Hoppa på tåget #Flagga

Då hoppar jag på dagens tåg med vår Lokförare Åke vid spakarna, idag skall vi tolka Flagga – Vad passar inte bättre än just Sveriges Nationaldag den 6/6-24..

Sveriges nationaldag firas sedan 1893 till minne av Gustav Vasas val till kung 1523 och 1809 års regeringsform. Under en period kallades dagen Svenska flaggans dag. Men sedan 1983 är den officiellt Sveriges nationaldag. 2005 blev nationaldagen officiell helgdag och röd dag.

Eftersom jag ej firade denna dagen hemma utan åkte bort för att vara hundvakt till fem härliga hundar, jag har skrivit och visat upp två utav dessa förra hösten då jag hade Mor och Dottern hemma hos mig.
Men jag passerade vår stad Sundsvall och där flaggades det och var en hel del folk i rörelse.. Men här kommer min flagga för denna dags ändamål! Sveriges Nationaldag 🙂

Jag önskar er alla en härlig Lördag! 🙂 

11 thoughts on “Hoppa på tåget #Flagga

 1. Åke says:

  WOW så vackert! Man blir alltid lika rörd då den gul blåa flaggar vajar i topp mot en flaggstångsknopp. Trevligt att du deltar på resan och jag bugar för länken 🙂 Ha nu det så trevligt med de 5 hundarna som det bara går:)

  • Angelgirl (Åsa Danielsson) says:

   Tack så mycket Åke! 😀

   Ja vår flagga är rätt fin där den vajar på flaggstången! Den symboliserar mycket våran flagga 😉

   Jag lovar jag har det mysigt med alla fem hundarna, man får otroligt med uppmärksamhet då alla vill gosas samtidigt mm.. Var och en har en egen personlighet. Men tycker om dom allihopa!

   Må så gott i solen, men värmen vart tog den vägen?
   Kram

 2. LillaSyster says:

  Inte bara flagga utan även en uppfräschning av vårt lands historia. Ha det så trevligt bland alla fyrbenta=)

  • Åsa says:

   Tack för fina ord Lillasyster! Ja passar bra med några ord om historian om vår Nationaldag:)

   Jag njuter otroligt av att vara med dessa hundar, då jag brukar ha två utav dem då de är pensionerade från Jakten.. Dock är den äldsta väldigt dålig just nu – Lunginflammation av den svårare sorten har hon så hennes liv har verkligen svävat i livsfara.. Äntligen hjälper Antibiotikan efter att fått bytt sort 😯 vilket jag känner stor lättnad att jag slipper vara med på ännu en avslutning..

   Önskar dig en härlig Lördag i solen!
   Kram

 3. BP says:

  Gissar att Åke just hade Nationaldagen i åtanke när han valde ordet “flagga” idag.
  Bilden är helt underbar – flaggan mot den blå himlen. Och idag spelar ju Sverige träningsmatch mot Serbien (fotbollslandskamp) och då hoppas jag se den svenska flaggan en gång till:-)

  • Åsa says:

   Där gissar du helt rätt BP! 😉 Det är ju så att Åke alltid har en baktanke med allt han gör och faller det in i närheten av något speciellt då är det just detta han strävar efter! 🙂
   Men så är det med de som verkligen tänker till.. Tycker han är finurlig som verkligen tänker på allt!

   Tack för dina reflektion på min bild 🙂
   Tyvärr så följer inte jag fotbolls matcherna som spelas i landskamper eller VM osv. Den tiden är förbi då mina barn ej spelar fotboll i högre divsioner, det är mest Bandy för sonen och en och annan fotbollsträning och matcher för underhåll för egen del.

   Önskar dig en fin söndag och bättre väder än vi har det med ösregn.. Men det behövdes regn nu då det var torrt överallt och risk för brandfara i hela länet. Många skogsbränder har skett redan..

   Kram

   P.S Länkar snart upp skyltsöndag! 😀 D.S

  • Åsa says:

   Ja jag håller helt med.. Vi har en mycket vacker flagga i Sverige! 🙂

   Kikar in snart på din sida 🙂

   Ha en fin söndag! 🙂

 4. Paula Merio says:

  Visst klappar även mitt hjärta för vår svenska flagga, jag är lycklig nog att ha två länder som hjärtat klappar för. När man bytt land blir födelselandet nostalgiskt och ligger närmast hjärtat men jag har aldrig under över 40 år i Sverige känt att jag vill återvända till Finland. Men, finska flaggan är den som gör mig stoltast…
  Hoppas du fotar lite ljuvliga vovvar när du fått förmånen att vara hundvakt! Jag sitter klistrad framför fri-idrottstävlingarna så jag är inget roligt sällskap denna vecka! Gissa vilket land jag hejar på?—ler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.