Hoppa på tåget #Båt

Då var det dags att hoppa på tåget med vår Lokförare Åke vid spakarna! 🙂  Tåget det skall alltid gå oavsett väder och vind.. Men visst det kan bli avbrott även för dem om spåret felar eller nån olycka hänt vid någon övergång mm..

Denna gången har vi båt som vi skall visa upp och får se nu vilken jag skall välja? Nåväl det får bli vad det blir.. Men en förlängning av Lokförare Åke`s inlägg så kan jag bjuda på när denna båt är på destinationen innan den passerar åter förbi hemma hos Åke.. Denna båt heter Navalis och den är Grön i färgen av skrovet mot vattnet och vit i överdel.  Åke`s båt var Röd/vit men om jag minns rätt går denna till Polen? Ni kan även se att det är kö för att komma till kajen för av/på lastning och det ör samma företags båt som väntar 😀

Bilderna tagna från min balkong.. (Bra utsikt härifrån)!

   

 

Nu önskar jag er alla en härlig Lördag! 🙂 

10 thoughts on “Hoppa på tåget #Båt

 1. Åke says:

  Superhärliga bilder från din balkong 🙂 Jag blir kraftigt avis på din utsikt över Alnösundet och Klingerfjärden. Jag har varit på studiebesök hos företaget som sköter lossningen av virket till Östrand. De har en speciell lång lastbil med extra släp som kör upp timret från kajen. Dom har oftast 24 timmar på sig att lossa och det ska vara riktigt rent i lastutrymmet för den kan gå med spannmål nästa gång berättade Enberg. Vad Kjell-Arne sa mer är att oftast kan de ligga ute på redden utanför Alnön-Rödön-Granön och typ Spikarna och vänta på vilken som betalar bäst för timret. Han kallade platsen “Bermudatriangeln” Jag för rätt som det är kan tre ligga på redden och ibland går dom till någon annan fabrik efter Norrlandskusten. Dom där går förstås förbi mig också, jag brukar läsa på om dem på MarineTrafic. Navalis känner man igen på hennes gröna vackra nyans för den passerar ofta. Jag brukar vakna av dunket från motorerna på natten också när dom går igenom Nacka Fjärden 🙂 Trevligt att du är med på tåget och tack för länken 🙂 Ser ut att bli en fin dag.

  • Åsa says:

   Tack så mycket Åke!

   Det är härligt att få lite info om det man inte vet så mycket om, men lätt att få information från dig som verkar kunna mycket om både det ena och andra. Är jätte glad att vi fick så bra kontakt 🙂 Men så fick du med mig att börja med att hoppa på utmaningar – Det var meningen jag skulle ha sidan till att blogga upp bilder och inte så mycket texter… Men se nu är jag ändå igång och skriver en massa om det ena och andra.. haha.. aja så det kan bli! 😉

   Önskar dig en härlig lördag – Du skulle haft en segelbåt nu ute då det blåser bra för att segla! 😉

   Kram

   • Åke says:

    Jag har kamrater jag får segla med ändå… men min fot pallar inte att förflytta sig i sittbrunnen eller ska inte ens försöka. Jag fick ett meddelande igår att Cox skulle segla förbi snart 🙂 Kjell-Arne äger förresten Hydraulteknik på Timrå industriområde också (du hade med för ett tag sedan på skyltar) En god vän och barndomskamrat Ingela hade ansvar för den långa långtradaren bla. Nu väntar jag på dina skyltar 🙂

  • Åsa says:

   Tack så mycket Christian! 🙂

   Hoppsan.. där kom vi in på just detta med att vinka till varandra – Åke bor lite bakom en udde så jag ser inte över till hans hus, tyvärr. Men om han går upp på taket på gamla huset (det gula) så ska det kanske fungera att vinka?!
   Men vi gjorde ett test när han var ute på en av Gistaholmarna och han hade med sig sin troföljare Lola (tror jag det var) men han stod då längst ute på udden nästan på isen (Det var på vintern) och jag var på balkongen och zoomade in fullt för att se om det fungerade med att han vinkade därifrån.. Det var svårt att se men han står där och man kan ana att han vinkar.

   Men vad jag förstår så har du hälsat på hos Åke i Nacka? Men OM det är så att du/ni åker norrut igen och gör ett besök hos Åke så kommer jag mer än gärna ut och hälsar. Det är alltid trevligt att träffa de man är vän med på blogglandia/internet överhuvudtaget. Jag har träffat många vänner från nätet och vi håller kontakt än idag! 🙂

   Önskar dig en fin helg! 🙂

 2. LillaSyster says:

  Verkligen bra utsikt från din balkong! Rejäl båt det där. Ha en fin eftermiddag =)

 3. BP says:

  Hahaha! Ja, du och Åke har då verkligen nära till vattnet… också om man säger så. Det ska bli spännande att se hur ni löser nästa veckas tema som ju är “kyrkorgel”. Vet ju att Åke är världens förtjust i Alnö kyrka. Och om den innehåller en orgel, så gissar jag att han lägger upp den nästa lördag. Det ska som sagt bli spännande att se hur du löser temat:-)

  PS: En härlig utsikt från din balkong. Jo, lite avis är jag där;-) DS.

 4. Paula Merio says:

  Underbar utsikt kan du verkligen njuta av. Där passerar många flytetyg av olika format och storlek utanför ditt fönster o så passade de perfekt till dagens tema!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.