Hoppa på tåget #Maskot

Då är dags att kliva på tåget denna tidiga morgondagen, då med våran härliga Lokförare Åke.
Denna gången handlar resan om Maskot, vad är då en maskot?

En maskot är i ett barns ögon en trygghet dom man både kan prata med om allt, en kompis där man får tröst när man är ledsen osv..

Denna maskot fick jag allra sista gången jag fick träffa min Mamma då på Umeå sjukhus, hon var där för hon hade Cancer.. Detta var då hennes julklapp till mig – för vi firade julafton på sjukhuset med henne detta sista året.. Både Läkare och Sköterskorna  var helt underbara minns jag, de gav mig vit rocken som läkaren har på sig och sköterskorna tog fram ett stetoscop och jag fick gå ed läkaren på ronden till några få patienter som de då ansåg att det var okej med och lärde mig hur man då skulle lyssna på hjärtat.. Det är just sådana små detaljer som gör ens liv extra kryddat för ett litet barn, att låta ett barn få göra det som de önskar!

Här är ialla fall min Maskot och den finns med mig än idag! Denna maskot fick då namnet Topsy, detta från att min Mammas Moster`s hund hade detta namn och på den tiden var jag så förtjust i denna hund. (Minns ej rasen) Denna julen då var jag 7år 1974, min mor somnade då in i Maj 1975.

 

Önskar er alla en härlig helg! 🙂

 

 

18 thoughts on “Hoppa på tåget #Maskot

 1. Åke says:

  Det var verkligen en talande och gripande story. Topsy var värd att lyftas i detta tema. Verkligen kryddat för ett litet barn där uppe i Björkarnas stad. Mycket tråkig resa för din mor. Tack för att du länkar till Lokföraren Åke 🙂

  • Åsa says:

   Tack Åke! 😉 Så sant som du skriver, det var speciellt just då! Senare blev det mer en tröst i all smärta.. Men livet går vidare och vi med det!

   Trevlig helg!:)

 2. christian lehmann gisler says:

  Det var en sorgsen historia, men förstår att det betyder mycket för dig idag att ha denna maskot å hoppas att den förutom alla fina minnen även gett dig en å annan lyckosam stund här på jorden!

  Trevlig helg!

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Den har gett mången tröst i svåra stunder genom livet. Numera ligger den fint undanplockad vanligen. Men dagen till ära fick den komma fram igen! 🙂

   Trevlig helg! 🙂

 3. Ingrid says:

  Vilken rörande historia du berättar! Så svårt det måste vara att förlora sin mamma när man bara är 7 år och att Topsy är ett kärt minne framgår tydligt.
  Ha en fin helg!

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 🙂 Det var mycket jobbig tid då under många års tid.. Men som man säger – Tiden läker alla sår, mer eller mindre.. Men hon är aldrig glömd! 🙂

   Trevlig helg! 🙂

 4. LillaSyster says:

  Så tragiskt att mista sin mamma i så unga år. Det svider verkligen i hjärtat att läsa.
  Var rädd om din fina maskot.
  Kram

  • Åsa says:

   Tack snälla! 🙂 Jo då nog är jag rädd om denna.. Den har sin plats där den alltid finns och aldrig är glömd!

   Trevlig helg! Kram

 5. BP says:

  Vilket varmt och fint inlägg. Så tragiskt att du förlorade din mamma när du var så ung, men fint att du har minnen kvar som än idag verkar göra dig nöjd och glad. En fantastisk berättelse. Och Topsy är såååå fin:-)

  • Åsa says:

   Tack BP! Har så många minnen från denna tiden och när man väl tänker på dessa så finns mycket fina stunder, likväl som man blir ledsen och besviken. Livet är bara på lån, så man bör vara rädd om det och göra allt det där man verkligen vill göra i sitt liv! Men det är inte så lätt alla gånger för ofta är allt så dyrt och alla har inte dessa kapital att göra det man riktigt vill. Då får man hitta andra vägar i livet..

   Ha nu en fin helg!

 6. Äventyret Framtiden says:

  Så fint du skriver om din Topsy, din mamma. Jag är rörd , innerligt rörd. Att lyfta dig själv och livet, att göra det ljust trots allt, så här fint är underbart att läsa, en förmåga som kanske föds just ur en sorg som är så smärtsam, så svår.

  Tack Åsa! Kram!

  • Åsa says:

   Tack för dina fina ord! De värmde verkligen mitt hjärta!! <3
   När detta begav sig var det väldigt jobbigt och många gånger var jag otröstlig såklart, men hur jobbigt det må ha varit så tog vi oss igenom detta och det blev en omstart av ens liv. Men Topsy fick vara med om mycket under min uppväxt.

   Ha nu en fin söndag! Kram

 7. Anki says:

  Ett hjärtevarmt och rörande inlägg. Svårt att förlora sin mor i så ung ålder.
  Topsy är en fin maskot som sedan dess följt dig genom livet.
  Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket Anki! Fina ord där.. Det var kämpigt under mycket lång tid.. Topsy var en härlig hund som jag tydde mig mycket till under den svåra tiden! Det finns många fina och tråkiga minnen från hennes sjukdomstid.. På den tiden fick inte barn besöka sina nära och kära på just den avdelningen, idag heter det Hospice – Slutskedet! Vi firade som sagt Julen i Umeå, men ca 1-2v efter så flyttades Mamma ner till Sundsvalls sjukhus (Gamla sjukhuset) som idag är Sundsvalls kommunhus. De gångerna jag åkte med in så fick jag stanna nere vid bilen med att någon var där med mig, ofta var det min Farmor. Men vi skrev brev mellan varandra och hon fick hjälp att komma till fönstret för att vinka ner till mig där nere vid bilen. ack ja.. minnen och åter många minnen… <3
   Kram

 8. Paula Merio says:

  Att mista sin mamma när man ännu är ett litet barn måste har varit tufft. Jag hoppas du hade någon närstående som gick in din mors ställe och tog hand om dig och älskade dig!
  Jag var inte alls redo att förlora min mamma fast jag var vuxen då hon gick bort endast 48 år gammal i en hjärnblödning. Vi fick ju inte ta farväl…
  Jag förstår att den fina Topsy-maskoten betyder mycket för dig

  • Åsa says:

   Tack så snälla fina ord.. Det var inte lättsamt att bli utan Mamma.. Min lilla maskot fick verkligen vara min tröst i många år 😪 Visst jag var inte ensam då även Pappa fanns och vi kämpade båda tillsammans! ❤️
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.