Hoppa på tåget #Vårblomma

Då var det så dags att kliva på tåget som våran Lokförare Åke tuffar fram genom vårt avlånga land och även så kör han ner över Portugal mm.. Det är några resenärer som kliver på detta tåg från långväga och kan säga vi har mycket trevligt på våra destinations resor! 🙂  Det finns plats för fler resenärer om man känner för att hoppa på tåget, då besöker man våran lokförare Åke och gör som vi andra – Vi länkar våra egna sidor på kommentarer på hans sida, men även på vårat inlägg skriver vi in en länk som går till hans Hemsida/Blogg. Men detta är man då med på – Hoppa på tåget #”Destionations ordet”.

Men nu till min vårblomma som är dagens destinations ord..  Saken är att jag  flera olika vårblommor, men som vild blomma är det Blåsippan, men som rabattblomma så är det Akleja som kommer bland det första i min rabatt.. Men i år är det Fetblad som redan blivit en boll med rosa blommor, så i år den snabbast! Tog bild på den igår och även Aklejan som börjat skjuta iväg med bladverk. Men som sagt min rabatt är i stort tom – så när att jag planterade två pioner som skjuter lite smått nu.. Förutom detta så fick jag några plantor smultron utav Åke`s Facit (Fru). Dom skjuter gröna fina blad nu, men har även några för sådda inne som står i fönstret, har några andra perenner som Iris, Kärleksört och en vackert silver färgad malört.
Förutom dessa har jag frön som skall planteras bara det är säkert för frosten.. dvs efter 6 Juni har vi här uppe på Norrlands kusten.
Men Hur som hellst är det i första hand Blåsippan uti backarna står, niger och säger att nu är det vår.. Men Vitsippan, snödroppen och smörbollen hör oxå hemma där. Oftast är i rabatter står Krokusen och även Påskliljan.. Gullvivan. Lite senare kommer då Syrenen och kärsbärsblommorna som är mina älskvärda blommor med en härlig doft om att våren går mot sommaren!

Men här kommer några bilder av vårens skönheter! 🙂   
    

 

Önskar er alla en härlig lördagskväll! 🙂  Kram

 

 

8 thoughts on “Hoppa på tåget #Vårblomma

 1. BP says:

  Här är det någon som ÄLSKAR vilda blommor OCH har gröna fingrar för att dra upp plantor. Drygt hälften av dina blommor vet jag inte ens hur de ser ut, men lavendel kan jag, men just den blomman nämner du inte – hahaha;-)
  Sirenerna på nästsista bilden tillhör mina absolut favon och självklart körsbärsblommorna. Helt underbart att njuta av här hos dig:-)

 2. christian lehmann gisler says:

  Fantastiska blomsterbilder, å du har fått med de flesta kända å omtyckta sorterna, bra jobbat……..här börjar syrenen så sakteliga slå ut, så snart blir det till att gå ut å dofta….

  Trevlig helg!

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 🙂 Ja en går så gott man kan i alla lägen 😉
   Men åhh.. redan dags för syrenen att blomma hos er.. det är fusk! MEn njut så mycket ni kan av den väldoftande syrenen, för den är verkligen ljuvlig! 😀

   Ha nu en fin söndagskväll! 🙂

 3. Åke says:

  Fel fel fel som Brasse skulle sagt 😉 Eller egentligen har du ju rätt 🙂 Men det är Tussilagon som är min första vårblomma man ständigt letar i vissa diken som slänter här på norra ön där inte täckt av snö när våren dundrar in. Tack för dubbla länkar, det såg jag allt 🙂

  • Åsa says:

   Haha.. förstod nog du skulle se min dubbel länk! Alla har vi olika och vissa har samma vårblomma som sin favorit! 😉

   Må så gott och se till att må bra till veckan, för då kommer jag allt o besöker dig 🙂

 4. Lollo says:

  Det finns så många vårblommor att älska. Svårt att välja bara en. Du fick ju med några riktiga skönheter, men för mig skulle listan kunna bli ännu längre <3

  • Åsa says:

   Tack Lollo!

   Ja som sagt hade svårt att bara välja en blomma så därav blev det flera.. tog de mest vanligaste, men har jag fått välja hade listan blivit så mycket längre! 😉

   Önskar dig en fin lång helg! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.