Skyltsöndag #465

Då kör vi ännu en utmaning med vår härliga Domare BP

Eftersom jag ligger lite efter pga mitt mående, så länkar jag upp detta nu i alla fall 🙂  En liten uppdatering med lite skyltar från sjukhuset (Plåsterkåken)… skämt o sido..  Hoppas ni INTE lessnat allt för mycket – Men här kommer några som jag fångat upp här inne! 😉 

Övervaknings monitor som finns inne på min sal – Över alla på avdelningen! OBS – Finns en avdelning i samma korridor som jag låg på första dygnet, som då är Akut HIA – Kardiologi.  (ca 7-8 rum).


Så heter min sal och säng nummer efter flytten! (innan var det C:2 – HIA = Akut Kardiologen )

Ja ha.. vad anser ni? Jag skickade ut denna mat – Blev fil o flingor istället!

Hmm… anser inte att man har dillsås till kyckling och det var ingen höjdare, så valde äta kycklingen och petade bort såsen.
 


Visst ser det gott ut med Choklad hallon dessert? Men endast hallon som var gott!

Japp nu har ni fått veta vilka maträtter jag fått sedan i Fredags då jag kom in..  😛

Japp så till den sista bilden som visar vilken Blodförtunnande medicin jag fått,  med denna slipper jag åka och ta PK värdet två gånger per vecka,  men jag skall ändå lämna värden och det blir endast en gång per månad. 🙂 De ställler in dosen efter ens vikt. Men då jag kom in på Akuten och efter skikt röntgen med kontrast så fick jag två långa enhets sprutor med blodförtunnande – Även de efter vikt.. Är så tacksam att jag ändå har kämpat med vikten sedan förra sommaren och lyckats gått ned hela 23 kg inför denna artros operation. Men får väl se vad läkaren säger nu ang operation då detta hänt – troligen för tidigt att göra uppehåll med blodförtunnandet inför operation. Så risk finns att det blir uppskjutet till hösten… suck.. Men där står v´jag just nu.. Finns bara ett att göra – avvakta och se vad som händer och vad läkaren säger och planerar!?

Ha nu en skön natts sömn allihopa och jag önskar er en fin början på veckan! 🙂 Kram

 

 

13 thoughts on “Skyltsöndag #465

 1. BP says:

  Jamen Åsa!!! Är så otroligt impad att du orkade med en Skyltsöndag också. Vilken fighter du är. Sedan påminner ju skyltarna och speciellt maten också om Åkes “vistelse” på Sundsvalls sjukhus. Kan lugnt säga att ja skickat tillbaka rubbet.

  Har aldrig förstått att sjukhusmat kan vara så urdålig. Jag menar, man vill väl att patienter ska må bra, men inte med sådana äckliga rätter.

  Eliquis känner jag igen. Gick på det i ungefär ett år. Medicinen är bra, men räckte inte till i mitt fall. Så nu är det Fragmin/Innohep som gäller. Fråga din läkare!!!

  Vad gäller din artros så räcker det med uppehåll/reducerad mängd med blodförtunnade cirka ett dygn innan operation. Så var det i alla fall för mig. Hoppas det är samma sak hos dig!

  Tusen tack för att du orkade med en Skyltsöndag. ELOGE!!! Stor tack ör länken också. Å du, krya på dig – ordentligt, tack!!!

  • Åsa says:

   Tack BP för dina härliga uppiggande ord! 😀

   Ja vad det gälle att posta upp inlägget för skyltar så gick det bara av farten då jag ändå gjorde Hoppa på tåget.

   Skyltningen påminde absolut om Åkes vistelse här, även att det var på annan avdelningar han varit på 😉 Maten är absolut inget man vill ha eller äta, och jag hade mer än gärna lagt på lite i kostnad för att maten skulle bli bättre – Det är av maten man blir bättre bland annat. Men tanken är säkert att ju sämre mat ju snabbare vill patienterna åka härifrån.. Anser detta helt vansinnigt dumt!

   Jag ska fråga om Fragmin/Innohep vid rätt tillfälle! Tack för tipset! 🙂

   Vad det gäller Artros operationen så får den läkaren bestämma hur det blir, inget jag kan styra över antar jag.. Men kan alltid hoppas att det räcker att sänka/uppehåll i samband med den och att det blir av ändå..

   Tusen tack för krya på hälsningen – Jag ska göra vad jag kan för att bli bättre snabbt! 🙂

   Kram

 2. Åke says:

  Ha ha jag hade samma tv bild då jag låg på kardiologen i februari 🙂 Jag hamnade där sedan jag fick prontosan i blodet och tuppade av på ortopeden. Helvetet vad slangar man fick på bringan 🙂 Men jag tog bara två dygn 🙂 Nu kommer inte jag ihåg mitt rumsnummer… Jag har ju över 20 dygn nu sedan den 16 januari räknade jag ut. Ja maten vet man inte om man ska skratta eller gråta åt. Dessutom mår man ju redan dåligt då dom rullar in den. Något jag blev förtjust i var de tunna skivorna av morötter. Efterrätterna och shortsen jag fick klagar jag inte på 🙂 Som de sista 6 dagarna jag låg där levde jag på äggmackor och juice, kocken ställde in kannor 🙂 Ja dom kallade han för kocken där på infektion, dom hade som ett litet kök och han bredde extra mackor blixtsnabbt 🙂 Äggen beställde jag två av redan på morgonen så jag hade som back upp. Jag säger som min kusin sa när han ringde första dagen då han hörde att jag var där (Markus jobbar på labb medicin) Där ska du inte ligga! Jaha varför då? Där ligger bara sjuka, vad ser du om du tittar sig omkring? Ja det är tv apparater som plingar och det rullar siffror på! -ja ta dig fort därifrån! Nu kopplade dom bort mig från TV:n första kvällen, jag hade ju bara fått en allergisk chock så hjärtat höll på att stanna. Jag var uppkopplat mot hjärtstsrtaren och vaknande till när apparaten sa: Släpp patienten. Det värsta var att doktorn släppte min hand i samma veva 🙂 Sedan vart det rallykörning till akuten i korridorerna 🙂 Därefter puttade dom in mig till din avdelning. Nu har du inte samma fel det vet jag. Men bli frisk fort och ät din spenat var da 😉 Idag ska jag in 14:00 på Sår & Hud, ska jag köpa med mig ett skrovmål?

  • Åsa says:

   Haha… ja du är då för härlig Åke! 🙂 Härlig berättelse och samtidigt skrämmande på samma gång. Jo jag förstår att Markus tyckte du skulle härifrån så snabbt det bara går!
   Det bara piper och blippar hela tiden så vill man ha tyst får man allt stänga dörren helt om sitt rum då är det tyst! 😛 Skärmen ser jag där vid fönstret men inget jag bryr mig om längre då jag är bortkopplad nu och slipper dessa sladdar och infarter i armarna.. Underbart skönt o slippa dem! 🙂 Spenaten får de allt behålla och likaså allt jag inte gillar.. MEN hör o häpna Lunchen idag Måndag var riktig bra i jämförelse med alla andra maträtter – Potatisbullar med bacon och Lingonsylt! Den slank ner alltihopa och bacon var till o med lite knaprig!! WOW de har lyckats med en maträtt 😀 😀
   Middagen var illa Köttbullar med brunsås, Potatis och det var kokt Broccoli. Provade äta köttbullar men så hemsk smak och det smakade så hemskt så jag höll på att få upp allt av lukten.. men åt upp Broccoli`n i alla fall.

   Min rumskamrat fick åka hem idag så nu är jag ensam på min sal – återstår att se om jag får fortsätta vara ensam eller inte? Men om det blir så – då har jag chansen att få sova i natt 😉 Svårt när nån ligger och snarkar så högt att sakerna skallrar..(nästan) Lite ironi i detta.

   Men om du nu var in hit, att du inte kikade in en snabbis? Du vet ju vart jag är 😉

   Kram

   • Åke says:

    Jodå jag vet var du var. Jag mår inte bra och är klen, känner mig förkyld och har ingen smak riktigt än. Nu är jag klar med min sista antibiotika kur jag fick på långfredagen, tänk att jag ätit 4 sorter sedan den 1:a januari mon stopp. Dessutom är jag mycket mottaglig för infektioner, så jag passar mig mycket noga för att vara på Plåsterkåken med alla baciller som finns där. Det räcker att vara på Sårmotagningens sterila rum och åka rullstol i korridoren in och ut.

 3. Anki says:

  Trots allt så fick du ihop en Skyltsöndag! Bra jobbat!
  Jag äter också Eliquis. Gör det sedan några år … har problem med förmaksflimmer – eller hade, men har inte känt något sedan medicinen sattes in … men då jag även har lätt hjärtsvikt så är inte konditionen som förr
  Tråkigt om din operation måste flyttas, men bara att acceptera.
  Ha det så bra du kan och krya på dig nu!
  Kram

  • Åsa says:

   Japp jag körde på då jag ändå knåpade ihop Hoppa på tåget.. en dag försent.

   Aha se där ja.. jo det är nog många som äter Eliquis gissar jag på, min rumskamrat som fått åka hem idag fick oxå denna + ännu en annan sort.. dock hade hon annat problem mot vad jag har.
   Då det gäller konditionen så är den absolut inte som förr.. Men det har även att göra med min artros sedan 5 år tillbaka som håller igen mig på att kunna gå så mycket som jag önskar.

   Ja vad det gäller operationen så får jag nog avvakta och se vad den läkaren säger och kommer fram till, men nog skulle det vara tråkigt om den blir fram flyttad – Det är inte vad jag önskar.

   Tack jag skall göra så gott jag kan! 🙂

   Kram

 4. LillaSyster says:

  Så bra gjort av dig att gå ner så mycket i vikt=)
  Att ha ont är aldrig roligt, men det är inte lönt att lägga en massa energi på om operationen blir uppskjuten, den blir ju av är du är stabil. Just nu är det ju förenat med livsfara.
  Maten….. spenat gillar jag ju, men jag fattar inte vad ärtor och morötter har där att göra? Mycket märklig kombo med kyckling och dill….. däremot hade jag en kund som berätta att kantareller och dill ska vara en bra kombo -låter hel knäppt i mina öron. Chokladmousse fick jag igår på flyget i den lilla matlådan och den var faktiskt helt okej bättre än den så kallade potatisgratängen som serverades ihop med kycklingen. Nästa gång jag flyger så ska vi nog inte beställa någon mat, den är för dålig. Det är bättre att packa med sig en macka. Du krya på dig nu!

  • Åsa says:

   Tack för dina fina ord Lillasyster!

   Det är helt rätt som du säger att gör en operation i samband med detta är förenat med livsfara. Har fått bekräftat 6 månader måste gå innan operation av höft (Artrosen) överhuvudtaget. Det är bara att bita ihop och gilla läget!
   JA tyvärr är maten under all kritik på Sundsvall sjukhus och det är inte bara nu utan alla gånger oavsett årtal – Redan under -80 talet fram till nutid.. så hade lätt kunna betala lite extra för att äta gott!

   Alltid då jag flyger avstår jag maten, även den har blivit sämre än förr.. Tråkigt men sant. Man kan som sagt orna med en god macka som man klarar sig bra på hela vägen.. 🙂

   Jag gör mitt bästa i att bli bättre, är åter hemma från igår (Tisdag) eftermiddag.

   Kram

 5. Paula Merio says:

  Har du fått någon förklaring, teori vad som orsakade dessa blodproppar? Det är förstås himla trist om nu inte din operation kan bli av pga detta! Jag äter blodförtunnande då jag har en förträngning i ett halskärl, det är helt igentäppt och jag hoppas jag aldrig behöver en operation mer för dom vågar inte söva mig.
  Mat på lasarettet är en avdelning för sig, nog är det märkligt att de inte lyckas laga aptitretande rätter, det är ju viktigt även för tillfrisknandet att man får näring i sig! Hoppas du får komma hem snarast och äta godare käk.

 6. Äventyret Framtiden says:

  Du är en tuff brud, som orkar blogga även fast du ligger inne på Plåsterkåken. Men säkert är det lite sällskap att få “prata” med bloggvänner också. Lycka till på bästa sätt nu med allt du behöver för att bli bättre.
  Kram

 7. byblixtra says:

  Håller med dig om att dillsås inte passar till kyckling och tråkigt att maten inte smakade bra och förstår att du skickade ut den.
  Hoppas att du inte behöver vänta allt för länge på operation.

  • Åsa says:

   Tack snälla för din feedback om maten! Den var riktigt äcklig varje dag utom en måltid.. Det var gott konstigt nog – Potatisbullar med bacon och lingonsylt! Det hade jag kunnat äta ännu en portion av 😛

   Operationen är uppskjuten med minst 6 månader, tyvärr.. Det blev tyvärr ett bakslag. Men att göra operationen under dessa 6 månader är lika med livsfara!

   Ha en fin fortsatt vecka! 🙂
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.