Färgsprakande Fredag #18

Då var det dags att bli en härlig “glad” Fredag igen med Lillasyster`s härliga Fredags utmaning med färgsprakande härliga bilder på alla olika saker, det måste inte vara blommor, men då jag älskar blommor så har detta blivit mitt val, men har även andra bilder förstås som är färgglada! 🙂 Njut och hoppas ni blir lika glad som mig av dessa..

En vacker Clivia som finns hemma hos mina föräldrar! 🙂

Solros på min balkong från ett tidigare år. (Hade ingen i år)

Denna vackra Orkidé fick mina föräldrar av mig förra året på en födelsedag på våren.

Här är utanför våran Portingång där jag bor, en vacker höst plantering! 🙂

Här är på min balkong förra hösten, en fin ljung med lite grönt! 🙂

Önskar alla en fin Fredag och helg! 😀

10 thoughts on “Färgsprakande Fredag #18

 1. LillaSyster says:

  Fina höstiga toner hos dig idag. Tack för länken och tack för att du är med! Ha nu en solig och fin fredag och trevlig helg =)

  • Åsa says:

   Tack för härlig kommentar! Det är lika kul varje Fredag att vara med i din utmaning, men jag hoppas den inte tar slut vid #20, utan det blir en fortsättning? (hoppas, hoppas <3 )

   Här hos oss är det gråmulet idag men hoppas ändå att få se solen lite idag! Hoppas du har bättre än oss och får njuta av solen hela helgen - Trevlig helg!

   Kram

 2. Anna i Portugal says:

  Det var verkligen en fin plantering utanför er port. Jag tycker om ljung, färgen är väldigt fin och den gör mig lite extra lycklig. Trevlig fredagskväll!

  • Åsa says:

   Jag håller fullt med dig att ljung är vackert, här har vi en lokal Blomsterhandel som sköter om planteringarna i dessa utanför våra portingångar. De planterar 3 gånger per år 🙂

   Trevlig helg!

 3. BP says:

  Din solros är jag väldigt avis på. Så fin den är på din balkong. Har en granne som också dragit upp en solros. Älskar dessa blommor och föll för frestelsen att köpa en bukett med (små) solrosor med mynta(!) idag.

  Härliga färgsprakande bilder hos dig:-)

  • Åsa says:

   Tack snälla.. som jag skrev detta var förra årets solros! Denna sommar så la jag inte mycket på blommor i min blomlåda, just för att jag skulle ta bort 2st Syrener som växt sig så stort med rötterna att de kväver andra blommor. Allt har sin tid..

   Hoppas det blev fint med din bukett med solrosor och mynta!

   Trevlig helg! 🙂

 4. Åke says:

  Ljung hör till i denna årstid, den har en vacker fröjd för ögat. Här brukar det poppa upp några solrosor men inte i år, pippina flyger oftast och siter och käkar sina solrosfröer bredvid växthuset där pergolan är och så växer de upp så ståtligt längs armeringsnätet. Blommor är fint men inte mig grej att sköta. Det sköter facit här ute.

  • Åsa says:

   Japp ljung är en höst/vinter växt som tål mycket kyla, även krysantemum tål bra med kyla och de är vackra! Det är kul att pippi tar solrosfrön och sprider ut dessa växter att växa lite varstans. Det är vackert! 🙂
   Ja det är inte alla “män” som gillar att pyssla med blommor, men jag får vara stolt att min Pappa älskar att pyssla med blommor, det har han gjort så länge jag kan minnas.. 😀

   Ha en härlig helg och se till att krya på dig så du kan ta en kort promenad! 😀

 5. Tove says:

  Clivia – tänk jag hade en sådan några år – och den gav så mycket blommor. men så hände det något – och när skulle byta jord i fall det skulle hjälpa så stod jag där med de gröna bladen i handen och i krukan var allt kav ruttet! För mycket vatten Kanske skaffa en till??? Jaa!!!
  Den tredje bilden är fin i sina varma färger!
  Ha en fin helg Åsa!
  Kram

  • Åsa says:

   Clivia är vacker när den blommar, normalt blommar den vartannat år har jag fått förklarat för mig. MEN en viktig sak är att den skall inte planteras om.. Den Älskar.. DÅ menar jag Älskar att stå trångt så även om man byter ut lite jord så får du inte ta bort all den gamla jorden och heller inte byta kruka. Då blir den väldigt ledsen och faller oftast.. Den ska ha otroligt lite vatten.. även att den vill ha vatten men då låt säga 1ggr/vecka alt var 14dag med en lite större mängd men ändå lite.

   Tack för härlig kommentar!
   Önskar dig med en super härlig helg! 🙂
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.