Färgsprakande fredag #52

Då var det dags för Lillasysters härliga färgsprakande fredag.. Min önskan är att detta aldrig tar slut.. Då Lillasyster skulle köra 52 Färgsprakande fredagar vilket vi är framme vis den sista omgången. Vad härligt att läsa att det först blir ett uppehåll över sommaren och en nystart till vintern igen med 30 omgångar med start 1 November – Då körs det hela November månad med färgsprakande!  Tack för att du kör åter igen efter sommaren Lillasyster! <3

Där gjorde Lillasyster min helg till det positiva, att veta att detta kommer fortsätta senare igen – Går att läsa på hennes sida! 😀

Men vart tog våren vägen.. Den försvann efter några varma fina dagar, då sjönk temperaturen och klev ner runt nollan och minusgrader och inte nog med det så kom snön tillbaka.. Tack o lov så har backen blivit så passa uppvärmd att all snö tinade direkt.. Men kylan håller i sig här vid Norrlandskusten.

Men idag ska jag bjuda på lite härligheter på min balkong 😀
   
När jag var ute och fotograferade i min balkong rabatt så rullade det in en färgsprakande bärgningsbil och då han klev ur bilen så lyste ven jackan upp ordentligt!

Nu önskar jag er alla en trevlig helg och vi ses åter igen med färgspraket i November! Men vi syns på tåget imorgon.. 😀

 

8 thoughts on “Färgsprakande fredag #52

 1. LillaSyster says:

  Våren är på gång även hos dig-underbart!
  Japp vi kör ett fyrverkeri i november. Vet att jag för några år sedan på min gamla blogg hade sprakande bilder bilder varje dag i november och det var uppskattat. Men då var det bara jag som sprakade. Tänker att vi behöver massa färg dem månaden. Trevlig helg! Kram

  • Åsa says:

   Jo då våren är på väg även hos oss, sakta sakta men säkert..
   Det låter spännande med fyrverkeri alla dagar i November, hela hösten och början av vintern är normalt deppiga månader för många och det är då om något som det behövs massa färg så man blir pigg o glad! 🙂

   Trevlig helg!
   Kram

 2. Åke says:

  Vi bor i Norrland, bara att ställa sig i ledet 🙂 Vi har en underbar tid med snö och is här uppe. Nu tror jag det snöat klart i alla fall. Du bor ju på solsidan, var glad för det 🙂 Tänk på mig då som har is efter stranden och den sista snön smälte igår bakom gäststugan. Jag lade ut en presenning för att bromsa det hela 🙂 (du missade ju min 8 maj) Man blir så glad då du visar upp dessa knoppar. Tack för att man får tro att en sommar är i sikte 🙂 Bärgningsbilen ser det ut som att det är Thomas som kör, han till höger ser ju ut som Kjelle… men lite svårt att se på håll.

  • Åsa says:

   Jo man har lärt sig att hålla tillgodo med värmen o tjälen som ska gå ur backen osv.. Men är så väl medveten att i Småland hade dom förra helgen 23 grader varmt och dom gick ishorts o T-shirt, så klartman blir avis att det skiljer så pass mycket! 😉

   Nej då jag har inte missat din den 8de maj.. me fick aldrig tiden att hinna skriva på din sida. Vilket jag upplyste per meddelande på Messenger. Sånt som händer..

   Hmm vem som körde bärgning bilen vet kag ej.. Men nej det var absolut inte Kjell som var där vid bilen. Den mannen som kom fram där till höger var betydligt äldre än Kjelle.. Även så hade han sin bil där bredvid varandra.
   Kjell har garaget 😀

   Ha nu en trevlig helg med nära o kära! 🌺
   Syns på tåget imorgon 😉
   Kram

 3. BP says:

  Visst var det positiva nyheter att LillaSyster vill fortsätta färgspraka under november. Just den månaden är ju årets mörkaste och tristaste, så kan vi som hänger på temat lysa upp november. Det gäller bara att samla på sig massvis med färgglada motiv till dess.

  Gillar speciellt bilden med de ljuslila knopparna – den bilden inger hopp. Och i år ligger ni “uppe i norr” inte långt efter oss vad gäller naturen. Skönt det:-)

  Ha en fortsatt fin långhelg, åsså hoppas jag att hälsan är på bättringsvägen hos dig med. Då är du och Åke snart era gamla själv igen:-)

  • Åsa says:

   Tack så mycket BP!

   Jo jag börjar känna mig bättre och mer livslust har börjat komma tillbaka, men trots detta så har jag ändå artrosen som trilskas på och gör att jag sover mycket lite på nätterna – somnar ofta på morgonsidan och sover nån timme och sedan är det upp och försöka göra något trevligt. Även om jag så sitter på balkongen de dagar solen skiner så är jag ändå ute. Men skall åka ut och hjälpa Åke med att fixa med datorerna, samt hämta in lite bra filmer till min externa hårddisk. Önskar så få se min serie – med senare avsnitten som inte går här ännu. Likaså med en annan serie som jag hoppas han har där hemma?

   Ja både Åke och jag har svårt att sova på nätterna så då bir det att vi skriver på messenger. Fast ibland går vi omlott med vårt sovande/vaken tider.. haha..

   Den lila blomman jag visar upp är en “Fetblad” den är vacker då den blommar, men längtar after att få så de nya frön som jag köpte och hade med på en utmaning för ett tag sedan! 🙂 Några är för planterade.. ska bli intressant att se om jag lyckas med dom alla?
   Det är dags att för att starta upp ännu mera som skall få växa upp i omgångar 🙂 Även ätbara växter/sallader mm..

   Önskar dig en fin helg! 🙂
   Kram

 4. Paula Merio says:

  Fast jag bott på vischan i många år, ibland haft stor tomt och även några bärbuskar och rabatter vid huset så är jag otroligt illa bevandrad i växternas värld. Den spännande rosa blomknuten du visar har jag ingen aning om vad den är! Betydligt enklare att säkerställa att bilen är en bärgningsbil! Hoppas det inte var din bil som strejkat.
  Ja nu får vi ju spraka hur mycket vi vill hela sommaren lång, även om det inte görs under just ett tema, eller hur? Nu ska jag se hur det ser ut utanför din dörr

  • Åsa says:

   Ja där är vi ganska lika med att bott på vischan 🙂 Jag bor hellst en bit från stan för att kunna njuta av skog och mark likväl som det inte är så långt in till stan.

   Den spännande Rosa/Lila knuten är en “Fetblad” den har väldigt fin blomning och det är två sådana knölar med blommor på 🙂 Det är inte så lätt att veta vad alla sorter heter, det har även jag svårt med många gånger.

   Ja det är svårt att inte veta att detta är en Bärgningsbil, alla dessa yrkes bilar med saftblandare på taken har sina egna färger 😀
   Men nej då det var inte min bil som hade problem utan nån av grannarna, min bil står inomhus i ett kallgarage så skall jag ha bärgaren så måste den dras ut eller knuffas ut därifrån, men som tur är kan jag göra det själv till och med – Det lutar lite utåt så det är lätt att rulla den.. 🙂

   Önskar dig en härlig söndag!
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.