Färgsprakande Fredag #21

Det behövs verkligen nu när vintern snart är här och då när allt blir vitt ute så behöver vi verkligen massor med färger, Jag blev så glad av att Lillasyster bestämde sig för att fortsätta med denna utmaning och det gjorde att jag har varit ute och tagit en massa fina höst bilder som jag tänkte dela med mig utav denna gången. 😀

Min präktiga spindel Dahlia i soluppgången 🙂

Bjuder på ännu en Dahlia som står till höger om den första bilden. Det är så synd att frosten snart tar dessa, det skall bli ner till -2 grader i natt så då är det god natt sedan 🙁

Denna Hortensia är verkligen tvärtemot i år.. dessa blommar oftast från Morsdag och på sommaren. Men denna som jag efter utblommningen satte i min blomlåda som är lika lång som min balkong/lägenheten har bestämt sig för att börja blomma nu på höstens dagar.. får se hur länge den håller sig innan den fryser? (Konstig är tiden)

Denna vackra blå lila blomman som trotsar kylan nere i gräset i våra slänter, är bara en tidsfråga att den med har gjort sitt.. Men den är vacker där den står och lyser upp och man får en känsla utav sommarens härliga dagar. Men tyvärr så är det kyligt i luften och man drar sig för att snart är snön här och den riktiga kylan. Vi har haft nån tidig morgon med frost på bilarna, men då är det innan de flesta vaknat och ska åka på sina arbeten. De har sluppit att skrapa rutorna än så länge. Men nu är risken stor att de blir minus grader Torsdag natten mot denna Fredag. Brr..

Ha en toppen fin Fredag! <3

8 thoughts on “Färgsprakande Fredag #21

 1. Åke says:

  Underbara bilder! Och hösten som är så underbar. Vi har en fin tid nu framför oss när naturen ändrar nyans i ett par dagar. Jag vill ut i skogen och promenera och höra prasslet av löven under skorna. Saknar mina fyrbenta vänner så. En anna sak med hösten: Den luktar så gott 🙂 Och du!!! Om du var uppe lite tidigare så hade du kunnat förgylla dina vackra blomster med morgonsolen bakom 😉 Du kan väl få in lite kvällssol också då, om du är alert 😉

  • Åsa says:

   Tackar Åke! Hösten är mysig på sitt sätt trots det blir snabbt mörkt, men man får tända ljus och göra det hemma mysigt på alla sätt o vis! Förstår att du saknar de fyrbenta att vara ute i skog o mark och höra prasslet under fötterna. För egen del är det första gången jag gruvar mig för halkan i vinter..
   Haha… ja jag önskade att jag hade varit uppe tidigare, men då kroppen säger ifrån då får jag så snällt lyssna.. Men får glädja mig åt att vissa dagar får jag kanonfina soluppgångar/Solnedgångar på bild. Men har inte delat alla bilder på detta för då skulle många lessna att titta på mina bilder, så delar nått då o då istället då jag har uppsjö av dessa bilder som jag samlat genom mina år på Örnen. Flyttade ändå hit 2013 – 03, har hunnit bli ett tag.. 3 år till så har jag bott lika länge som på förra stället, vem vet vad som händer om 3 år? Kanske dags för ny bostad? (skämt) Drömmar är aldrig fel, men en annan att utföra dem i dagsläget! 😉

   Ha en fin Fredag! Kram

 2. LillaSyster says:

  ÅÅå så många fina sprakande bilder hos dig!
  Tack för att du är med och förgyller fredagarna med färg! Trevlig helg=)

  • Åsa says:

   Tackar! Ja det är så vackert ute nu med alla fina färger, det varar inte alltför länge så måste föreviga dessa fina färger! Trevlig helg! Kram

 3. BP says:

  Här var det en riktig färgexplosion! Så fina blommor. Du verkar ha gröna händer med tanke på att din blommor fortfarande är så vackra. Om du inte vill att frosten tar dom kan du ju samla in alla och ställa i vaser inne i lägenheten.

  I natt var vi nära att få nollgradigt. 0,8, fast på rätt sida av nollstrecket…

  • Åsa says:

   Tack snälla! 🙂 Ibland går det bra med blommor ibland får man en dålig sort.. Gröna fingrar vet jag inte, men handlar bara om att ge vatten i mellanåt och när de står ute så får de sitt av regnet oftast, men det blir allt mindre med den varan på sommaren. Men om inte så får man ge dom när man ser bladen börjar bli lite ledsen.
   Idag blir det att plocka ner alla i vaser och ta in dem, för vill gärna njuta ett tag till! 🙂
   Denna Fredags natt så hade vi regn så det höll sig från frosten. Men denna natt blir det åter kallt dåd et är sol idag o låg temp.

   Önskar dig en fin helg! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.