂
   Kul att din an är händig och har bra färgval osv.. Men tyvärr har jag ingen man att fråga då jag lever singelliv. 😉
   Trevlig helg!

 5. Åke says:

  Jag har inte rätta ögon för jag ser på plats… jag gick till Baba på Kakelproffs så fick de ge förslag. Det roligaste var att när vi gått hem och funderat så for vi in och när vi kom dit igen hade det fått upp nya plattor igen och så hem igen… jag hade ju byggt badrummet för en vis platta (storlek åxå via Babas förslag) också. Men efter tredje gången säger han: Backa in bilen så lastar vi 🙂 Det var de som lade förslaget med en halv platta som golvsockel (nu sätter man sockeln sist) och så en blå platta som hyllor du sett 🙂 Jag gjorde ju allt själv 😉 Gissa hur många gånger jag var in och fick låna deras kapmaskiner innan allt satt på plats. Det vart ju mycket specialkapningar runt de två speglarna och fönstret av betongglas mot söder… Eller som inne i tvättstugans avlopp på dom stora plattorna 🙂 Roligaste toarummet jag gjort var till grannen 🙂 Där fick frun i huset bestämma det hela mönstret, ja det vart bra 🙂 Eller vad säger man: Toka gör som toka säger 😉

  • Åsa says:

   Japp det stämmer jag har sett ert badrum, vilket är väldigt snyggt och bra gjort av dig! Men i dagens läge finns så många olika färger och varianter av badrum, så även om jag ser framför mig något som är jätte snyggt och jag fastnar för det så kanske det går en vecka och jag set något annat som är även det super snyggt… ja ha.. då faller allt och jag står som ett fråge tecken.. SÅ detta med färg är inte enkelt!

   Ja sedan finns det do som vill ha något extremt med spec mönster med sitt kakel.. Men det får stå för dem! Jo det är klart som färgspad att den som gör jobbet måste göra som “kunden” vill ha det! haha..
   Trevlig helg! 🙂

 6. Paula Merio says:

  Oj vilket dilemma! Jag älskar färger jag, ju mer desto bättre, och har upptäckt att jag är rätt ensam om den åsikten. När jag kollar in Hemnet eller Booli så är hemmen vita vita och lite vita med lite svart eventuellt lite beige också. Så jag skiljer mig totalt från mängden då jag vill ha starka färger för att trivas. Mitt drömbadrum skulle vara turkos! Lycka till med färgvalen, lätt är det inte…men du hittar säkert rätt!

  • Åsa says:

   Tack för din feedback.. Det är härligt med skarpa färger med och även min dotter älskar turkost! Det är en härlig färg! 🙂

   Trevlig helg! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.