Hoppa på tåget #Barn

Då var det dags för att redovisa Barn i gårdagens utmaning som våran Tågförare Åke så stiligt tar oss fram med många olika Ord destinationer som vi skall tolka.

Eftersom jag fick åka ambulans in på Fredag morgonen så har jag inte orkat göra denna utmaningen förren idag.. Så här kommer lite om min tolkning! 🙂

Ja ha.. Vad skall man skriva om barn då tro? Alla har vi varit barn en gång i tiden, även om det var väldigt länge sedan – även att vissa tycker man är “ung”.. haha.. nåväl..
Tyvärr kan jag inte redovisa bilder från jag var en liten parvel då man pappa valde Dia bilder som jag ej har omvandlat till digitala bilder. Men kanske en dag då jag känner att tid är för att fixa det, men det lär inte bli ännu på långa vägar så jag inte är pigg att orka göra sådant. Måste såklart hitta dessa kartonger som jag fått av min far, dom är i kassetter från många olika resor i Europa. Men nog om mig… hoppar raskt vidare..
Till mina barn istället som är det underbaraste som finns!! Redan i ung ålder fick jag vetskap att pga min sjukdom (Endometrios) inte skulle ha den turen att bli gravid. Men mot Läkarens förvåning så blev jag detta två gånger med Två år och En månads mellanrum.. Så man kan absolut säga att det är underverks barn båda två och tillika fick jag en av varje = Lyckan är uppfylld flera gången om! 😀 Men det ni redan om då jag skrivit om dem tidigare.
Men mina barn har fått varit med om en hel del skoj, åka längdåkning, slalom lärde jag dem tidigt då jag själv åkte och hade en del grupper i Fritids främjandet och privata grupper i att lära ut för nybörjare. Även barngrupper.. Förutom det åkte vi ut på sommarlovet och tältade för att de skulle få ett äventyr och mina föräldrar tog med sig dem på nån semester til Danmark och Legoland och även var jag med dem till Tomtens verkstad i Dalarna mm..
Men fjällresor har legat dem bäst till och sonen önskar en fjällstuga dit han kan åka och ta skotern ut på fjället eller ut på nån sjö för att pimpla osv.. Även så åker de slalom.

Men min dotter som fått avbryta sin Bandy karriär för ca 5-6 år sedan då för sin besvärande rygg (SRS) Det står för Segmentell rörelsesmärta. Med att hon hade två felande kotor som blev opererad till proteser. Detta medförde att om hom får en riktig smäll eer faller illa och slår ryggen så är sannorligheten 99.9% invaliditet med förlamning och får då sitta i rullstol resten av sitt liv. När då läkaren berättade detta rasade världen då hon måste avstå det bästa som fanns i hennes liv.. Bandy (Söråkers Bandy)
   

Här kan man läsa om min dotter`s Bandy: 
https://www.st.nu/2012-03-08/jag-ar-otroligt-stolt/

http://www.bandysidan.nu/player.php?SpelareID=13018&VISTA=1&sprak=sv&land=3

Marianne Norberg: Var kanske i högre utsträckning förstemålvakt i damlaget, men fick ryggproblem och tvingades till operation. Där slutade också bandysatsningen. Har flyttat. Först till Lund och senare till Småland. (- 16 nov. 2021)

Här kan man läsa lite om min sons Bandy:
http://www.selangerbandy.se/2017/03/26/tv%C3%A5-mittf%C3%A4ltsprofiler-k%C3%B6r-vidare-35839165

http://www.selangerbandy.se/2012/08/06/fj%C3%A4rde-nyf%C3%B6rv%C3%A4rvet-micke-norberg-11020409

https://www.guldfemman.se/selanger-sk/spelare/11405_mickael-norberg

 

Önskar alla en trevlig avslutning på helgen! Kram

6 thoughts on “Hoppa på tåget #Barn

 1. Åke says:

  Man kommer alltid att vara ung, barnen kommer växa om oss 🙂 Du kan ju inte ligga där inne nu när solen kommer fram och imorgon blir det 10 grader 🙂 Vi sköter om oss på bästa sätt 🙂 Krya på dig kramen.

  • Åsa says:

   Du har så rätt så.. Men man gör sig själv så ung man önskar vara, inte tvärtom! Sedan anser jag det toppen om vi äldre trots det har barnasinnet kvar för att ev leka med de småa..

   Jo detta med värmen så såg jag den kommer nu.. Men ja du.. det är inte speciellt lång tid synd nog.. Hoppas kan man alltid!

   Kram o krya på dig du med! 🙂

 2. BP says:

  Det är så härligt att läsa att du blev gravid trots väldigt dåliga odds och att du sedan fick “en av varje sort”. Dessutom så klart två barn som idrottat på elitnivå och varit väldigt framgångsrika. Du kan var riktigt stolt över dina barn:-)
  Så kul att du tog tag i temat idag. Att du bara orkade… Du är en riktig tuffing, precis som dina barn:-)

  • Åsa says:

   Tack BP! Jag passade på nu när jag orkade och det x Två… Skyltsöndag är oxå upp länkad 🙂

   Jo då jag är otroligt stolt över mina älskade barn!

   Det stärker mig mycket att ni peppar mig där ute, vilket jag är evigt tacksam över!

   Kram

 3. Anki says:

  Verkligen två underverk … två underbara barn! Roligt att läsa om dem! Förstår att du är stolt – och det ska du vara! Stolt över dig själv också!
  Krya på dig nu … våren är här!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack snälla Anki!

   Tack ja jag har inget att klaga på om mina älskade barn! Men så är det för oss alla oavsett vad de pysslar med! 🙂
   Härligt att höra att våren är här, solen och den blå himmlen har lyst här hela eftermiddagen idag och det är många plusgrader, just nu hela +11 C.. synd bara att man ligger här just nu istället för att kunna vara ute och fotografera.

   Må så gott och sköt om dig du oxå!

   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.