God dagens vänner!

Det är dags med lite update.. Det har hänt lite smått under dagarna sedan i Söndags. Planerna för Måndagen var att ta det allmänt lugnt med att uträtta lite små saker som att åka på affären och handla lite som fattades hemma, att vara ute med min kära hund Sammy på härliga promenader. Han fyller snart 17 år den 1 Oktober. Blir väl något extra gott den dagen när han kommer hem från äventyret hos mina kära vänner som han skall till ikväll och stannar tills Söndag. Varför skall han iväg tro.. Jo det är så att jag skall ta hand om de två fina hundarna som jag hade för ett tag sedan igen då från Fredag- Söndag. Det är av samma anledning som förra gången varför jag anser det bästa lösningen är att min lilla Pälskling får ha det lugnt och skönt med mina vänner i huset och följa med i stallet och vara med på deras arbete dagtid då på Fredagen. Men rätta anledningen till detta är för jag bor i en Etta som är ombyggd till 2 rum o kök på 49kvm – Jag anser det inte optimalt eller snällt mot hundarna att vara TRE stycken hemma hos mig i några dagar. Även att de också är i hög ålder för den rasen så är det ändå jakthundar och van från sitt hem är ett hus med hundgård. Där går de i hundgård från tidig morgon till Husse kommer hem från arbetet, sedan är de inne med honom och sover inne.. Helger är de ute i skogen i omgångar, det är en hel del jobb då han har kennel med Norrbotten spetsar. Jag har dock inte hört om det ska bli någon kull snart? Men dessa säljs i första hand till Jakt och inte till sällskapshund. Dom är framavlade för Fågel jakt!

Men vidare så i Måndags så ringde min mobil och när jag svarade så var det min Läkare i Sollefteå som ville att jag kom dit redan imorgon, dvs,, på Tisdagen 26/9 kl. 14.00 – Ja happ sagt och gjort så blev det en ombokning för jag hade tid hos hen idag Torsdag 28/9.. Men då slapp jag upp kl 05.00 för att åka till Sollefteå till kl 08.00. Jag blev såklart glad att slippa köra så tidigt de ca 10 milen. Menar den tiden är man riktigt trött!
Men mötet med Läkaren gick bra och hen skrev ut en medicin som skulle hjälpa min svåra smärta med inflammationen i både vänster knä och höger höft som båda är grovt med Artros, mitt knä är det inget brosk kvar så det är ben mot ben, höften är nästan samma sak med.. Men Läkaren tyckte jag skulle testa äta denna Antiinflammatoriska och han hoppades att jag skulle stå ut ett tag till, MEN hjälper inte denna något så självklart så utför hen operationen då alla kriterierna är uppfyllda – även så tyckte han jag var för ung? Vaddå för ung? ÄR detta utslitet med artros så är det väl inget att fundera på, eller? Självklart är jag medveten att livslängden på protesen inte är livslång och att det är ca 10-15 år som gäller och det kräver ännu en operation då senare. Min tanke ang detta är: Jag vill kunna göra det jag normalt gör då jag inte haft besvär av detta problem, varför ska jag vänta de 10-15 år innan det skall opereras? När jag uppnått den åldern om låt säga 10-15 år framåt, då är det inte säkert jag kan röra mig ändå som idag utan detta besvär.
Ärligt så förstår jag inte deras tänk ang detta! Jag vill inte vara begränsad redan nu med att inte kunna simma, cykla, promenera och rida ut på tur med hästar eller vintertid kunna åka skoter, skidor och mycket annat. Det är inte okej anser jag att vara så här mycket nedsatt. Det är snart en tidsfråga att klara sitta och köra bilen då smärtan och stelheten gör att jag knappt tar mig ur bilen efter en längre biltur mm.. Är detta inte mitt val att göra en operation nu eller senare? Läkaren sa att hen ville INTE hindra att göra en operation, då jag fyller alla kraven att göra den, men ville ändå testa mig på denna medicin och se ifall jag kunde stå ut lite längre. Självklart förstår jag Läkarens försök till att vänta kanske något år, men det är ju inte hen som har dessa besvär och kan såklart inte sätta sig in i hur just min vardag ser ut att ha det så här. Men hur som hellst där står jag idag.. andra dagen av nya medicinen är intaget nu på morgonen.

Men jag stannade till efter vägen och passade på att ta lite bilder från Graninge Bruk, det ligger strax före Sollefteå då efter väg 331 även kallad Bävervägen. Precis i samband med korsningen som jag då kör mot Sollefteå och svänger jag höger då kommer jag då dit. Men väljer jag svänga vänster då åker jag mot Hoting och Östersund. För att göra denna lilla avstickare är inte långt endast 2 km. Men de är väldigt vackert på denna plats tycker jag. Ni andra får själv avgöra vad ni tycker!

Graninge kyrka som ligger ca 100 meter från bruket..

Dags att fortsätta min resa hemåt..

Passar på att fylla på med några bilder från lysnatta i Lördagskväll den 23 September från Västanåfallet som ligger efter samma väg 331:an… Det var en väldigt trevlig afton och jag passade på att äta kolbulle som var några år sedan sist. Super gott var det, som vanligt! Det är svårt att misslyckad med att grädda kolbullar.. Men jag valde att ta bara en för enligt mig var det dyrt.. 70kr för en kolbulle och en Festis.. När jag väl ätit klart fortsatte jag min vandring till vattenfallet där de skulle tändas upp lampor kl. 20.00 men det blev ca 5min senare.. jag hann precis upp på plats för att se när det sakta tändes upp nerifrån och upp.. så vackert.. Det sköts även fyrverkeri från toppen av fallet.. längre ned spelade de musik, men där jag stod hördes ingen musik då det dånade för mycket av fallet.. Men nu skall ni få njuta av några bilder 😀

Dessa två första bilderna är tagna med Nikon Z6..

Denna bild är taget med mobilkamera och även de kommande bilderna 🙂

Denna bild visar även vad enormt stjärnklart det var denna kväll/natt.. Det var otroligt varmt ute för att vara så pass långt in i september månad.. 🙂
Men så har mina dagar varit och väl hemkommen från Sollefteå så hade jag ont och var helt slut så Onsdagen vaknade jag inte förren mitt på dagen och var ändå trött och ville sova mera. Så det kan bli.. 😉

Men jag önskar er en härlig Torsdag! 🙂

10 thoughts on “God dagens vänner!

 1. LillaSyster says:

  Stå på dig, ben mot ben är inte skönt. Bättre att få en ny led nu och kunna leva normalt. Har två o min omgivning som fått ny knäled under året. Mycket rehabövningar, men nöjda över att vara av med smärtan. Fina bilder =)

  • Åsa says:

   Tack snälla för feedback! Ja denna smärta är hemskt jobbig och inte tala om nätterna som störs ut varje natt att man inte får sova sammanhängande.. Kul att du tyckte om mina bilder! 🙂
   Ser fram emot morgondagens Färgsprakande.. 🙂

   Kram

 2. BP says:

  Vilka fantastiskt fina bilder! Du är väldigt hänsynsfull vad gäller din päkling och dina fyrbenta gäster.
  Det är väl självklart att det är du som ska få bestämma över din egen kropp och när/om du vill bli opererad. “Oskuret är bäst” brukar dock min husläkare säga, så jag hoppas ändå att medicinen hjälper.
  Sedan undrar jag lite. Visst bor du i Timrå eller i närheten där, eller har jag fel?! Varför åker du till Sollefteå för en undersökning? Sundsvall ligger väl närmare där…

  • Åsa says:

   Tack så mycket snälla! Jag värnar mycket om både djur och människor rent allmänt, skulle inte själv vilja leva som en inträngd sill utan att kunna röra sig hyffsat fritt.. Då skulle jag bli galen – Då anser jag det är samma med de fyrbenta med!

   Skönt att höra att fler tänker som mig att det jag som bestämmer över min kropp!! Jo jag håller med om att oskuret är bäst, men jag har legat under kniven så många gånger att jag nästan tappat räkningen..Men självklart hoppas även jag att medicinen skall hjälpa till så mycket det går, Men återstår att se?
   Japp det stämmer så bra att jag bor i Timrå på berget ovan centrum!
   Sundsvall och Sollefteå har skrivit avtal mellan varandra och samma har Jämtland gjort med Sollefteå – Det är i Sollefteå Specialist expertisen finns för Knä och Höftleder, men nu om jag skall opereras så blir det i Sundsvall ändå pga att jag står under annan Specialistvård som finns i Sundsvall och inte i Sollefteå så med detta får dom inte utföra min operation där i Sollefteå. Det blir undantag att Läkaren från Sollefteå kommer ner till Sundsvall och utför min operation här.. Önskade jag kunde skriva ut allt men lite känsligt är det.

   Kram

 3. Anna i Portugal says:

  Skönt du hade ett bra möte med läkaren. Hoppas smärtan försvinner och att du blir helt återställd snart. Gillar verkligen spegelbilderna, så läckra!

  • Åsa says:

   Åh tusen tack för all feedback till Läkaren och bilderna! 🙂 Meningen var att även en video skulle varit med från Västanåfallet, men den ville inte ladda upp. Får se om jag får till det så jag kan visa den senare?

   Kram

 4. åsa says:

  Så fina bilder 🤩
  Tråkigt att höra om Din värk.
  Jag förstår det är skitjobbigt då värk förstör sömnen och då blir även dagarna sämre.
  Jag har (vad jag vet) inte artros men inflammation och värk, knaprar kortison.
  Lycka till hur det nu än blir.
  👋 /åsa

  • Åsa says:

   Tack så mycket för feedback på bilder och även om värken! 🙂
   Jo nog är det jobbigt men just denna värk och denna är jag inte van vid, men däremot har jag levt sedan ungdom med svår smärta med min Endometrios. Den har varit kämpig så med smärta så lär man sig ofta leva med det, men om det uppstår nya problem med svår smärta får man starta om med acceptansen vilket tar sin tid. Det har nu gått sedan i Tisdags med nya medicinen och den har inte gett nån lindring ännu, så får väl se hur detta blir? Vänta 3 månader kommer jag inte göra om ingen lindring ges av dessa tabletter..

   Men inflammation är typ samma sak som artros för när man har artros försvinner brosket som gör att leden skall glida utan ben mot ben smärta.. så när brosket slits ned blir det inflammation i leden.. Men nu är brosket borta och det är ben mot ben och inflammationen är ett stort faktum!

   Lycka till du med och hoppas du med får må bra tids nog!

   Ha en toppen fin helg! 🙂

 5. Åke says:

  Ja jag är lite avis på dina fina bilder från Västanåfallet. Min fot hade inte pallat den lutande backen. Graningebilderna är heller inte fy skam. Snyggt med den blåa speglingen och bron där 🙂 Sköt om din kropp.

  • Åsa says:

   Tack snälla! Det var väldigt synd att du ej kunde åka dit då det hade varit trevligt med sällskap. Nu åkte jag själv dit.. Men kanske nästa år?
   Graninge bruk är ett vackert ställe inte så stort område, men ändå mycket att se där 🙂

   Vi får nog båda sköta om våra kroppar 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.