Skyltsöndag #435

Hoppla redan Söndag och dags för härliga skyltar som BP tar hand om, det är lika roligt varje gång att söka och finna roliga skyltar, likväl de som är uppmanande och starka i sina budskap, men oavsett vad så är det lika spännande att surfa runt hos alla som deltager i denna utmaning för att se vad alla fångat! 😀 <3

Denna gången så har jag funnit olika fordon men olika skyltning, hoppas ni får en trevlig stund här hos mig denna Söndag! 🙂

Den här sista bilden har jag fått från en vän, men ja det talar för sig själv! Men är nog inte många som tänker som denna text uppmanar till, eller hur?

Önskar er ALLA en härlig Söndag! 🙂

16 thoughts on “Skyltsöndag #435

 1. LillaSyster says:

  Krösatåget hör ju hemma i Småland =) När jag var nere sist där funderade jag på att fota just det, men jag hade en tid att passa så det blev inget då jag var lite förlångt ifrån tåget för att få en bra bild.
  Visst är det kul att kolla vad andra har hittat för skyltar.
  Ha en bra söndag, lite svalare i luften idag- men temperaturen kanske stiger till i em.

  • Åsa says:

   JA det stämmer att Krösatåget är i Småland.. Det var där nere jag såg denna. Det roliga med detta namnet är att mina tankar gick till Emil i Lönneberga och “Krösamaja” 🙂 Kanske många kommer ihåg henne?
   JA jag älskar att hoppa runt o kika vad andra funnit för skyltar, även får man bra ideer till kommande Skyltsöndagar 🙂

   Önskar dig en fin Söndag, här är soligt men dimma och värmen är det inget fel på just nu 24 grader på min balkong o balkongdörren är öppen sedan tidig morgon.. Fångade soluppgången vid ca 06.00, natten däremot var kylig som vissa ställen nere på 2 grader bara. “Brrr”

   Kram

 2. Geddfish says:

  Roliga skyltar hos dig idag med en fordonstråd. Krösatåget, det har jag faktiskt åkt. Det är småländskt. Jag åkte det mellan Jönköping och Växjö.
  Sluta att köpa saker. Så sant. Och jag har slutat, jag gör mig av med i stället. Folk samlar på sig för mycket, eller så slänger de och köper nytt.
  Härligt att snurra runt i Blogglandia och kolla in andra, håller med.
  Trevlig söndag!

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 🙂 Jag har inte haft äran att åka Krösatåget, men väl fått se det när jag åkt vanliga tåget. Detta var vid stationen Alvesta som jag fick se denna..Men mina tankar hamnade hos Emil i Lönneberga och Krösa Maja..
   Ja att handla utifrån eller sådant som måste fraktas på vägen med paket bör man nog tänka en o två gånger. Men oavsett så alla frakter till affärer går oftast denna vågen. Men kan man förhindra att det blir extra massa körningar så är det toppen bra att handla på hemma plan!

   Det är så trevligt att läsa och se andras bloggar och det speciellt med dessa utmaningar! 🙂

   Ha en fin vecka! 🙂

 3. Åke says:

  Jaha du skulle till Krösa Maja 🙂 Militärbruden var dålig som inte lade av ett smile in i kameran. Här snackar vi om jämlikhet och försvaret behöver reklam…
  Bra blandad skyltning du kämpat dig till. Verkligen smart sista skylt, köp bara på hemmaplan helt klart.

  • Åsa says:

   haha. ja hade önskat det iaf, har inte besökt Emils trakter ännu med hans kvarter där det spelades in. Håller med att hon hade kunnat visa sig och poserat för “sitt” jobb!

   Tack Åke, man gör så gott man kan! Ja kan man gynna sina affärer på hemmaplan så vinner alla på det! 🙂

   Ha en fin vecka!

 4. byblixtra says:

  Sista bilden. Undrar om chauffören är trött på sitt jobb med den texten? 😉
  Å, andra sidan kan man köra gods på järnväg vilket skulle vara att föredra.

  • Åsa says:

   Ja man kan såklart fundera vad Chaffisen tänker? Men precis som du upplyser går det att frakta mer gods med Järnvägen (min son kör GReen Cargo – Godståget), men Godstågen kör inte fram överallt och det är då dessa lastbilar fraktar ut paketen. Men även så behöver folk bli mer medvetna om allt som beställs från olika företag runt om i vårt land och även utomlands skall fraktas till adressen. Tågen kör inte ut till kundens utdelnings adress, utan bara mellan städer. Från utlandet kommer de med båt eller flyg och sedan fraktas de vidare med olika frakt sätt.

   Ha en fin vecka!
   Kram

 5. BP says:

  Vilken härlig skyltmix igen:-) Tusen tack för den och länken:-)
  Den med pusselbitarna och Svekonomi gillar jag skarpt. Den funkar! Militärfordonet och Krösatåget står i total kontrast till varandra. Läckert! Och sista bilden – ja, där satt den skulle jag säga – hahaha:-)
  Kul att du är med och skyltar:-)

  • Åsa says:

   Tack snälla för dina fina ord! 🙂 Det värmer verkligen att jag platsar i “din” skyltsöndag! SweEkonomi är min kära vän som äger, vi bor dessutom grannar för 2:a gången 🙂
   Militärfordonet blev en kul grej, saken var att det var en kortege av Militärfordon md frakt av div övertäckta saker och även fordon de körde genom landet.. De gjorde ett stopp på den stora parkeringen utanför (Timrå IK) arenan som heter SCA Arenan. Denna kan man se om man passerar genom Timrå mot Härnösand, Umeå, Happaranda.. Så när man passerat Timrå Centrum ( En skylt på Centrumhuset i lysande rött på kväll/nätter) man passerar avfarterna inför en större rondell med bro över E4an då kan man hålla utkik på vänster sida så kommer SCA Arenan.. Det är lite skog i mellan vägen och parkeringen framför SCA Arenan och E4 – Men den syns och även vår nya Timrå Simhall i slutet av denna stora Parkering. Detta om man kör Norrut.. Men där på denna stora parkering hade dom ställt upp sig för en Paus! Vilket jag hamnat bakom dessa så jag följde efter dem in på parkeringen och passade på att fotografera, lite synd att Tjejen inte ville posera.. Men så kan det vara!

   Krösatåget tog mig till Emil i Lönneberga och den gamla damen Krösa Maja.. 🙂

   Sista bilden är väldigt tänkvärd tycker jag.. Handla på hemmaplan och gynna våra lokala butiker, före att man beställer saker! 😉

   Ha en superfin vecka!
   Kram

 6. Anki says:

  Tack för en härlig skyltning! Kul bild den sista … som byblixtra skriver, så kan nog mycket fraktas med tåg … men som sagt, så kör inte tågen överallt.
  Ha en bra start på veckan!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket, vad kul att du gillade denna skyltning! 🙂 Den sista bilden är festlig men visst detta med tåg är bra alternativ absolut.. Men det går inte fram överallt och då krävs ändå lastbilar.

   Ha en fin helg!
   Kram

 7. Paula Merio says:

  Sitter och ler åt långtradarskylten! Har barn och barnbarn som inte handlar annat än på nätet, från Kina och andra exotiska länder, nog går det åt transportfordon alltid! Miljömässigt skit faktiskt, men, det är så mycket billigare varor att det är svårt att övertala att handla lokala varor till flerdubbla priser…
  Krösatåg har jag aldrig åkt, googlar och ser att det går genom flera län. Lite nyfiken på vad krösa betyder? Har du någon förklaring tro.
  Tack för fina skyltar, ha en skön höstvecka

  • Åsa says:

   Ja det är så i dagens tid att man handlar mycket på nätet som på wish osv.. därav dessa låga priser som erbjuds. Svårt att låta bli ibland. ÄR medveten att även jag handlat från andra länder som Kina osv.. men har mer eller mindre slutat och köper inom Sverige oftast.
   Jag har heller aldrig åkt Krösatågen och ärligt vet jag inte vad Krösa betyder, dt enda jag känner till är Krösa Maja i Emil i Lönneberga. Kanske någon annan av våra härliga bloggare har svar på denna fråga?

   Ha en fin helg!

 8. KajsaLisa says:

  SWEskylten var rätt snygg, ekonomer upplevs ju ofta som tråkiga. Som jag alltid sagt tjejer kan också köra breda bilar. Men kanske svårt att fickparkera fordonet.
  Okej tjuvgooglade Krösatågen. men jag misstänkte Småland, tänkte på Krösamaja i Emilböckerna.
  Det sista var ju sann och riktigt rolig.

  • Åsa says:

   SWEskylten är min kära vän som äger firman, hon har bra smak och bra fantasi gällande mycket. Väldigt duktig på det hon tar sig för!

   Ja ang Krösatåget är du inne på samma bana som mig ang Krösa Maja i Emil i Lönneberga, frågan är väl om det är från det som det fått sitt namn? Vad vet jag? Festligt är det! 🙂

   Sista bilden anser jag talar sitt egna språk.. både rolig och lärorik!

   Ha en fin helg!
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.