Färgsprakande Fredag #20

Äntligen är det Fredag och Lillasysters underbara utmaning med massor av färger 🙂 Men det tråkiga är att detta är sista gången då vi nu nått talet tjugio av dessa underbara fredagar.. Men kanske, kanske har vi tur och denna härliga glada färg fredag åter uppstår igen? Men för stunden får vi njuta av denna fredag trots dimma och disigt väder med att det regnat från igår kväll till nån gång under morgonsidan. Solen den vill bryta igenom molnen så man får hoppas på fint väder under dagen! Men nu till massa färger…

Startar med en blandad ljung från våran fd sommarstuga.. Saknar den verkligen!

Denna vackra god doftande gula (Lilja)?? Vet ej vad det är för blomma, trodde först det var ett släkte med Fresian då den doftar så ljuvligt gott.. Nån som vet?

Stjärnflockan är så vacker!

Min ståtliga Iris 🙂

Måste såklart ha med Dahlian även denna gång, men en annan sort..

Ännu en Dahlia 😀

Vanilj Tagetes 🙂

En vacker tistel..

Vet ej vad denna heter?

En humla som passar på att vila i allt jobbande..

Ännu en Stjärnflocka med annan färg. 🙂

Månen med reflektion i havet, taget från min balkong! Denna får avsluta mitt bidrag denna gången..

Men för att det är sista gången med Färgsprakande Fredag och jag hade ju en liten “tävling” om ni kunde gissa på snuset.. – Minns ni själva vad ni gissade? (jag har fått era svar o de är sparade) Ni kämpade bra allihopa som deltog.. Men… ett tröstpris är på sin plats! Önskvärt att ni skriver era adresser så jag kan få skicka till er alla som deltog! <3

Detta är det rätta svaret! 🙂 <3

Nu önskar jag er alla en riktigt fin Fredag och helg! Stort tack till Lillasyster för denna underbara utmaning <3

Kram

12 thoughts on “Färgsprakande Fredag #20

 1. Tove says:

  En färgskön samling sprakar där
  finaste du visar här
  för oss med kärlek
  vi nu färger smekt
  Å se jag nu hos LillaSyster
  nu så yster
  ger oss flera
  tänka sig så mycket mera
  Stjärnflokan älskar jag – och den där röda du visar har jag endast sett en gång tidigare.
  Blir du blå av favoritsnusen ?
  Ha det gött kram

  • Åsa says:

   Tack snälla för dina fina ord, blev så glad av att läsa denna dikt/vers går att tolka som både och 🙂 Blommor i överlag älskar jag vissa mer än andra och stjärnflockan är väldigt speciell – Små stjärnor i en stor stjärna så att säga 😉 Den finns både i dessa färger som Mörk rosa, ljus rosa och en som är mer röd och en vit. Jag har sett dom alla hos Plantagen här i Sundsvall/Birsta.

   Favoritsnusen må vara smak av Blåbär/Mint men snusen är vit och ger ingen färg, den smakar verkligen blåbär med eftersmak av lite mint så den är en riktig karamell 😀

   Trevlig helg!
   Kram

  • Åsa says:

   Yes såklart jag bjuder på massor med färger.. Då jag postade mitt bidrag hade jag inte hunnit kollat in på Lillasysters sida, men såg då att hon fortsätter!!! Vilket jag blev så glad över 🙂

   Trevlig helg! 🙂

 2. LillaSyster says:

  Ååå vilket härligt sprak även denna fredag! Tack för att du är med och sprakar och tusen tack för länken. Som du kanske sett hos mig så kör vi på med fler fredagar. Välkommen att vara med! Trevlig helg =)

  • Åsa says:

   Tack snälla för feedback! 🙂 Jo jag såg detta efter att jag postat ut mitt bidrag att du fortsätter med denna underbara utmaning, så det gjorde då min dag 100% gladare! <3 Givetvis fortsätter jag att vara kvar i utmaningen! 😀

   Trevlig helg önskar jag dig!
   Kram <3

 3. Anki says:

  Härligt sprakande i alla färger även denna fredag 🙂 Blomman du undrade över heter slåtterblomma …
  Ha en fin helg!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack snälla! Var det den vita med lite lila ränder i eller den gula du svarade på där?

   Önskar dig med en fin helg!
   Kram

 4. BP says:

  Hahaha! Där gissade jag fel, vad gäller snuset alltså.

  Sedan har du kanske läst hos LillaSyster – hon fortsätter nämligen med temat “Färgsprakande” . Det är fler som har önskat att hon fortsätter, och du vet ju hur det heter “Your wish is my command”.

  Men jag måste säga att du “avslutade” med ett fantastiskt crescendo. Otroligt vackra och färgglada blommor. Och så hade du med en så äcklig larv också. Den måste vara kusin till den jag la upp häromdagen.

  Då är det bara fortsätta med att samla in färgsprakande saker nu under hösten och vintern. För just under dessa årstider behöver vi ju extra mycket färg – tycker jag i alla fall:-)

  • Åsa says:

   Jo då jag har läst hos Lillasyster.. Men hade inte gjort det då jag postade mitt inlägg.. Men det är jätte kul att hon fortsätter denna utmaning om vi är så många som önskar det 😀 Jo vissa möter upp just som du skriver på ”Your wish is my command” – Men inte alltid, beror ofta på om den som har utmaningen eller det som det gäller vill själv oxå! 😉 Jag har massor med färgsprakande samlat, men kul att samla ännu mera! 🙂
   Tja ang snuset var bra gissat för den du gissat på är oxå en goding, men dock inte favoriten 😉 Men som jag skrev så blir det tröstpris mot att ni ger mig era adresser!?

   Önskar dig en super fin helg! 😀
   Kram

 5. Åke says:

  Måne och humla var verkligen otippade , vackert 🙂 Blommors namn har jag noll koll på. Blå kan vara blåklocka och vit kan vara vitsippa 🙂 Ja ros och tulpan har jag koll på 🙂 Attans det här med snuset, jag som var så säker att ta hem första pris. Luring där 🙂 Din ståtliga Iris skulle jag tippat på gräslök 🙂

  • Åsa says:

   Tack Åke för din fina feedback! Blommor är svårt många gånger även för mig, Men det är toppen att du ändå kan några blommor!! Den lila vita med lite lila ränder i sig är inte vitsippa ute i backarna står.. men väl någon annan sort. Blåklockan ser ut verkligen ut som en klocka 🙂

   JA detta med snusen var lurig, det håller jag med på.. Jag förstår att du hoppades på vinst! Men måste ju ha med några sorter för att förvirra er allihopa! 😉 Men en ledtråd i det hela var ju att många innehöll mint smak och det borde ha lockat er att välja nån av dessa – före jag började med blåbär/mint så hade jag en annan god mint som smakade ljuvligt gott, MEN den slutade dom med så det blev att söka nytt. Därav så många olika sorter hemma. Just för att finna nån som passade min smak! Visst det tog tid innan jag hittade rätt i djungeln av smakerna, men till slut blev det denna Blåbär/Mint som blev min favorit! Bara hålla tummarna att de ej slutar även med denna före jag tänkt mig för att sluta..
   Irisen är mäktig och den har jag haft sedan jag flyttade hit! 🙂

   Jag önskar dig en fin helg trots regn och grått väder..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.