Färgsprakande fredag #38

Äntligen är det fredag och våran härliga Lillasysters utmaning! 🙂 Måste ju säga att det är så kul att jaga färger och dom finns så nära en att man ibland blir färgblind.. ofta söker man överallt utom igentligen hemma – Men det har jag gjort denna gången, då även blandat med annat!

Denna vackra Amaryllis fångade jag hemma hos föräldrarna här om dagen, så den får hänga med..

Månhalo är vackra i alla dess bemärkelser..

Önskar alla en trevlig fredag och helg! 🙂

12 thoughts on “Färgsprakande fredag #38

 1. Åke says:

  Jag stannar till länge vid bild två 🙂 Man ser ju lite av Wifsta City och naturligtvis min Ö. Röken från fabben är ju ett naturligt inslag i denna kommun som sig lika i bild nr 6 men då ser man ju bara lite av min ö 😉 Vackra färgglada brickor och är det Mingvasen som var med i Leif & Billy kanske 🙂 Månbilden får mig att tänka på John Fogertys Full Moon Forever. Och Tom Pettys album Full Moon Fever 🙂

  • Åsa says:

   Jo jag förstår du stannar upp vid dessa bilder då det är mot din älskade Ö.. Röken blir vi aldrig av med, men det blev så mycket bättre med den nya fabriken de byggde – Nu slipper man den hemska stanken som var förr, jo förvisso kan de bli ett litet släpp nån gång, men de strävar för att det ej skall bli dofter. för allas bästa!!
   Vasen kommer från mina föräldrars hem och jag vet inte mer än den alltid funnits hemma i huset och när de sålde mitt barndomshem så fick jag överta denna!

   Hmm… vilket sammanträffande med Månhalo och låten med John Fogerty, den spelade jag precis i samma stund jag postade upp detta inlägg! 🙂

   Trevlig helg! 🙂

 2. LillaSyster says:

  Visst finns det färg även så här i februari, det vill bara till att ha ett öppet sinne =)
  Snyggt sprakat, tack för att du är med och tack för länken.
  Jag var och handlade i morse och bytte in min vinst, men den nya lotten var helt värdelös….. fast det var ju spännande en liten stund. Trevlig helg!

  • Åsa says:

   Tack Lillasyster! JA det gäller att vara uppfinningsrik i alla grenar för dessa utmaningar.. Allt finns så nära en, men detta tänker man inte alltid på! Jag försöker dra mitt strå till stacken och än så länge fungerar det bra! 🙂

   Men så tråkigt att det inte blev mera vinst, men spänningen fick du allt två gånger om.. För att skrapa lotter är kul! 🙂

   Trevlig helg! Kram

 3. BP says:

  Vasen är otroligt fin. Och så gillar jag din “svängda vägg och brickorna. Dom blir man verkligen glad av när man dukat fram sin frukost på dom.
  Dina kvällsbilder är enastående. På den nästsista bilden kan man tro att det antingen är eldar i olika storlekar eller tripp-trapp-trull skorstenar. Otroligt läcker bild:-)

  • Åsa says:

   Tack snälla för din härliga kommentar! JA Östrand fabriken står bra till för att få mystiska bilder, många som fångar det som att det skulle brinna vid fabriken osv.. Det är magiskt med dimman, röken och tillsammans med solupp/nedgång så blir det otrolickt läckra bilder! 🙂

   Önskar dig en fin helg! 🙂 Kram

 4. Hannas krypin says:

  Vilka trevliga bilder du bjuder på. Jag gillar motiven på tallrikarna och vasen är ju himla fin! Solnedgångar är alltid trevliga att titta på.

  • Åsa says:

   Tack snälla! Solupp/nedgångar är alltid lika vackert när dom visar sin bästa sida! 🙂 Tallrikarna är brickor som man kan bära fika till annat rum med 🙂

   Trevlig helg! 🙂

  • Åsa says:

   Tackar! Men då tycker jag du skall hålla utkik för det är lite då och då.. skiften vid kyla/värme och aningen dimma från vattnet så kan fenomenet uppstå både runt månen och solen.
   Vintertid händer det att luften fylls av små iskristaller i form av plattor. Det kan inträffa vid frostdimma eller frostdis. Om en lågt stående sol lyser på dem kan ljuset reflekteras i deras undersidor (även översidor) och det ser ut som en långsträckt vertikal pelare går genom solen. Denna halo kallas vertikalpelare.

   Det är riktigt roligt att fånga dessa! Lycka till 🙂

   Önskar dig en fin helg! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.