Skyltsöndag #451

Hej o hå vad det går snabbt, det är redan BPs sista Skyltsöndagen för i år och med det så  får man säga Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År dagen till ära!

Det blir inte som med Julaftons skyltningen, men väl andra skyltar som bjuds på som finns runt om på grann byn, men som ändå ligger i Timrå kommun..

Beklagar den suddiga bilden, inte så lätt då man kör bilen..  😉

Grillen och Kiosken ligger bredvid varandra 🙂

Avslutningsvis så önskar jag er alla ett gott slut på detta året och sista bilden får avsluta denna dagens skyltar! Hoppas ni får en jätte härlig Nyårsafton! 💕

16 thoughts on “Skyltsöndag #451

  • Åsa says:

   Tack detsamma till dig! Njut i värmen och hoppas ni får ett fint avslut med festligheter på eran semester! 🙂
   Kram

 1. BP says:

  Gott slut och Gott Nytt till dig med!
  Och vilken Skyltsöndag du bjuder på. Skrattade gott åt den aningen suddiga första bilden. Alltså att köra och fota har jag aldrig lyckats med, inte ens med en suddig bild;-)
  Sedan visste jag inte att Gulf är tillbaka. Eller så är det bara en gammal skylt som man bevarat. Bra i så fall! Älskar den gamla Gulf-logotypen:-)
  En gammal hederlig “korvmoj” saknar jag här i Täby. Alla grillar försvann för cirka tio år sedan och ersattes av thairestauranger. Lite synd tycker jag.

  Tusen tack för årets sista skyltning. Hoppas du vill fortsätta även nästa år. Stort tack för länken också:-)

  • Åsa says:

   Tack för de fina orden 🙂 Ja detta att ta bild och köra bil är inget jag eller ska tippsa om..Men till saken var att jag var ensam på vägen och det gick på rullen i nästan stillastående..
   Gulf finns här uppe hos oss så detta är ingen gammal skylt som är kvar frön förr.. Bensinstationen är i allra högsta grad fullt igång! Det fanns tre korvmoj på samma gata, men nu är det två kvar. Den ena håller på bygga stort och längre fram blir det även drive in där (Om det blir som de önskar)

   Jag fortsätter även detta nya året med skyltningen 🙂

   Kram

  • Åsa says:

   Härligt att jag fick dig att fundera… Det var meningen att du bör tänka en o två gånger på varför den högre siffran är bättre än lägre? Dubbla processorer .. fine.. men är det värt det? Bildmässigt är de lika i stort sett… Men kolla noga före så du slipper bli besviken! 😀

   Aha då såg du nog Lådbilsbacken som finns i Söråker, dom åkte Cruising dit med programvärden. 😉

   God fortsättning på nya året! 🙂

 2. Åke says:

  Nu kom jag på varför detta inte gick in: Jag är inte inloggade på denna padda som är med in hit. Jag håller på att försöka få över allt men har misslyckats nu tre gånger så ca 75% är överflyttat typ. Korvmojer ja. Det var meningen att Christian skulle få flytta till det blå gula huset du vet… en gång i tiden nör E4:an byggde motorvägen lyckades Billy höja bron du betvinga med 10-15 cm då så långtradare skulle kunna gå in där. Men så dog ju Billy i cancer idrottsman som han varit. Jag kommer ihåg hans stora bokhylla med full av priser. Jag tror att han var minst trea i wasaloppet flertalet gånger. Jernberg gick väl aldrig att slå. Pokalerna finns kvar och jag vet vart. Så någon gång så fotar jag några… SÖRBERGE eller vi bantar ner det till Berge bodde mina förfäder tills de fick flytta pga kraftverket skulle byggas… som jag berättade om där vi åkte in. Det ligger ju bara 500 m ifrån Max de skyltar du visar upp. Dagens unga vet inte att Berge var just viktigt då. Du vet kanske båda att norr Berge finns åxå? Sör Berge har ju du berört redan. Men mitt i log Berge. Åker du 100 knyck igenom pasersr ju du de tre ortena på några sekunder. Men de som satt o trallade på en hästvagn han de tänka lite och kanske förälska sig på vagnen… vem vet och föröka sig där i byarna som slutresultat… det kanske var roligare förr. Jag vet inte om du sett på Timrå sidan hur Sara Walldin o jag kommit på hur våra förfäder såpade rälsen tillsammans som gick igenom byn? Fint och vackert fotade skyltar från SÖRBERGE.

  • Åsa says:

   Tackar för din härliga berättelse, man jo jag kände till de tre byarna.. Norrberge har man varit ex antal gånger och även passerat på den tiden ingan annan väg fanns till vår flygplats Midlanda.
   Jo går inte att missa era utlägg i min grupp.. Har varit hem till Sara då jag köpte “böckerna” som hennes Pappa gjort. 🙂

   Krya på dig nu! 🙂

  • Åsa says:

   Haha.. har inget med uppkopplingen av nya linan.. den går med en himla fart nu.. går inte klaga nu! 🙂

 3. Åke says:

  Bilder i farten är kul att se, de blir så levande 🙂 Tänk i den första skylten känner man till alla företag. Tänk när jag jobbade på Företrädarna till Momenta, jo det är ju samma ägare det vet ju du åxå. Trevligt att Peter tagit över Gulf, det är väl en delägare till men kommer inte ihåg hans namn. Där en gång i tiden låg Opel till försäljning. Minns inte om dom heter Fröberg & Sjöberg redan då, men troligen. Opel var ju stora på 50-60 talet. En Opel var så lätt att köra så att en kvinna kunde hantera en sådan bil minns jag reklamen var. Farsan handlade sina bilar där, hans Rekord typ 1964 var jag med mins jag dit när den hämtades.

  • Åsa says:

   haha.. det är ganska kul att ta bilder i farten oavsett olika sätten.. Detta med företagen är festligt för Momenta har även jag jobbat en gång i tiden, men det var arbetsprövning då jag skulle testa olika moment då jag var långtidssjukskriven. Men ang Opel och företagsnamnet så ja det var Fröberg & Sjöberg både här och inne i stan. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.