Hoppa på tåget # IS

Idag är det äntligen en fin och härlig dag med solen som skiner ute, men ack så mycket blåis det är ute… Nu är det dags att skruva in dubbarna i skorna så man slipper halka och bryta några ben.. Men nu till dagens ämne…

Nu är det dags att kliva på tåget som våran Lokförare Åke tar oss på tur runt om i vårt land och världens alla hörn och kanter, dagens utmaning är alltså IS.. Sagt och gjort så tog jag och gjorde lite egna IS-skulpturer med hjälp av frysen, då för att det ej varit kallt nog att göra dessa utomhus.. Men här kommer några bilder på mina isskulpturer.
Det är absolut ej lika bra som de bilder som vår Lokförare Åke lagt ut, hans vän Håkan är verkligen ett riktigt geni då det gäller block-IS med olika skepnader! 😀

Här är mina bidrag för dagens utmaning – Nu får ni bedöma vad ni tycker!! Men kan säga att dagens tema var roligt att försöka sig på att göra egen skulptur av is! 🙂

Mina is-skulpturer uppradade ute på balkongen! 🙂

   

Denna med de så kallade isflak – De slog jag loss från balkonräcket och ställe på högkant – Den var rolig att leka med.. Kommer vid annat tillfälle att visa upp det! 😉

   

      

Jag önskar er alla en trevlig helg! 🙂

Komman destinationer är:
V. 9 Din egen skugga
V. 10 Stolthet
V. 11 Automat
V. 12 Spegling
V. 13 Ingen rök utan eld
V. 14 Barn
V. 15 Blommor
V. 16 Husdjur
V. 17 Picknick

24 thoughts on “Hoppa på tåget # IS

 1. LillaSyster says:

  Det är så läckert att frysa in tulpaner och andra växter. Jag letade i mitt arkiv- men jag hittade inte mina iskubs tulpaner, så jag löste det på ett annat sätt. Härliga bilder Åsa! Ha en skön lördagskväll.

 2. BP says:

  Helt suveränt skulpterat!!! Det bor en konstnär i dig ser jag. Att jämföra våra isskulpturer (för jag har också lagt upp skulpturer) med Håkans isblock går inte. Det är ju två helt olika “tekniker”, men jag måste säga att hans isskulpturer var riktigt imponerande. Ska inte fråga hur han fick tulpanerna in i blocket;-) Hur du fick in tulpanen, löken och chilin in i ditt konstverk är lättare att förstå:-)

  • Åsa says:

   Tackar! 🙂 Det är kul att testa sig fram.. Ibland lyckas det ibland inte 🙂 Men det är inte svårt att få in tulpaner i vattnet som fryser till is! 🙂

   Ha en fin helg! 🙂

  • Åsa says:

   Tack.. Det var kul att testa och det gick vägen 🙂 Ja inte visste jag att Åke skulle visa upp något sådan som då var samma teknik..

   HA en fin helg! 🙂

 3. Äventyret Framtiden says:

  Du är verkligen engagerad, så kul att se. Dina iskonstverk är ju spontana, fina och ljuvliga att titta på. Jag vet att jag också gjorde någonting liknande på den tiden jag hade is runt mig …men du gav mig en utmärkt idé, att göra iskonst i frysen. Kruxet är att den inte håller länge förstås men underbart är kort som det heter.
  Ha en fin lördag!

  • Åsa says:

   Tack snälla! 🙂 Ja frysen är bra att förvara och frysa in sina mindre skulpturer.. Men det som Håkan gör som Åke bjöd på går inte in i en frys.. Där gäller det att sjön är isad..
   Ja jag kan ju meddela att 1-2 timar efter jag ställt ut dessa hade dom smält ner mycket, med tanke på +4 varmt och solen som låg på balkongen. Det var inte mycket kvar nu ikväll ka jag upplysa – annars hade jag tänkt tända upp med ljus och tagit nya bilder. Men ack vad besviken jag blev..men men.. kommer fler gånger!

   Ha en fin helg! 🙂

 4. Paula Merio says:

  Vilken inspiration du fick, och så bra resultaten blev! Jättevacker iskonst med blommor! Isflaket från balkongen såg ut som ett jättestort isflak upp i Nordhavet!
  Tack för dina fina ord i min blogg, jag är dålig på att besvara alla just nu, men jag lovar att jag uppskattar all omtanke i sorgens stund.

  • Åsa says:

   Tack snälla för dina fina ord! 🙂 Det var roligt att testa på att göra detta till detta tema.. Det var första gången som jag gjorde detta. Men förr gjorde man is lyktor som man tände nära inpå Julen. Men det var länge sedan jag gjorde dessa..
   Det är ingen fara med att besvara det jag skrev om sorgen.. Jag vet ju hur du har det och ja det är jobbigt! Men du vet var jag finns ifall du känner för att skriva av dig eller bolla något! 🙂

   Önskar dig en fin Söndag! Kram <3

 5. Åke says:

  Fränt, snyggt och läckert Åsa 🙂 Det blev ingen sockerkaka den dagen 😉 Hur fick du till nyanserna? Vad mer har du stoppat i 🙂 Och delar av min fina ö i tre av bilderna är inte illa 😉 Du måste se min skorstenen om du tittar ut, nu när det är vindstilla 🙂

  • Åsa says:

   Tackar! Nej det blev ingen sockerkaka den veckan 😉 haha.. ja du får allt fundera på vad som är där mer än tulpaner 😉 Din ö är ju med så fort jag tar bilder från balkongen i stort sett.. Ja med en bra kikare kanske jag kan se över till din skorsten? Dock lite svårt att veta om det är just din skorsten då jag inte ser huset 😉

   Ha en fin söndag!

  • Åsa says:

   Tack snälla! 🙂 Ja vinklar har jag tagit många av dessa, men plockat ut de jag anser bäst! 🙂

 6. Lollo says:

  Hej Åsa 🙂 Roligt att du tittade in hos mig och kommenterade.
  Vet inte om jag kommer att kunna följa med “på tåget” varje gång, men ska försöka 🙂
  Så vackra isskulpturer du fick till, och vad trevligt att du kunde få några bilder där solen hjälper till med skönheten.
  Önskar ett bra avslut på helgen, och en fin vecka 🙂

  • Åsa says:

   Tack snälla för de fina orden! 🙂 Måste säga att du har en otroligt vacker sida med många fina alster med mycket fint skrivet. Jag njöt verkligen att besöka din sida.
   Mina alster för Is var riktigt roliga att prova på – Jag var inte helt säker att det skulle fungera, några gick inte såklart men hade det på känn att alla inte skulle gå så bra med. Jag sparade medvetet att ta ut de för att fotografera tills samma dag, tur nog var det soligt i lördags vilket jag blev väldigt glad för. Annars hade jag fått vänta tills det mörknat och jag kunnat använda vanliga värmeljus för att få effekterna. Man lär så länge man lever heter det ju! 🙂

   Önskar dig en fin vecka! 🙂

 7. Anna-Lena says:

  Resultatet av sin iskonst blev riktigt bra. Jag ska också testa någon gång. Kanske man kan lägga något litet vackert blomblad i iskuberna, för att dekorera kylda drycker med.

  • Åsa says:

   Välkommen in till min sida! Tack även för fin kommentar! 🙂 Det är fantastiskt kul att prova på detta med is-konst, detta var första försöket och hälften gick inte som önskat.
   Tycker absolut du skall testa och göra iskuber med något roligt inuti, jag tog tips från nätet hur man kunde göra så detta var första gången jag testat något sådant. Vanliga islyktor gjorde man som liten/ung med små vattenhinkar i plast, försök inte med Glas för det spricker sönder – vilket jag gjorde med att ha en liten glasflaska i mitten för att göra så man kunde ha ett ljus stående i mitten. Men då det blrjar bli till is så trycker isen på glaset så det spricker..

   Önskar dig en fin vecka och välkommen åter! 🙂

  • Åsa says:

   Tack snälla! 🙂 Det var mycket roligt och spännande att testa på detta då det var min första gång! 🙂

   Ha en fin vecka!

 8. åsa says:

  Bra initiativ och kreativt inlägg 👏
  Är det så varmt hos Dig att isen smälter?
  Vi har knappt haft ”kladdsnö” = snöbollssnö denna vinter ⛄️
  Ha en fin måndag 👋
  åsa = Nalta Norrland

  • Åsa says:

   Tack så mycket för fin kommentar! 🙂
   Jo då det var så pass varmt att mina alster har nästan smält bort nu, det är dock lite lite kvar av dem.

   Här hos oss är det tösnö och blaskigt på backen, vägarna är asfalterade igen med aningen massa tinat vatten som rinner här o där. Vi har även idag plus grader några få, men det räcker så bra för att tina bort snö. Nu längtar jag iaf efter vår och sommar.

   Önskar dig en fin vecka! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.