Skyltsöndag # 436

Då var det äntligen Söndag och dags för en härlig utmaning igen som BP fortsätter att håller greppet om, ett tema som är otroligt roligt att vara ute på sin jakt att hitta fantastiska skyltar. Denna gång tar jag med om när jag var till Härnösand till Sjukhuset för att göra röntgen. Blir intressant att se resultatet av dessa bilder från röntgen senare!

Många olika ingångar med skyltar ovan ingångarna!

Vill man åka buss så fungerar detta då hållplatsen är inne på området mellan parkeringen och de ingångar som på bilden ovan denna..

Det blev några på denna resan som jag samlade ihop.. men tilläggas att jag inte åkte buss själv, jag valde bilen! Detta gjorde att jag kunde passa på att åka runt lite i Härnösand och titta lite och även fotografera en del 🙂

Jag önskar er alla en härlig Söndag! 🙂

10 thoughts on “Skyltsöndag # 436

 1. Åke says:

  Aha man kan åka på en app till jobbet nu åxå 🙂 Det här är en fint sjukhus, jag har tagit alla mina covidsprutor där. Det roligaste med detta sjukhus är att dom är så snabb, jag har vit hit med frun för röntgen och vi kom lite tidigt, den utsatta tiden var 10:00 och hon kom ut färdig klockan 09:55. Jag har även fått mina hörapparater härifrån, det var mycket kortare väntetid på detta sjukhus. Det vart ju en röd tråd dessutom 🙂 Härnösand är en mycket fin sjöstad stad, jag hade kontor där i fem år.

  • Åsa says:

   JA jag håller med dig fullt ut ang sjukhuset, jag har som sagt gjort röntgen några gånger här och båda gångerna så kom jagtidigare än den tiden jag hade. Båda gångerna så var jag klar innan min tid var 😀 Det är så underbart härligt att det går undan och aldrig har det varit folk i väntrummet när man kommer dit.. Mycket bra service är det!!
   Jo då man kan åka buss på app vart som hellst numera.. Vi ligger lite efter här i Västernorrland, för jag minns när jag var i Lund då kunde man åka på app över till Danmark med.. Mycket bekvämt att slippa ha busskort. Men då är det bra att ha en Powerbank. För dör mobilen så kommer man ingenstans.

   Härnösand är en mycket vacker stad! 🙂

   Trevlig Söndag och hälsa frun! 🙂

 2. byblixtra says:

  Ser ett Skylttema som är resor, mest med buss, men du åkte bil och jag förstår dig. 🙂 Härnösand har jag mest passerat på väg söderut och norrut.

  • Åsa says:

   Jo det stämmer att temat blev bussar, men för att jag skall ta mig på plats så var det bil som gällde.. Det är svårt att inte passera Härnösand om man åker norrut eller söderut ifall man bor norr om Härnösand. Men skall man ännu mer söderut och förbi Sundsvall med då passerar man mig på vägen.. Då jag bor på berget ovanför Timrå Centrum (Brf Örnen). Det går alltid att meddela så kan vi ses över en kopp kaffe på ett härligt Cafe nära E4 🙂

   Ha en fin vecka! 🙂

 3. BP says:

  Det är nog första gången någonsin att ett bidrag består av en skyltkavalkad från Härnösand:-) Okej, skylten med priserna för att resa kommunalt inom Härnösands kommun är från 2018, men så billigt kan det väl inte vara?????? Och 25 procent rabatt på det om man är pensionär – helt otroligt!!! 50 kronor kostar det att åka inom en zon här i stor-Stockholm. Å i mitt fall kommer jag då ungefär 500 meter typ;-) Så jag tar också bilen;-) Jag tror stenhårt på dintur.se – med sådana priser så:-)

  Tusen tack för ditt drömbidrag (med tanke på priset;-) till Skyltsöndag. Stort tack för länken också:-)

  • Åsa says:

   Ah vad kul att vara först med att bidra med skyltar från Härnösand, men lite tur då jag ska besöka Sollefteå Sjukhus den 28/9 så blir det bilder även därifrån! Gör då mitt första besök inför operation av knä artros och då blir en ny knäled. Men gissar det blir fler besök då även höften krånglar med samma. Är även remitterad till Sollefteå för axel efter bilolyckan i våras.

   Det stämmer att detta var från 2018 men dom sitter fortfarande i busskuren – Men jag ska uppdatera er med dagspris, efter att jag kollat upp detta.

   Ha en fin vecka! 🙂

 4. Paula Merio says:

  Tänk alla de stackars människor som inte har en mobil som kan ladda ner alla dessa appar, de blir totalt överkörda av samhället! Är själv inte någon teknikdiggare men har ju ändå ett visst hum. Och visst underlättar de tillvaron, just idag berättade grannen med ett stort leende att hon lyckats ladda ner en parkeringsapp! Hoppas röntgenbilderna blir positiva, om du vill kan du skylta med dem nästa söndag!

  • Åsa says:

   Ja det är sant det är många äldre som har en vanlig mobil som oftast endast är med stora knappar. Kan reflektera till mina föräldrar som använder Doro mobil med större knappar för att det ska vara enkelt att se och trycka på tangenterna. Detta betyder även att de inte har stor skärm med appar. De har menyer för olika inställningar. Dom är långt ifrån teknik kunniga och det är jag som sköter allt åt dem med inställningar mm..

   Men min Pappa åkte buss länge tills att jag ordnade med Färddtjänst, detta efter att han inte hittar någonstans och har dålig syn osv..
   Sista färden han gjorde med bil så hittade han inte köra hem till mig.. Då var det slut kört enligt mig!

   Det är aldrig lätt för de äldre i ett samhälle som blir mer och mer bundet av teknik.

   Tack för tipset om att skylta med röntgenbilder, återstår att se när jag får dem själv? Jag bad att få dem skickade till mig! 😉

   Trevlig vecka! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.