En kort uppdatering..

Jag kan nu upplysa att jag fick åka hem igår Tisdag 9/4-24 på eftermiddagen, de ansåg att jag hade bra värden och kunde lika så bra ligga hemma och göra träning i sängen tills jag har andningen åter bättre än vad det är just nu.

Orsaken var att jag fått blodproppar i ljumskarna som sprungit sig iväg upp i lungorna, det var många proppar i vardera lunga så det var inte konstigt att det var så jobbigt, Även att jag misstänkte lunginflammation. Men det var då en himla tur att jag blev skickad i ambulans in..

Jag vet att de kunde inte påbörja en riktig utredning ännu varför jag fått dessa, men de skall göra det vid ett senare skede..

Nu med facit i handen så blir operationen framflyttad minst 6 månader – Att göra den nu är en Livsfara (som jag misstänkte) men visst det är tråkigt efter att väntat så länge med att ha så här ont.. Då att måsta vänta ytterligare 6 månader minst är inte så enkelt, för smärtan finns och gör att jag ej kan röra mig mycket.
Men jag fick att jag skulle ändå rör mig så mycket jag kan med ben övningar och det jag kan i sittande/liggande ställning. Förutom det så fick jag en så kallad andnings pipa som jag då drar in luft via näsan och ska blåsa ut luften genom pipan som ger motstånd via munnen. Detta är jobbigt men ska göras varje timme med Tio andningar varje gång.

Men nu har jag fått sova lite från att jag kom hem, men är otroligt trött och slut.. så jag ska ta och vila en stund.

Jag önskar er alla en härlig vår vecka!

Kram

Detta är Sundsvalls sjukhus tagit från luften med framsidan Entre ingången där man ser vägen går i båge! Motsatt där på baksidan ligger Akut intaget varav jag låg där man ser en bro och där en byggnad ovan vägbron till Akut intaget, där är Kardiologen och HIA.

9 thoughts on “En kort uppdatering..

 1. Anki says:

  Tack för uppdateringen … skönt att se att du mår så pass bra att du fick åka hem!
  Trist att operationen måste skjutas upp, men det är bara att acceptera.
  Ha det nu så bra du kan! Tänker på dig!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack snälla Anki!

   Saken var att jag ville stanna kvar då jag inte var pigg nog,, Men bara för att värdena var bra så ansåg läkaren att jag skulle hem.
   Ja visst är det trist då man väntat så länge och var så nära att få operationen, men man rår inte på när kroppen säger ifrån då något är fel.
   Jag får bita ihop och hoppas det blir av om ca 6 månader istället! 😉

   Kram

 2. BP says:

  Välkommen hem!!! Det är nog ändå bättre att vara sjuk hemma än att var det på sjukhuset, eller.

  Så himla trist med dina blodproppar och problemen de för med sig. Jag har/hade ju samma sak 2020, men hade inte alls samma symtom som du. Jag kunde andas utan problem och behövde inga “hjälpmedel”. Blev inte trött heller. Så märkligt att man kan ha “samma sak”, men ändå inte.

  OSIS att du inte kan opereras för din artros nu. Det ökar ju inte direkt din livskvalitet om man säger så. Men snart, snart så kan du vila och bli solbränd på köpet på din balkong/altan. Då har du en giltig “ursäkt” att njuta och bli solbränd på köpet.

  Har du frågat om Fragmin/Innohep? Precis som Eliquis så måste man ju vara lite försiktig med att röra sig (läs: inte krocka med saker, inte skära sig med kniv/sax med mera), men sprutorna är såååå mycket mera effektiva än tabletterna. Enligt min läkare alltså. Så kolla upp det!!!

  PS. Sundsvalls Sjukhus verkar också har tillkommit på 1960-talet, precis som “mitt” Danderyds Sjukhus. Och det gillar jag, för då byggde man med kvalitet. DS.

  Jag har bara haft

 3. LillaSyster says:

  Alltid skönt att komma hem! Det är bara att andas på och göra övningarna. Jag vet hur tråkigt det är med rehabövningar- bit ihop och gör dem precis enligt anvisningarna det har du igen, jag lovar. Krya på dig nu! Kram

  • Åsa says:

   Jo det är skönt att vara hemma, här kan jag sova bra i alla fall i jämförelse på sjukhuset där alla pipande larm ljud höll en vaken plus grannen som snarkade, tre nätter helt utan sömn tar på krafterna.
   Suck ja.. dessa rehab övningar är jobbiga och lätta att glömmas av då man försöker göra annat. Men jo jag gör dem så fort jag kommer på att göra dem. Jag vet oxå att jag har igen detta senare, så jag kämpar på!
   Tack för krya på hälsning!
   Kram

 4. Åke says:

  Hua vad du kämpar på… jag är inte avis för fem öre. Ja längst ner i framkant till höger ja du vet var låg jag förra veckan 6 dygn på infektion, enda fördelen är att man har egen ingång utifrån där och ser några träd. Plåsterkåken är mäktig på ett vis. Jag har 21 minuter dit som tur är. Detta är en rätt gammal bild. Parkeringen mellan entrén och nerfarten till garaget finns inte, och det har byggs ut betydligt mer. Bla behandling för Cancer tex så inte lika många måste åka till Umeå. Du berättade att du låg med balkong dörren lite öppen igår, härligt 🙂 Våren kommer nog till oss också. Läste igår att sommaren kommit till några platser i södra Sverige igår… jag ser 10 grader på väggen mot solsidan nu… men det ser ut att vara mulet… jag har inte hasat mig upp ännu med min maskin. Den hänger på en stol bredvid och tickar… du får ha det så bra och sänder en krya på dig kram 🙂

  • Åsa says:

   JA man måste kämpa varje dag här i livet oavsett vad det gäller.

   Jo jag vet exakt vart du låg för jag har med legat på infektion för extremt många år sedan (dryga 35 år sedan). För min del så går det aningen snabbare att åka in på sjukhuset, då jag har E4 motorväg raka vägen dit. Men vad det gäller Parkering så finns den kvar vid Entren plus en nybyggd stor parkering med flera rader där i mellan Entren och nedfart till garaget under sjukhuset. Utbyggnaden för Cancer är på baksidan och nära ingången på kort sidan till höger av byggnaden., då bortanför Infektions avdelningen. Jag brukar använda den nya parkeringen varje gång jag är på sjukhuset och jag stod där då jag besökte dig med. Den heter Central parkeringen vid Entren, vilket är detsamma som att stå i direkt anslutning till Entre ingången. 🙂

   Idag har det varit skönt ute och solen har varit framme så man kunde sitta en stund på balkongen och njuta i solen! 🙂

   Jag hoppas du blir fri denna Kavaljer du har nu med medicin, krya på dig du med! 🙂 Kram

 5. Paula Merio says:

  Vilka tråkiga nyheter med din uppskjutna operation! Men det är tyvärr så, man kan inte riskera livet på operationsbordet! Mig vågar man inte söva alls pga ett tilltäppt halskärl så jag hoppas inte behöva något dylik under resten av livet. Alltid är det nåt. Du är duktig som håller dig vid gott mod, och försöker hitta små ljusglimtar i tillvaron. Kryakram

  • Åsa says:

   Tack för dina värmande ord! Jag hade som sagt på känn att operationen skulle bli inställd så här före Juni, så det kom inte som en chock som tur är.. Men visst väldigt besviken blev jag såklart! Men då Läkarna berättade att i mitt läge så var en operation lika med livsfara, då kunde jag såklart förstå varför de skickade till den Ortoped läkaren att han måste flytta fram operationen med 6 månader.

   Du har det inte så enkelt heller med att inte få sövas, men som tur är kan du ändå opereras om det kräver detta med att vara vaken under operation – MEN jag kan förstå oron för att vara vaken under en operation och höra allt som sägs och görs osv.. Men som tur är finns detta alternativ för att ändå göra operationer utan sövning. Alla skall ha chans att kunna bli bättre i de problem de har oavsett hur den blir.

   Detta med att kämpa vidare är ett måste anser jag, men lärde mig detta i tidig ålder att inget är enkelt här i livet och man måste kämpa för att allt skall bli bra – mer eller mindre kämpande. Men för många kan det vara svårt att hotta den där lilla ljusglimten att kämpa vidare framåt. Att hitta ev något roligt att ta till när man mår dåligt. Man får greppa varje halmstrå man kan få tag på och prova sig fram! Jag har ett måtto som lyder: “Man gör alltid så gott man kan, men tar det emot så försök igen om en stund eller dagen efter”

   Tack för din härliga krya på kram! <3
   Önskar dig allt gott och en härlig söndag och en fin kommande vecka!
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.