Skyltsöndag #466

Då är det redan söndag och dags för härliga skyltar som våran härliga Domare BP har hand om, lika kul och spännande varje söndag att besöka blogg vänner för att se vad de har att bjuda på!

Det är dags att komma ut och ta nya skyltar och jag hoppas jag får de hjälpmedel jag frågat efter! Jag har bett om en Mini Cross – Det är en Elrullstol för utomhus. Denna har jag frågat efter för att komma ut på längre sträckor än jag klarar av att gå själv. Väntar på att min läkare ska komma åter då han är ledig fram till i Maj. Denna Mini cross kräver ett läkarintyg för att få tillgång till. Denna är då för att underlätta för mig fram tills operationerna blir av! 🙂

Men här kommer några skyltar som jag hittade i mitt arkiv – Det är inget som kommer att ta rekordet i skyltar, BP får behålla det tillsvidare när jag kan bege mig till den platsen att ta ett mångfald rekord i skyltar! Haha.. lite ironi så här på förmiddagen..

Denna härliga vy är från Söråker och det man ser på andra sidan havet är Alnö där våran bloggvän Åke bor, vilket han är otroligt stolt över sin Ö där han bor. Men ja jag kan upplysa att just där han bor är det otroligt vackert – Det är som ett paradis att besöka Åke där han har skogen på andra sidan vägen och havet nedanför tomten med den underbart härliga vy han har där ute! <3Ja den här sista bilden har ni sett Åke skriva om många gånger, men han är inte ensam om att vistas i Märrgård för det gör även jag hos min vän och fd granne som flyttat ut till hus i Myckeläng som ligger ca 1.5 km längre bort från Märrgård. Men är likväl här i stallet med sina två hästar (Islands hästar). Vilket här är jag med ofta normalt. Längtar ut dit i skrivande stund! 🙂

Men hur som hellst så önskar jag er alla en härlig söndag och avslut på denna helg, även får jag passa på att önska en glad början på denna nya vecka som kommer. Må så gott alla! Kram

18 thoughts on “Skyltsöndag #466

 1. Åke says:

  Se där, se där mitt i min andra hembygd, eller tredje då 🙂 Ja där inne i kommunhuset har man bråkat om bygglov när jag bodde i Timrå. Men idioter till byggnads avdelningar finns i alla kommuner. På min tid som byggare Bob i Timrå skulle alla tak vara röda. Nu får man bygga på fula kassetter i svart här och där. Söråker och Märrgård är mitt andra hem 🙂 Det är 3.1 km fågelvägen över havet det. Ser att du fått med Roffes gamla tomatodling också. Just nu har han byggt ett fint hus i Thailand 🙂 Den där skylten med taket Tynderö har en fd arbetskamraten Göte och fd vännen Lidas byggt. Ser att du fått med kompisens Tonys gamla USA Motor/Skoterstuga, jo han bor också i Thailand nu. Pensionär likt Roffe. Jag har en hög att hälsa på i det landet, ta flyger över i landet säger Tony 🙂 Fina skyltar du bjuder på 🙂 Den här gången vet jag vart alla står och i Gasabäck bor också några fd arbetskamrater 🙂 Tre st för att vara mer noggrann, alla tre heter Wegar i efternamn. Jo i Rosböle bodde en kompis några år, jag byggde hans snickarbod 🙂 I Skäggsta har jag ingen större anknytning mer än att en fd arbetskamraten Veine har stuga, ligger mycket vackert vid havet där. Trevlig söndag.

  • Åsa says:

   Jo känner till att du ofta är i Märrgård och jag vanligen oxå hos min vän med hästarna! 🙂 Tony känner vi båda och ja visst är det hans fd byggnad som är med på fotot.
   Jag var även mycket i Gasabäck under en tid i det huset Fam Olert köpte, men som nu äger Merlo Slott oxå. Vissa av familjen Wegar är duktiga Bandy spelare, då dom som är i yngre generation runt 20-35 års ålder. Spelade med mina barn bland annat!
   Skäggsta går inte att missa och där bygger en fd granne hus och de har kanske flyttat in nu? Vad vet man? Har inte träffat dem på jätte länge så har ingen koll alls.. 🙂

   Ha en fin vecka! Snart är det helg igen! 😉
   Kram

 2. LillaSyster says:

  Håller tummarna för att du ska få en el -scooter så att du kan ta dig ut i sommar. Vilken vy du visar upp, lika fint åt båda håll för vi har ju sett Åkes bilder från andra hållet. Närodlade grönsaker, blir ju så mycket bättre smak på det än det som skeppats långväga. Idag går man inte ut frivilligt…..det blåser storm. Läste nyss om både träd över vägen och lastbil som vält. Tur att det finns bra böcker. Ha en bra eftermiddag!

  • Åsa says:

   Tack så mycket Lillasyster! Jo jag håller tummarna för el rullstolen.. Jag längtar ut och kunna få vara ute på längre sträckor än bara här utanför lägenheten, men den Mini crossen kan jag ändå bege mig på lite andra platser där inte ens bilen kan komma fram. 🙂

   Ja jag håller med om grönsaker som är närodlat att de smakar bättre än de som kommer långvägs.. Söråkers Tomater säljs i närbutikerna här i Timrå och man kan hitta på andra affärer som ligger en bit utanför med.

   Vädret är grått och soligt om vartannat här,, dagtid är det plus gradigt men nätter är det några minusgrader (ibland -10). För egen del föredrar jag att lyssna på böcker före att läsa dem. Men det har hänt att jag läst böcker – Endast True story!

   Ha en fin avslutning på veckan!
   Kram

 3. BP says:

  Till en början med håller jag alla tummar och tår för att din läkare skriver ett intyg att du är berättigad till en el-skoter. Så smidigt jämfört med en permobil. Med lite tur skulle du kanske få in skotern i bakluckan på din bil också, så att du kan röra dig ännu mera.

  Å vilken härlig Skyltsöndag du fick till, trots att du knappt var ute. Japp, det gäller att ha ett gediget lager med skyltar just i fall man inte kan samla in nya.

  De flesta ortsnamnen är så himla roliga, åtminstone för en nollåtta. Och hos dig verkar det finnas många platser med “udda” namn. Kul att se Åkes älskade ö från andra sidan. Av naturliga skäl fotar han ju från sin sida.

  Intressant att höra om din granne som flyttat till Märrgård. Har frågat mig många gånger hur ni känner varandra, men nu anar jag hur det hela hänger ihop;-)

  Tusen tack för länken och din härliga Skyltsöndag:-)

  • Åsa says:

   Tack snälla BP!

   Jag börjar att besvara hur Åke och jag lärt känna varandra.. Det är via min Facebook grupp som heter “Du vet att du är från Timrå Om du..” – Där började det med att han var med i min Omslags foto tävling som många andra, där alla medlemmar får rösta fram vilken bild som är bäst som Omslagsbild för 1 månad. Den gången Vann Åke med sin bild och då den var för stor i Megabit så skrev jag och berättade detta och sa att jag önskade han minskade ned bilden storlek – Då jag fick svaret att det kunde jag göra själv.. Sagt och gjort jag fixade det och postade upp bilden. Det var vår första kontakt.. Men efter det så fortsatte vi skriva och lära känna varandra den vägen och det tog lång tid innan vi träffades första gången… Så svårare än så var det inte.. Sedan blev det Hemsida/Bloggen och fortsatt rulla på .. 😀 😉

   Men att vi har vänner och han släkt ute i Märrgård är lite festligt i det hela, MEN där ute har vi inte träffats på någon gång än så länge.. Men vem vet? Kanske händer det när man minst anar det!

   Vad det gäller Alnö och dess vinklar så är det kul att ni får se lite olika perspektiv, inte bara från Åkes gård eller andra vinklar från ön! Jag skall försöka ta mig iväg och få in Alnö från en helt annan vinkel just för att få se ev hela Alnön från ena spetsen till den andra – Kan bli lite knivigt att få med sydspetsen.. Men ska se vad jag kan lyckas med?

   Min granne flyttade ut till hus som hennes sambo ärvde efter sin Mor.. Men i samband med att det hände så uppstod en stor vattenskada som gjorde att han tog och renoverade hela köket med hela golvytan Kök/Allrum samt hallen som är öppen planlösning.. Min vän M. lägenhet finns kvar för hon har ej sålt den. För hon vill hyra ut den först, tills att hon känner sig helt säker. Detta i samband med att göra Basic renovering före försäljning. Dels för att inte förlora pengar på lägenheten.. Jag är smått sugen själv att överta den lägenheten, det är en 2a med burspråk och samma storlek på balkongen.. dock inte helt samma utsikt mot vänster då jag bor mera på mitten av huset.

   Men med den lägenheten får jag plats bättre med min lilla vävstol och kan anv det fd förrådet som är vid hallen till att ha vävstolen där. 🙂
   Men som sagt det är endast en fundering än så länge! 😀

   Önskar dig en fin fortsatt vecka!
   Kram

 4. byblixtra says:

  Roliga namn på platserna och bilden från Söråker är vacker och får mig att längta till sommaren.
  Önskar dig en bra start på veckan.

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Jo man kan få se många roliga ortsnamn på skyltar runt om.. Ja vissa skyltar med att det är sommar motiv med gör att man verkligen längtar efter sommaren!! 🙂

   Ha en fin vecka! 🙂
   Kram

 5. Äventyret Framtiden says:

  Fina namn på alla skyltar, jag gillar ortsnamn och allt vad de står för. Det är ju ingen tävling det här i hur många skyltar man har i sitt inlägg men visst är det roligt med egna utmaningar. Åke har ju utmanat alla med att ha de äldsta skyltarna, vilket han förmodligen också har idag
  Ha det innerligen bra!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack det är fina egna ortsnamn på dessa skyltar även att alla är i Söråker. Nu när Åke dragit igång ytterligare en tävling i tävlingen utöver det jag kom på med att ha flest skyltar i en bild.
   Men det är roligt att det går framåt med nya ideer 🙂

   Ha en fin vecka! 😀
   Kram

  • Åsa says:

   Tackar! Jag gör så gott jag kan med att liva upp med glada bilder med färger då det bör vara så, samt med annat när det är andra teman.

   Här i skrivande stund så vräker snön ner.. så nu är det vitt landskap åter igen.. suck..

   Ha en fin vecka!
   Kram

 6. Anki says:

  Du fick till en fin skyltning, trots allt!
  Hoppas verkligen du kan få ett sånt hjälpmedel så du kan ta dig ut under tiden fram till operationen!
  Önskar dig en fin start på veckan!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack för de fina orden! Dom värmde verkligen, självklart håller jag tummarna för att få det fram till operationen – Men det blir flera operationer med jämna mellanrum. Fram tills alla leder med Artros är fixade.. Där jag gissar att jag kommer behöva ha dessa hjälpmedel hela vägen.

   Ha en fin vecka!
   Kram

  • Åsa says:

   Härligt att fler än jag gillar skyltar med ortsnamn! 🙂 Då det gäller att ni ska ha passerat dessa – Ja då skulle ni ha svängt av E4 strax efter Midlanda Flygplats till höger och in mot Söråker och Tynderö/Åstön. För dessa skyltar ligger inte efter vägen (E4) till Höga kusten.

   Önskar dig en fortsatt fin vecka!
   Kram

 7. Paula Merio says:

  Många spännande ortsnamn har du fotat. Jag gillar ortsnamn, speciellt en stad jag fann i USA som heter St.Paula
  Jag har inte digitalt foto på den tyvärr.
  Håller tummarna för att du får din elrullstol snarast så du kan komma ut på lite äventyr! Här i min förort möter jag ofta några åkare. I vintras när det var smällkallt tyckte jag nog lite synd om dem trots pläd över benen. Hoppas du får en skön aprilvecka

  • Åsa says:

   Tackar, kul att även du gillar ortsnamn! Kan tänka mig att det måste varit en upplevelse att få komma till St.Paula då det är något speciellt då ens eget namn dyker upp som ett ortsnamn! 🙂 Vad synd att du inte hade kameran just då så du fick ett minne för livet! 😉
   Det är många här med som åker runt på sådana el rullstolar, bland annat en vän/granne åker med på en sedan länge tillbaka. Vintertid gäller att klä sig riktigt varmt med en skoteroverall och med värmare via powerbank.

   Önskar dig med en fin Aprilvecka! 🙂
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.