Nu tänker jag bjuda er på..

några bilder på månen från Måndags kvällen då från min balkong – Observera att dessa är tagna med mobilkameran på fri hand. Har en fantastiskt bra zoom på min mobilkamera och det gäller att vara stadig på handen dessa gånger man kör full zoom!

 

Vid det här laget tror jag nog många förstått att jag gillar att fotografera när det är mörkt ute, längtar efter den perfekta kvällen med ett suveränt bra norrsken, utan att behöva åka till Abisko. Där har dom bästa förutsättningarna då de har 99% försutsättningar med vädret!!

Men kan lika bra meddela att denna tisdagen har bjudit på disigt väder, skymtade tidigt att vi hade en super fin soluppgång, den orkad jag inte med att kliva upp och fotografera, detta för att jag vaknade med huvudvärk, sagt och gjort så drog jag täcket över huvudet och somnade om till kl. 10.15 då jag slog upp ögonen och funderade om jag sovit bort hela dagen. Tack och lov var det förmiddag och det är många timmar kvar på denna dagen.  🙂

Ja ha vad gör man en tisdag? Med att först vakna med huvudvärk och men den vanliga smärtan i både knä och höften, ja suck.. varför kan inte operationen bi av nu lite snabbt? Rehab tar tid att läka efter operationen och varför inte nu? Menar det är ändå vinter och det finns många övningar ma kan göra hemma inomhus för att komma igång, allt måste inte ske utomhus. Jag får nog ringa och jaga min Läkare åter igen, det var nu drygt en vecka sedan jag ringde mottagningen och bad att få prata med honom efter röntgen. Ännu har han inte ringt åter? Ja jag är besviken, sur och smått arg. Blir ett samtal imorgon onsdag igen!

Ser nu på tv4 i bakgrunden att vi skall få soligt imorgon men på torsdag och fredag kommer massa moln och splittrat snöfall.. Måste säga att jag är nöjd med den snön vi har nu, det får gärna sluta komma massa mera snö.. JA jag vet jag bor i Norrland och normalt ska det vara en massa snö här.. Men då det om vartannat är snöstormar och efter det blir vargavinter med ca minus 30 grader och för att sedan bli varmt och blir en skillnad på drygt 30grader för att bli plus grader och så har det varit om vartannat hela tiden – därför är jag mättad med snön. Nu längtar jag verkligen efter våren och sommaren!

Ha nu en fin kväll allihopa! 🙂

 

13 thoughts on “Nu tänker jag bjuda er på..

 1. Åke says:

  En riktig fin kväll med månen där. Jag såg en morgon vad ljust det var… det lystes upp hela min tomt. Jag jag kan ju inte gå ut och ta några konturer band alla snöhögar ens. Operationen ja, det är mycket tråkigt att dom inte tar in dig. Men jag vet grannen fick vänta länge på sitt skrammelknä här i höstas… och så får en annan bara åka in så opererar dom mig nyårsaftonen bara sådär liksom 🙂 Ring in ja!!! Imorgon kommer jag att vara dö slut… har åkt rullstol med armarna i hela sjukhuset…

  • Åsa says:

   Ja måndags kvällen var fin… månen lyste så fint mot min balkong så kunde inte strunta i att fånga den på bild! 😉
   Jo jag ska ringa in åter igen och tjata på dem.. Men det är höjden av fräckhet anser jag att Västernorrland nekar alla Artros operstioner före 70 års ålder.. Tycker detta är diskriminering på hög nivå!

   Ja men det är annat för din del.. för dig var detta riktigt Akut – Detta med Artros är inget akut anser dom.. man skall plågas så in i hel..att man inte kan stå upp till slut och än mindre sova mm..

   Men att du kör slut på dig själv med att köra rullstolsrace i hela sjukhusets korridorer.. ja jag är inte förvånad.. Men förstår att du är rastlös att inte kunna göra som du normalt annars gör..

   Ha en fin vecka och fortsatt krya på din fot! 🙂

 2. Geddfish says:

  Jag gillar också att testa i lite mörker, men svårt med bara mobilkamera. Jag äger en finare riktig kamera men är inte bekväm med den, tyvärr.
  Fina månbilder! Och jag skulle supergärna vilja fota norrsken. Det går inte just där jag bor, men om man åker närmare Vänerns strand så finns det chans.
  Trist att vakna med smärta. Jag är van, sedan drygt ett år tillbaka, då jag krossade axeln. Axeln mår fint men nerverna i överarmen mår inte bra. Inget att göra åt mer än att acceptera.
  Kram!

  • Åsa says:

   Härligt att experimentera, jag använder mycket min systemkamera som är en Nikon Z6, men just denna gången så blev det mobilen. Jag har fångat norrsken både med min nya Z6 och med mobilkamera.

   Ja det är jätte trist med smärta, förutom denna artros jag har i knä och höft sedan drygt 3 års tid så har jag haft smärta heöa mitt liv i stort sett. Den smärtan är jag van vid då den började vid 11 års ålder och fortgår fortfarande..Endometrios är inget jag önskar någon annan.

   Men att krossa axeln kan inte varit trevligt – vilken smärta 🙁 Dessa nerver som kommer i kläm är inte roligt, hoppas du finner en bra lösning att kunna använda din arm och axel ändå!

   Kram

 3. Hannas krypin says:

  Blev ju en bra bild. Med min mobilkamera blir det bara en gul prick. Om man anstränger sig kan man ana en aning att det är månen. Vad trevligt det låter med sol. Hoppas att det gäller hos mig med för imorgon är jag ledig från jobbet.

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 🙂 Hmm låter lite märkligt med din mobil, vad har du för mobil tro? Alla smartphones har zoom och att ta bilder i mörker är “Nattläget” väldigt bra för himlens bilder och norrsken mm.. Har du testat det?

   Jag hoppas att även du får soligt imorgon, OM man nu kan lita på vädret på nyheterna? Jag önskar dig en fin onsdag! 🙂 Kram

 4. BP says:

  Du ska absolut inte klaga över din mobilkamera. Med min och även med min Sony kompaktkamera hade det inte bli lika fina resultat kan jag säga…

  Sedan kan jag lugnt säga att jag ALDRIG fotat en soluppgång heller, men massvis av solnedgångar. Samma sak fast tvärtom enligt mig…
  Och du – som pensionär tycker jag att klockan 10:15 är en helt okej tid att vakna på. Då kan man sysselsätta sig resten av dagen. Jag menar om jag går upp klockan 07:00 så undrar jag ju vad jag ska göra hela dagen…

  Vilken operation väntar du på?

  Kram och sov gott, även om det är mitt på dagen du vaknar;-)

 5. Stefan Karlsson says:

  Jag försökte fånga månen med mobilen, men med uselt resultat. Hämtade min Nikon Coolpix P900 och då lyckades jag bättre.

  Här i Nyköping har man utlovat 5-6 plusgrader på torsdag och till det en sol. Kan nog locka fram en del vårkänslor.

  • Åsa says:

   Jo med min Coolpix får jag super fina närbilder på månen! En Åke är väldigt avis på dessa bilder 😉

   JA vårkänslor.. Ack Ja de där plus graderna blev till minus 13 grader här idag.. Brr enigt mig!

   Trevlig onsdag!

 6. Anki says:

  Nu är ju även torsdagen snart slut och jag hoppas du fått ditt samtal med din doktor. Förstår att du har det jobbigt med all smärta – jag gnäller ju över mitt knä … skäms lite.
  Idag kom min vinstlott! Varmt tack för den! Har inte hunnit skrapa den ännu, men ska göra det nu om en stund.
  Jättefin månbild, den första!
  Jag har lyckats skapligt några gånger med min Canon Powershot SX 50 HS, min kära kompaktkamera med bra zoom som tyvärr inte vill samarbeta längre …
  Ha nu enfin kväll!
  Kram

  • Åsa says:

   Dagarna går snabbt undan.. Läkaren har tyvärr ej ringt upp ännu.. är aningen förbannad.. Men hjälper inte att reta upp sig, då det ger en kedjereaktion.. Nä men skäms inte för ditt knä, alla har olika med smärtan och jag har gått länge så är ganska så van detta nu. Men det jobbiga är att det stegar sig uppåt på smärtskalan, att det känns som att höften skall brinna upp inifrån och ut med bortdomnande ytterlår och neråt.. Hoppas du vann något på lotten?

   Detta att få bra bilder på månen beror mycket på vilken kamera man använder.. Det var tråkigt att den ej vill fungera som önskat längre 🙁 Du får skaffa en ny liknande om du är nöjd med den?

   Trevlig fredag! 🙂 Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.