Hoppa på tåget #Snö

Då var det så dags att snart kliva på tåget, men när jag står här och väntar in tåget så är det minus -16 grader kallt.. Medans jag gjorde mig i ordning så yrde snön under nattens timmar.  Ser fram emot vart tåget tar oss fram och så blir det skönt att kliva in i värmen i vagnen! 🙂

Här nedanför kommer några andra vid ett annat tillfälle och med helt andra ljusförhållanden! 🙂

    

     

Trevlig resa och en härlig fortsättning på denna helg! 🙂

 

 

 

 

 

 

18 thoughts on “Hoppa på tåget #Snö

 1. LillaSyster says:

  Bara -8 här, men kallt så att det räcker och blir över. Nästa sista bilden, stackars träd så frostigt. Fint du fångat dagens tema. Ha nu en bra lördag!

 2. Åke says:

  Det roliga med dessa 4 första bilder är att de naturligtvis är vackra. Här åkte jag skoter till min arbetsplats som ligger strax till vänster utanför bild, men mina förfäder växte upp i detta område på slutet av 1800 talet på farmors sida. Nu till ännu en iakttagelse, din headerbild om du tittar rakt in i kulan har du 2,9 km från min strand till där du stod på kajen och plåtade solens nedgång. Jo detta är mina far och hemmavatten (året om) Den rosa/lila bilden med SNÖ på träden är bara några minuter man han chans att fånga en sådan där lyckad dag. Träden med SNÖ från Örnen “tycker” jag inte om dess byggnader. Ni kapade ner min skog där jag lekte Cowboys & Indianer som liten och plockade blommor samt åkte pulka i den backen nedför, innan ni byggde upp detta område 😉 Sista bilden gillas skarpt men jag är offside på plats. Du får ha en fin lördag i detta fina -13 gradiga väder 🙂

  • Åsa says:

   Tack för din berättelse Åke! Mycket intressant läsning 🙂 JA den bilden du antyder om det rosa skenet var mäktigt att fånga! 🙂

   Trevlig helg önskar jag dig! 🙂

 3. BP says:

  Nu vet jag ju inte om det är solupp- eller solnedgångar. Men en sak vet jag – bilderna är magiska.
  Och den rosa bilden är riktigt fin den också, och då är jag inget fan av rosa. Gör ett undantag här, för rosa snö ser man inte varje dag;-)
  Himla kul att läsa Åkes kommentar. Ni känner varandras trakter utantill känner jag:-)

  • Åsa says:

   Detta är solnedgång:) Tack för fin kommentar! Åke är väl den som känner mina trakter bäst just där jag bor! Då jag är inflyttade Timråbo i slutet av 1980 talet.. Men jag har bott på olika delar av denna kommun så lite kan jag ändå! 🙂 Mina föräldrar är även de Timrå bor från början.
   Önskar dig en fin söndag! 🙂

 4. Äventyret Framtiden says:

  Det blev ju ändå bättre ditt inlägg nu när jag satte mig ner för att lovorda det och får se Åkes kommentar till. Jättekul!
  Du fångade vintern utmärkt väl!
  Snö och kyla, vackra foton. Kan det bli bättre?

 5. Paula Merio says:

  Frostklädda träd är bland de vackraste jag vet, och du har fångat dem så fint på bild! Älskar vintern även om jag tycker årets upplaga är lite väl kall och halkigt.

  • Åsa says:

   Håller med dig om att snötäckta träd är vackert, likväl som frostklädda träd – dessa är med snö allihopa även om man skulle tro det är frost! 🙂
   Denna vinter är verkligen märklig då ena dagen är plusgrader och dagen efter det dubbla i minusgrader.. MEn än så länge har jag inte skruvat in mina broddar i skorna. Det kommer bli så snart! 🙂

 6. Åke says:

  Jo en hade lillebror med svägerska här på besök igår kväll. Han vill minnas att han set en bild på oss i cowboykläder och puffror i ett album han har. Hoppas han hittar igen bilden bara 🙂

  • Åsa says:

   Hoppas ni fick en trevlig afton tillsammans! 😀
   Oj.. vad spännande ifall han hittar bilderna på er i cowboykläder 🙂 Det kan bli intressant att se när ni är full action! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.