Det blev Ambulans…

In på morgonen efter att igår skulle jag ner och handla o  på Apoteket,  när jag väl promenerat till garaget o bilen höll jag på att svimma – Hade en puls som inte var av denna värld o hjärtat hoppade nästan ur kroppen. Även var jag så andfådd som om man sprungit ett maraton lopp. Satte mig i bilen tills allt var normalt  o körde ner på Apoteket men mer orkade jag inte utan blev direkt hem.

Kontaktade 1177 och dom ansåg att jag skulle åka på en bedömning på Vårdcentralen som då idag på morgonen mellan 08.00-09.00 på en akut tid via 1177.

Men då jag skulle göra mig klar på morgonen så klarade jag ej av att gå mellan sovrum o köket/toaletten vilket är bara några steg.. så jag ringde igen till 1177 och dom kallade ut ambulansen. Väl inne i ambulansen så misstänker de Blodpropp i lungan/lungorna och jag fick göra skikt röntgen och svaret är flera Blodproppar i båda lungorna och har fått blodförtunnande på sprutor två stycken och fick komma på en sal och fått ytterligare två tabletter med blodförtunnande, kommer att få dubbla doser två ggr morgon o kväll i 7 dagar och sen halvera dosen på obestämd tid. När min Läkare kom på avdelningen och skulle lyssna på lungor och hjärtat hörde hon att jag hade blåsljud på hjärtat, vilket blir ultraljud på Måndag för att kolla upp det.. ja ack så det kan gå..

Jag var helt säker på att jag hade fått lunginflammation pga långdragen djupgående hosta nere i bröstet sedan i Julas och med slem som satte fast nere i bröstet. Eftersom vid varje djupt andetag så gjorde det ont bak i ryggen vid lungorna och det har kommit nu i samband med detta.

Däremot  då min artros har varit så jobbigt med höger höft har jag inte orkat gå så långa sträckor och att göra en dag med att åka på affären och gå runt där plus apoteket och försökt varit ute och fotograferat samt hälsa på vänner och familj, ja då har jag alltid fått extremt ont och fått ligga/sitta och vila i 1-2 dagar.

Men för övrigt i sittande och liggande så mår jag lika bra som alltid, me att kliva upp och att gå är extremt jobbigt. Men jag hoppas det vänder snart och att det går lättare att röra sig mera.

Ha en fin fredagskväll alla blogg vänner!  🙂 Kram

En njutbar Orkidé från våran fd sommarstuga.  Passar bra då det ändå är Färgsprakande fredag ännu! 🙂

18 thoughts on “Det blev Ambulans…

 1. Åke says:

  Milda Matilda! Att bara bo på Plåsterkåken känns absolut inte ok, nu får du vård för dina bekymmer och du kommer ut som en frisk kärna 🤗 Snart kommer fågelsången snön försvinner… och då är du på tå 👌 Nu har det dock snöat hela dagen… men det ser du förhoppningsvis inte där inne 👍

  • Åsa says:

   Jo det är jobbigt detta.. Ja längtar riktigt efter värmen, men april är en lömskt månad som sagt. Att det snöat går inte att ta miste på då jag ligger nära fönstret och ser ut på baksidan fast på sidan vid Akut intaget.
   Men nog kommer jag bli bättre med tiden, det tar dock att tag innan jag orkar med något.. Då syresättningen var så pass låg så måste jag ha kvar syret ett tag.. Obestämd tid.. 😉

   Men jag mår förhållandevis bra så länge jag sitter ner eller halvt ligger.. Ligga plant är bara att glömma.

   Kram

 2. Geddfish says:

  Ajaj, sicket elände och så fort det kan gå! Tur att det finns ambulans och hjälp att få.
  Nu är det, i alla fall här, skitväder med snöslask och svårt att gå mellan snö och vattenpölar.
  Krya på dig!

  • Åsa says:

   Tack snälla rara för dina fina ord! Ja tack och lov för att det finns hjälp och att jag själv kontaktade 1177 samma dag detta startade, med acit i handen hade det varit det bästa att åkt redan på Torsdag då jag blev så himla dålig. Men men det gick bra iaf som tur är! 🙂

   Aj då vad tråkigt att snöovädret vandrat vidare ner till er 😞 Men detta väder måste komma för att det ska bli en riktig vår.. 😉

   Nå så gott & trevligt helg!
   Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket Lillasyster! Ja absolut det var inte vad jag önskade eller hoppats på.. Tur nog sitter propparna långt ut i träd grenarna och inte centralt. Ja jag kämpar för att bli bättre, men än så länge är det otroligt jobbigt.. 😞

   Kram

 3. Anki says:

  OJ! … men Åsa, vilken chock att läsa detta! Bra att du nu får den vård du behöver – önskar dig snar bättring!
  Tänker på dig.
  Varm kram 🤗

  • Åsa says:

   Tack snälla rara!

   Ja det var verkligen ett slag under bältet detta, inget man önskar någon. 😉
   Men det skall säkert bli bra med tiden så länge jag har denna medicin med blodförtunnande medel. Nu är dom ändå medvetna om att jag ej klarar att vara igång med nån lång promenad. Då höfterna säger ifrån, så antagligen pga denna blodförtunnande så blir det ingen operation före sommaren – Det är min gissning just nu.. 😢 Men får avvakta och se vad den läkaren anser?

   Må så gott! Kram

 4. Äventyret Framtiden says:

  Jag hann aldrig hit till dig igår och nu när jag är här så får jag en smärre chock. Är dock glad att det gick så bra som det gick trots allt. Önskar dig allt gott och att du kryar på dig så snabbt som bara är möjligt!
  Lycka till på alla sätt, humöret tycks du ha, tack och lov!
  Kramar!

  • Åsa says:

   Tack snälla rara! 🙂

   Jag kan förstå att detta kom som en smärre chock.. Det blev det även för min del då de säger att det är flera blodproppar i båda lungorna, några är ganska stora och andra mindre och vissa småa.
   Jag gör mitt bästa för att bli bra såklart, men det tar sin lilla tid innan jag blir bra igen. Men det går sakta men säkert åt rätt håll 😀

   Jag är förhållandevis pigg så länge jag bara sitter eller halvligger, men då jag kliver upp och försöker gå lite så kommer “maraton loppet” igång md hjärtslag, puls och andfåddhet som är super jobbig. Att dra lite djupare andetag gör väldigt ont i ryggen då i lungorna 🙁

   När det gäller humöret så försöker jag hålla det uppe så länge det bara går, det går i vågor då jag inte är 100% pigg..

   Tack för peppning, må så gott!

   Kram

 5. BP says:

  Herreguuuuuu! Vilken mardröm! Stackars, stackars dig. Måste säga att jag beundrar dig att du ändå verkar vara på bra humör och tar det hela med ro. Önskar dig bara det allra bästa Åsa. Krya på dig!

  PS. Har/har också haft lungemboli, men inget blåsljud på hjärtat. Tar också blodförtunnande med sprutor i flera år nu. Fungerar alldeles perfekt. Mycket bättre än pillren. Stå på dig att få Fragmin eller Innohep som spruta. Världens bästa uppfinningar enligt mig. DS.

  • Åsa says:

   Tack snälla! 🙂 Jo det blev en mardröm då jag trodde det var lunginflammation… Men jobbigt är det för det tar sådan tid innan man hämtat igen sig och slipper att efter nått steg som ett maraton lopp.. Har iaf varit uppe och tagit en dusch och en kortare promenad. Det fick räcka för idag – Är helt slut efter det.

   Medicinen jag fått är en relativt ny och har funnits några år och den har visat sig vara otroligt bra! Det finns två till sorter de rekommenderar och jag har nu använt den sedan Fredag, vilket fungerar jättebra. Denna är tabletter och man tar den två gånger per dag. 😉

   Nu ska jag göra klart för att posta upp inläggen jag ligger efter med.. Må så gott!

   Kram

 6. Paula Merio says:

  Det var en chock att sent omsider läsa ditt senaste inlägg, jag är ofta sent ute, och missar mycket. Vilket elände du råkat ut för, och du väntade nog för länge på att söka hjälp. Men det är ju så vi fungerar, vi vill inte vara till besvär i onödan, så himla dumt. Hoppas nu att du repar dig lagom tills första vårblommorna blommar för dig. Skickar ett stort fång kryakramar

  • Åsa says:

   Tack för din omtanke! 🙂

   Det var ingen trevlig upplevelse att det kom så tvärt på.. Jag väntade inte med att kontakta vården, redan samma dag. Men det var dom som ansåg att jag skulle avvakta till dagen efter på morgonen för ett bedömnings besök på Vårdcentralen – Men se det fungerade inte att jag skulle bege mig till en vårdcentral så jag blev ännu sämre över natten.. Ringde då igen och 177 skickade en ambulans.
   Nåväl så har allt gått bra trots allt.. nu är det bara ett ultraljud på hjärtat pga blåsljudet – Återstår att se vad det visar?

   Ser fram emot vackra vårblommor snart ute..

   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.