Skyltsöndag #469

Då var det åter söndag och dags för BP`s härliga skyltar! 🙂

Idag skall jag inte trötta ut er med att skriva om mitt mående.. Nu får det gå sin lilla gång och det får ta den tiden det kräver.. 😉

Idag är det alltså skyltar i all bemärkelse och för att visa upp lite mer skyltar som finns här i Timrå inte långt ifrån mig, jag passade på att åka runt och fånga skyltar då jag var ute och körde bil och var även på affären och handlade en dag.
I väntan att kunna ta den där extremt bra skylten med minst 3000st skyltar i samma bild..  Så får man allt hitta andra under tiden 😉
Här kommer mina skyltar då jag skulle till Sidsjö Vårdcentral och lämna prover två veckor efter inläggningen på sjukhuset, mitt val av vårdcentral är enkelt då jag anser att Timrå Vårdcentral är inte bra på att hjälpa till då deras sport är att skicka hem en med halsfluss utan behandling.. Nu är detta länge sedan, (några år sedan)

Denna rondell ligger på vägen upp till området där fd Sidsjö sjukhus – Mental sjukhus låg en gång i tiden, efter denna rondell kommer ytterligare en och i den svänger man av till området där Sidsjö VC ligger.

Ja här kan man då läsa sig till alla företag mm som finns i området på Sidjsön! 😉

Det finns även Hotell granne med Vårdcentralen till höger, men även till vänster finns en Förskola och där står då denna drake jag visade upp i fredags! 🙂

Avslutningsvis är jag då på parkeringen utanför Vårdcentralen, vilket blir den sista skylten för denna söndag!

Därmed önskar jag alla en fin söndag, även om här hos oss är grått och trist väder idag.. Hoppas det inte blir något regn… 🙂
Kram! 🌹

18 thoughts on “Skyltsöndag #469

 1. LillaSyster says:

  Det hotellet såg rätt tråkigt ut……
  Taskigt att ha betalparkering på vårdcentralen. Här får man en lapp att lägga i vindrutan av vc som visar att man är där inne. Men besöker man plåsterkåken så får man snällt betala parkeringsavgift. Som tur är så tar man en biljett och bommen går upp, sedan betalar man biljetten innan man kör ut – så ingen stress över utgående parkeringstid då man är på sjukhuset. Ha en fin söndagseftermiddag.

  • Åsa says:

   Jo själva fasaden är tråkig även fast det försökt få till de gamla byggnaderna som en gång var Mental sjukhus. Ack ja dessa betal parkeringar som är överallt. Det är inte nog att man skall betala på vårdcentralen för besöket, men ska betala för att parkera med + mediciner osv.. Det är samma på plåsterkåken med.. Snart är alla parkeringar betalbara. Även där man bor får man betala hyrplast för bilen både inne och ute..

   Ni verkar ha en bra lösning med att kunna stå så länge det kräver och betala då man åker ut via bommen.. önskar det var så här med som på plåsterkåkens stora parkeringar. De tog bort att man fick stå i garaget – det är numera bara för de som arbetar på plåsterkåken! Men ibland kräver det att ens bil får stå längre som till Sjukhushotellet – Har för mig man får en parkerings lapp att ha i rutan då? Vilket man kan betala när man kommer hem för de innevarande dagar man stannat där.

   Ha en härlig söndagskväll!
   Kram

 2. BP says:

  Du verkar vara lika “skoningslös” som jag. Är jag missnöjd med något så byter jag. Det gäller inte bara sjukvården utan även restauranger och affärer. Har själv bytt husläkare inom samma vårdcentral och är hur nöjd som helst.

  Kul med en rundtur på din hemmaplan med “riktiga” irl-skyltar. Googlade Sidsjö och lärde mig att det är ett naturreservat, vilket kanske kan förklara hotellet. Men då där verkar finnas en massa med olika företag utgår jag ifrån att hotellet blomstrar:-)

  Stort tack för att du skyltar och länkar:-)

  PS. Hoppas att hälsan är okej eller åtminstone att du är på bättringsvägen:-) DS.

  • Åsa says:

   Ja men trivs man inte så varför plåga sig själv? Nä tack då byter man! Det är “min” lag som gäller det är samma med allt annat “Kunden har alltid rätt” eller hur?

   Härligt att du googlade Sidsjön och dess Naturreservat med tillhörande slalombacken och sjön i sig själv så badas det på sommaren och vintertid pimplas det och görs isvak där modiga personer kan bada på vintern – Brankåren har bland annat träning i isvak med att ta sig upp ur vattnet med isdubbar och inte bara dom utan även för ungdomar som hoppar ner i vaken med kläder på och sedan ska ta sig upp igen.. Men bara att hoppa ner i en isvak med kläder är oerhört tungt..

   En del av denna sjö där det finns en liten gångbro så bor det massvis med änder, där är gjort som en damm där och folk matar dessa så därav de är återkommande varje år så länge jag kan minnas.

   Hotellet blomstrar vad jag förstått 🙂

   Önskar dig en fin söndagskväll!
   Kram

   PS. Hälsan är bättre för var dag.. så länge jag inte anstränger mig eller stressar mm.. DS.

 3. byblixtra says:

  Det fanns då ett gäng skyltar runt rondellen.
  Det var en intressant blandning av verksamheter, vårdcentral, hotell och förskola intill varandra. 🙂
  Här är det halvklart och 6 plusgrader.

  • Åsa says:

   Jo då det fanns en del skyltar i denna rondell, men den där man svänger in till Sidsjöns område för Vårdcentralen – Den rondellen har även plåt konst i mitten i en cirkel med..Det finns en hel del verksamheter i detta område, men ärligt kan inte jag vilka som håller till där mer än just Vårdcentral, Hotell och Förskolan – dock vet jag att det finns en dans lokal där som heter – Altira och vill man besöka dem finns dom här: https://altira.nu/

   Vi har grått och 6 plusgrader.

   Önskar dig en fin söndagskväll! 🙂

 4. Åke says:

  Ha ha åkte över där i fredags då jag bytt till sommardäck på MOS Garage i Matfors 🙂 Kom via fina Skogsbergsbron och Vinterviken 🙂 Nu har jag väntat på din 3000 bild länge nu, vart är den? Fixa den ska jag slå dig 😉

  • Åsa says:

   Haha… härligt så nu har du fått på sommarskor på bilen! Det har även jag fått då min son kom och hjälpte mig! 😀

   Oj kan inte annat än skratta… Jag skrev att man bör ha minst 3000 skyltar för att slå rekordet.. Det säger inte att den bilden jag kommer lägga ut innehåller just detta antal.. Det kan vara dubbelt upp oxå.. Men kämpa ska du allt få göra att slå den!

   Ha en fin söndagskväll! 😉

 5. KajsaLisa says:

  Sidsjö har jag aldrig varit i, begriper inte att dom sätter upp p-automater i så små orter
  Okej kollade Wikipedia en förort till Sundsvall, då förstår jag.
  Höll på att göra bort mig här. Tack för den fina kommentaren, jo jag är självlärd. I morgon blir det riktigt röjiga bilder hos mig.

  • Åsa says:

   Ahh.. trodde du visste jag bodde i Norrland och de tar alla chanser de kan för att ta betalt för bilparkeringar här runt om..

   Vad trevligt då skall jag kika in hos dig imorgon för att se dina härliga bilder! 🙂 Lite synd det är långt i mellan oss – hade varit trevligt att haka på när du gör dina besök på härliga gigs! 🙂

   Ha en fin vecka!
   Kram

 6. Anki says:

  Många skyltar där i rondellen! Är man missnöjd ska man absolut byta vårdcentral eller läkare!
  önskar dig en bra vecka!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Jo det blev några skyltar i den rondellen dock inget rekord..
   Vad det gäller Vårdcentralen så gick det bara inte att vara kvar i Timrå -Dom behandlade sina patienter så illa och jag vet många som gick ut gråtande för de ej fått hjälp. Många blev kallade simulanter och att de ljög om sina problem osv.. Jobbar man inom detta yrke bör man hjälpa patienterna istället för att skicka hem dem utan hjälp. Då som i mitt fall med Halsfluss och hög feber för många år sedan.. När de då sa att jag bara var förkyld och hade sådana besvär att både dricka vätska och att äta.. Det enda som lindrade var glass som dämpade svullnaden och bedövade det onda.
   Men att äta glass konstant är heller ingen lösning, så jag vände mig till Distrikts Läkare jouren efter kl.17.00 där fick jag hjälp och de var inte glada på Timrå Vårdcentral då väldigt många kom in dit till dem för att få hjälp! Det blev en väldigt stark kur av Penicillin kur på 10 dagar då det gått så långt att både halsen, bihålor och öron var ilsket utsatta med… När kuren var uppäten så trodde jag att det skulle bli ännu en kur till för det var inte över på långa vägar. Men det blev ytterligare fem dagars kur av den starkare sorten igen. Men efter blev jag bättre och slapp äta mer penicillin, Tack och lov! 🙂

   Önskar dig med en härlig vecka!
   Kram

  • Åsa says:

   Det är möjligt att du/ni sett skyltat Sidsjön om ni åkt E14 mot Östersund för då passerar man uppfarten till Sidsjön.

   Önskar dig en fin lång helg! 😀

 7. Paula Merio says:

  Ja tänk så det är på vissa vårdcentraler, skandal helt enkelt. Under många år hade jag 4 mil till närmast VC, bussarna gick tre gånger om dagen, vilket pusslande. Man fick sitta i en liten byhåla och vänta i två timmar på buss hemåt. Så skönt nu då jag har gångavstånd till en alldeles ny VC här i Falun där alla är på tårna för att allt ska fungera smidigt och bra. Hoppas du får bra bemötande du också! Många hälso-skyltar blev det på vägen

  • Åsa says:

   Jag kan inte klaga för vi har många Vårdcentraler runt om, det är bara att välja och jag har valt en som ligger på andra sidan om Sundsvalls stad så saken är att jag passerar våran plåsterkåk då jag ska till Vårdcentralen för något besök.
   Tycker det är lite synd att det inte finns Vårdcentral i samband med plåsterkåken för tänk vad smidigt det varit! 😉

   Sidsjö Vårdcentral finns inget att klaga på – Där är bra personal o mycket bra bemötande där! Där har jag fått mycket bra hjälp med mina problem i jämförelse mot Timrå Vårdcentral..

   Att bo på sidan om kan många gånger ha både för o nackdelar med många olika saker, just att det går lite bussar att passa in på tider.. är väl medveten om det problemet.

   Härligt ni har en ny Vårdcentral Där du bor nu! Hoppas dom är bra där oxå!

   Önskar dig en fin lång helg! 😀
   Kram

  • Åsa says:

   Ni kan vara glad åt regnet.. Här kom det snö istället för det var kallt redan dagen innan men vi hade snöbyar hela dagen 😞

   Önskar dig en fin lång helg! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.