Hoppa på tåget #Picknick

Åter igen blev det ett sent inlägg då telefonen och meddelanden haglat in hela dagen och där i mellan skall jag försöka göra saker. Detta har kommit i skym undan fram till nu..  Men jag ringde sjukhuset och den avdelning jag låg på för att rådfråga hur gör jag?
De hänvisade mig till Måndag OM jag inte blir sämre för då skulle jag kontakta 1177 alt SOS.. För att åka på Akuten.  Det återstår att se hur detta slutar med andra ord.. Men tjurig som jag är så kan jag vara hemma så länge jag inte blir sämre.. Nog om mig..

Nu blir det en sen påstigning till vårat tåg som  Lokförare Åke tuffar vidare, varav jag blev sist ut ikväll gissar jag på..

Men även är detta sista dagen för “Gissa vem som ligger bakom orden” – tävlingen..  Vilket känns lite vemodet att det redan är slut. Men att det ändå fortsätter med olika teman är toppen bra!

Här kommer då mitt bidrag med Picknick, som man bara får drömma mig till – Mitt favorit ställe som jag varit till så många gånger sedan min ungdom. Då min Pappa är uppvuxen inte så långt ifrån detta härliga ställe så har det blivit mitt härliga utflyktsmål på sommaren. Det är alltid öppet här på fäbodvallen  och stugan har fyra bäddar med ett stort bord med sitt bänkar och det finns även en eldstad.  Bredvid stugan finns en vatten brunn, men om det är så bra vatten där vet jag inte?  En bit nedanför mot skogskanten finns två utedass, vilket det är inga problem att övernatta där om man så önskar. Vintertid körs det snöskoter till denna stuga och ca 5km bort finns en inplanterad fiskesjö där man kan fiska (om man köpt fiskekort) Det är ofta fiske poliser där och kollar av att man betalat för sig.


Här är mitt favorit ställe på sommaren, Rigåsens Fäbodvall,  läser man på den sidan jag länkat till så sitter Erik Petter Ålander på trappen till det stora boningshuset som inte finns längre, efter att det rasat ihop.  Men Erik Petter är en i våran släkt som var den sista bofasta på Rigåsen!

        
En hel del gott tar man med sig på sin utflykt till fäbovallen och njuter av tillvaron och tysnaden till fåglarna och andra djur läten. 

Här är två bilder från samma ställe fast på vintern! 🙂  Då skoterleden går över tomten och man kan då stanna och fika/äta eller rent av elda upp och värma den lilla Bagarstugan med två våningssängar så kan man även övernatta där om man så önskar!

Nu önskar jag er alla en härlig helg, vi syns på skyltsöndag! 🙂

21 thoughts on “Hoppa på tåget #Picknick

 1. Åke says:

  Nu måste jag plocka fram Sommar äng med John Holm 🙂 Lyssna får du höra. Och just den där osten och den röda löken drömde jag om idag och så har Facit köpt den med kryddor i olja = Kräkmedel 🙂 Vad kul att göra hjärtan sådär i melonen. måste testa 🙂 Skaplig picknickkorg där, nu vart jag avis, du hade dukat upp galant 🙂 Se i destinationslistan med ord, det kommer fler utmaningar och fler priser eftersom, så håll utkik 🙂 Jag tackar för länken. Jag kan ha varit till Rigåsen som liten… men känner inte igen mig.

  • Åsa says:

   Tack Åke för din feedback! Visst var det en härlig picknick korg med mycket gott, även den andra med efterrätt som melon som är uttagen med hjärtan och andra roliga mönster! 🙂

   Jag har läst på din sida om andra destinationer med priser, men det är dock inte som denna tävling som pågått tills nu. Men det blir ändå jätte kul med resterande destinationer som kommer. Jag skrev detta så missförstå mig inte! 😉

   Det vore roligt om du varit till Rigåsen som ligger några mil från Viksjö om man åker in vid Käckelbäcksmon.. Även att då jag åkt dit kört via Ljustorp och strax före Bredsjön svänger man av den vägen och kör över skogen. Kanske inte så enkelt för de som inte åkt den vägen.

   • Åke says:

    När vi åkte till Rigåsen via bil, var det över Indal, Bredsjön osv kommer jag ihåg för min moster och morbror härstammade från Indal. Morbror hade en splitterny Amazon 123 GT kommer jag ihåg, jag kan ha varit 6-7 år. Jag ville bara passa på och göra mer reklam så ni ska hålla ögonen öppna 😉 Och kanske läsa igenom hela inläggen som komma skall 🙂

 2. Åke says:

  Men du går skoterleden över Bjässjön? Då har jag åkt där några gånger via Bergeforsen och Skinnen och den vägen hem… några gånger… men allt är ju vitt då.

  • Åsa says:

   Det går skoterled via Rigåsen och hur man kan åka dit/från Rigåsen med skoter kan jag tyvärr inte uttala mig om. Jag körde aldrig skoter dit..

   • Åke says:

    Det går säkert ihop på något vis, jag har inte uppdaterat mig med skoterkartan på något år. Jag brukar stödja klubben med att köpa den i varje fall. Jag får uppdateringar när de drar släden över diverse leder :och röjer på leden under sommaren 🙂 Jo så skoterlotteriet varje år.

    • Åsa says:

     Aha.. ja skoterlotteriet ja. Där vann mina barns bonus syster skotern i första vinst för ex år sen.. 😀
     Även om jag skulle köpa lott så har jag sällan någon tur i lotter. Men efter det som skedde för många år sedan så anser jag ingen ide att sponsra dem. Tråkigt men sant! Men det är inte min förlust.. snare deras..

 3. Paula Merio says:

  Vilken lycka att ha tillgång till en fäbod! Jag ska i mitt nästa liv tillbringa massor av tid, helst en hel sommar, på en levande fäbod med djur. Jag har besökt ett par fäbodar i Dalarna, finns många här, och jag bara älskar atmosfären så jag förstår att du också har fina minnen. Och vilka fantastiska picknickmackor o sallader du fotat. Jag hinner alltid äta upp maten innan jag tänker på att fota! Nu ska jag läsa hur du din stackare har det, både du och Åke har det riktigt kämpigt. Varm krya-kram

  • Åsa says:

   Ja detta ställe är underbart härligt och dit skulle jag gärna stanna och övernatta ett bra tag, men här är tomt på gårds djur som kor, hästar grisar mm.. Men jag vet att tidigare har kor fått gått där och betat då andra bönder kört dit sina kor.. 🙂
   Det händer då och då att jag fotar maträtter men dom gånger det är något speciellt, och när det är något ovanligt eller om det är vackert upplagt osv.. Då brukar jag passa på innan vi äter! 🙂

   Måendet är som det är.. orken och den tillkommande djupgående hostan är jobbig med blodsmak, hade så innan jag åkte in på sjukhuset oxå då när dom konstaterade blodproppar – Får hoppas det är så enkelt att det bara behöver byta medicinen!?

   Tack för de varma krya på kramar! Kram tillbaka!

 4. Anna-lena says:

  Åh, så fint! Det stället skulle jag vilja besöka, och förstås ta med en picknickkorg med en del gott att äta. Vilket paradis!

  • Åsa says:

   Ja det är jätte fint där och idylliskt! Där kan man koppla av och må riktigt gott! 🙂

   Kram

 5. LillaSyster says:

  Ingen dålig mat i din picknickkorg – mmmm!
  Förstår att det är ett populärt ställe att ha picknic på – så vackert både om sommaren och vintern.
  Skönt att du ändå är hemma, men lyssna noga på kroppen. Krya på dig! Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket! älskar ha dessa egengjorda mackor som är fyllda med både skinka och ost med gurka, tomater och lök, ibland även rostbiff. Brukar ofta göra med baguetter, men även provar mig fram med andra sorters bröd.

   Ärligt brukar jag sällan se så mycket folk där, så det är ett ställe som kanske inte många vet exakt vart det ligger då det ligger långt utanför bostadsområden och långt inne i skogen. Det är inte jätte enkelt att hitta om man inte studerat vägen dit, men de jag misstänker är att det är samma återkommande som åker skoter på vintern som även kommer sommartid.
   De som väljer att åka till denna inplanterade Lövsjön för att fiska åker en helt annan väg än just hit till Rigåsen. Besökte du kanske länken jag hade till Rigåsen så fanns där en karta så man kunde se var sjön låg i jämförelse till fäboden? Det är en knölig och blöt väg att gå från Rigåsen ner till sjön.. även kan man möta björn och älg på vägen ner. Men det är mycket myrar med massa vatten att passera, vissa ställen ligger det bräder att gå på. 🙂

   Jo då jag är hemma.. försöker att ta det lugnt och inte stressa upp mig då andningen blir så mycket sämre. Hostan är åter tillbaka med blodsmak.. Jag börjar fundera på om medicinen kanske inte är tillräcklig och kanske bör bytas ut? Det kan väl ändå inte vara så att det bildats fler proppar? Vad vet jag? Jag är ingen läkare.. men klart man funderar?

   Må så gott och ha en fin söndag! 🙂 Kram

 6. BP says:

  Både du och Åke är helt underbara! Det spelar liksom ingen roll hur dåliga ni mår – gäller det utmaningar är ni med. Du är fantastisk!

  Och vilket mysigt och fint ställe du tar med oss till:-) Maten är ju rena konstverket. Har aldrig sett melonhjärtan förut. Och så ska en picknick intas – sittandes på en stol/en bänk:-)

  Nu hoppas jag bara att du klarat av även den här natten i din egen säng.

  Många krya-på-kramar till dig!

  • Åsa says:

   Tack fina BP! Det värmer så i mitt hjärta att så många ändå bryr sig så mycket, trots att vi aldrig har träffats. Men på något sätt känns det som man känner varandra bra ändå, många gånger bättre lär man sig känna en person med att skriva och växla sina tankar med andra.

   En utmaning för mig betyder att jag deltar så länge jag inte kan förmå mig att skriva, eller hålla på med en dator/mobil. Men visst man kan vara trött och utslagen av feber att man inte har orken, men då gör jag ändå mina utmaningar så fort jag känner att det finns några bra minuter att ta mig an detta! Men så fungerar jag.. alla är inte som jag. Åke verkar vara lika som jag då det gäller att har man tagit sig för något så ror man det iland på ett eller annat sätt..

   Men åter till Temat.. Vad roligt att jag kan glädja er med vacker natur och mitt favorit ställe, där jag verkligen känner mig tillfreds. Men nu är det länge sedan jag var dit och får väl se efter att jag opererat mig och då rehab träning gett mig stabiliteten för att ta sig en promenad upp dit igen. Då tar jag nog ryggan med en packning och stannar kvar där 1-2 nätter för att bara koppla av och må gott! 🙂

   Men på din fundering om att sova i min egna säng.. Japp jag är hemma och när jag pratade med sköterskan på avdelningen jag låg på, så upplyste hon att de hade endast en läkare där på Lördag och han var endast en så kallad “Akut” läkare som gick in till de mest akuta patienterna. Alla andra fick sina ronder på veckodagar, helger är det vila från läkare. Varpå hon kunde inte hjälpa mig utan hänvisade till Måndag kl. 07.00 då Hjärtmottagningen öppnar.(HIA)

   Tack för dina härliga krya på kramar! Jag önskar dig en fin söndag! Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket Christian! 🙂

   Ja det är verkligen ett fantastiskt ställe att vara på sommartid! Önskar jag kunde åka dit i sommar, men utan operationen så tar jag mig inte dit.. Det är sådan terräng att jag inte klarar av att gå dit just nu. Men så fort det är möjligt så skall jag åka dit igen och gå genom skogen upp på fäboden igen! 🙂
   Picknickkorgen hade jag gjort en del härliga mackor/baguetter med både skinka/ost sallad, gurka och tomater samt lök, melon som efterätt som var småa hjärtan och även stjärnor, gott var det den gången! 🙂

   Ha en fin valborg! 🙂

 7. Anki says:

  vilken idyll … både sommar och vinter, men jag tror det är skönast med en sommarpicknick!
  Krya på dig!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Ja den är ofattbart härlig.. precis som du säger så är sommaren den tiden jag är där.. Har inte varit där på vintern – fick dessa bilder av en vän som kört skoter dit! 🙂

   Tack för krya på! 🙂 Jag var in en sväng igår med ambulans.. men blev hemskickad med att det var inget fel – propparna kan röra på sig och mobilisera sig och då kan man bli så dålig som när det började, svårt att andas som jag fick, och väldigt ont. Blir det ingen bättring på en vecka skulle jag åka in igen. Men Läkaren tror detta försvinner snart.

   Önskar dig en fin valborgs kväll!
   Kram

 8. Lollo says:

  Oj då, är du sjuk. Det var ju inte bra. Hoppas att det inte är något allvarligt?

  Men himmel, så avundsjuk jag blev nu. Vilket ställe ni har tillgång till med den där fäboden. Så vackert, och vilka härliga bilder på förtäring. Man kan nästan känna smaken bara av att titta på bilderna.
  De sista vinterbilderna var också fina, men nu vill jag helst inte se mer vinter så jag noterade dem snabbt och gick vidare till kommentaren 😉

  Önskar en fin Valborg och 1:a maj ❤️

  Kram

  • Åsa says:

   Jo jag blev väldigt dålig för tre veckor sedan och fick väldigt svårt att andas och hyperventilerade, hade jätte ont bak i ryggen vid lungorna – Min tanke var lunginflammation. Men hur som blev det ambulansen in.. Väl inne på akuten så skickades jag på skikt röntgen med kontrast. När svaret kom fick jag en smärre chock.. Hade fått massor av blodproppar i båda mina lungor och de hade vandrat från ljumskarna. Saken var att jag aldrig märkte av dessa då smärtan är så pass hög ändå i mina höfter som är drabbade av svår artros. Skulle få göra en operation innan Juni, men det är nu inställt i minst sex månader framåt. Ja nog blev jag jätte besviken då jag väntat så länge och var inställd att göra en operation nu.
   Det är bara att bita ihop och låta det ta den tid som krävs..

   Tack för feedback om Picknick.. jag kan förstå att du hoppade snabbt förbi de vinterbilderna som var från samma ställe.. Vi alla är trötta på vintern nu. Man längtar så efter värmen!

   Önskar dig med en härlig valborgsmässoafton!
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.