Färgsprakande Fredag #22

Äntligen är det Fredag och inte vilken Fredag som hellst.. Utan den 13de..brukar normalt vara olycksbringande – Det kan man minst påstå att det varit idag! (läs i slutet om min dag)
Men först o främst så skall jag dela med mig till Färgsprakande Fredag som härliga Lillasyster har hand om och det är så kul att delta med att dela färger på Fredagarna! Njut nu av färgerna jag bjuder på idag! 😀

Ja.. man kan anv färgad lampa på sin balkong om man känner för det! 🙂

Härligt med ljus på hösten! 🙂

En härligt god tårta med härliga färger 🙂

Dahlia i en härlig röd nyans! 😉

En söt igelkott som bor här under en balkong 🙂 Den jobbar för att söka för att göra boet varmt o mysigt för sina ungar i vinter! 🙂

Bjuder på en härlig soluppgång över Söråker och Alnön : )

Men då åter till denna olyckans dag.. Den började men att jag beställde en kortläsare till mitt XQD-minneskort till Systemkameran i förrgår, fick hem det igår med snabb leverans från Cyberphoto. När det väl kom med postbilen som jag såg då den kom till våran Postbox på bostadsområdet, jag skyndade mig ut för att hämta paketet. Visst väntade o väntade på sms med att kunna öppna boxen med bank-id. tog hela 45 minuter och då i samtal med Postnord som efterlyste bilen, då först kom sms när hon efterlyste detta… MEN vän hemma igen och jag packar upp för montering så hittar inte datorn kortläsaren – Det är en plug and play enhet så det ska inte behövas installeras drivrutiner. Hur än jag jag försökte och installerade drivisar så hittades inte läsaren.. Blev less, trött och arg så sent i gårkväll så valde jag att lägga mig..
Vaknade och hade då funderat en hel del och efter flera samtal bla med Cyberphoto och en granne så tog jag kortläsaren och gick till en granne och provade i hans dator, samma problem – Men han hittade läsaren, men inte datorn.. När han kollade läsaren så visade sig att drivrutinen är skadad i läsaren och jag ringer åter Cyber.. och förklarar problemet – De skickar en ny så den skall komma lika snabbt åter igen – Även åker jag o skickar tillbaka Kortläsaren till Cyber för reklamation. Men för att få den lika snabbt som förra (snabb leverans) får jag alltså betala för en NY kortläsare 349kr X 2 plus frakt 99kr.
Men kommer när den är reklamerad och åter fabrikören och de ser att den är felande få pengarna åter skickade. Men detta kallar jag oturs Fredag – Men oftast är det så att en olycka kommer sällan ensam… återstår att se vad mer som händer under kvällen??

Önskar er en härlig Fredags kväll och helg! 😀

10 thoughts on “Färgsprakande Fredag #22

 1. BP says:

  Första och sista bilden är helt fantastiska. Å lilla Kotten är ju sååååå söt. Kul med en sådan hyresgäst under en balkong i närheten. Då kan du kolla att h*n och familjen mår bra under vintern.

  Osis med ditt minneskort. Ibland kan jag tycka att det var bättre förr. Man gick in i en affär med kameran i högsta hugg och testade det man köpte. Idag köper man via nätet utan minsta garanti att saker funkar när de väl kommer fram. Annars har ju Cyberspace ett riktigt gorr rykte…

  Ja, ja fredagen den trettonde. Och jag är INTE skrockfull;-)

  • Åsa says:

   Tack så mycket! JA balkongen är färgglad hos min granne, lilla kotten är jätte söt och likaså ungarna! Synd nog så har de flyttat då vi fick invasion av råttor så de tog bort alla buskar och många träd. Då hade inte de små vännerna något bra skydd och valde fly.. Dessvärre har vi råttor kvar trots åtgärder och de har bo under min balkong plattan under huset. Skulle mer än gärna vilja veta vart kottarna tog vägen, jag har inte sett dom i sommar. 🙁
   Ja det var tråkigt detta.. Men det var kortläsaren som krånglade.. Jag hade sett fram emot att kunna testa andra objektiv som jag har på lån hemma.. Får hoppas den är nere här imorgon så jag får den då. Måste uppdatera kameran så den godkänner Adaptern. Cyberphoto har varit medgörliga till 100% så kan inte klaga på dem. Tvärtom! 🙂

   Skrockfull kan jag inte neka att jag är, speciellt då jag är medial själv. Men det får var och en avgöra hur man själv är! Jag dömer absolut ingen! 🙂 <3

   Önskar dig en jättefin helg!
   Kram

 2. LillaSyster says:

  Hoppas att kvällen flöt utan missöden. Tråkigt när grejer krånglar. Fint av dig att i motgången fokusera på ett sprakande inlägg. Tack för länken och tack för att du är med =) Trevlig helg!

  • Åsa says:

   Förutom detta så har kvällen flutit på bra, så kan inte klaga mer. Det är nu en ny dag så nu kan jag ta det lugnt! 🙂

   Tack för fin feedback ändå, även att det blev ett sent inlägg om Färgsprakande fredag, men som ordspråket säger – Bättre sent än aldrig! <3

   Önskar dig en jättefin helg!
   Kram

 3. Anna i Portugal says:

  Vilken underbar soluppgång! Trist när grejer inte funkar, hoppas den nybeställda inte är skadad och att du får tillbaka utlagda pengar snabbt. Och jag hoppas du slapp fler strul igår. Idag är det en ny dag och lördag!

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Jag gav upp igår då beskedet om en ny blir på Måndag, tjejen i kundtjänst gjorde fel med paketet och det skickas till ombud på vanlig leverans trots jag sa klart o tydligt att hon skulle skicka till post boxen. *suck* så att ta bilder denna helg föll såklart 🙁 För övrigt blev det en lugn Lördag!

   Ha en fin Söndag!

 4. Åke says:

  Ja kortläsaren ja (suck) Jag blir lika gång varje gång jag får se min vackra ö 🙂 Tårtan såg mumsig ut 🙂 Snyggt med den lampan på balkongen. Ljus pryder så fint när höstmörkret drar in… Söt igelkotte 🙂 En fortsatt trevlig lördag nu 🙂

  • Åsa says:

   Ja det är inte kul när det strular *suck*

   Tack för din feedback och ja du blir salig av att se din fina ö när jag tar bilderna utöver från min balkong 🙂 Ligger efter med svaren från Fredagen..Igelkottarna som vi haft här var så tama och van med folk/barn mm så de brydde sig inte speciellt, man kunde komma nära dem o mata dom om man ville med div maskar och småkryp.. 🙂

   Önskar dig en fin Söndag! 🙂

 5. Paula Merio says:

  Usch då, håret reser sig på mina armar när jag läser om din otursdag. Strul med leveranser, datastrul, kamerastrul, fy bubblan så enerverande! Jag är så oteknisk så jag skulle inte klara av en systemkamera en gång och mina datorproblem får dottern hjälpa mig med, det var hon som tjatade om att jag skulle ha en! Och du, tusen tack för tipset med skodubbarna, det är ju helt suveränt! Nu har jag inte hämtat ner mina kängor ännu, men det står nog inte på innan första halkan är här, så jag tror jag hämtar dem imorgon dag, och kollar hur många dubbar jag behöver. Ha en riktigt skön söndag!

  • Åsa says:

   Tack! Fredagen var ingen bra dag alls, men tur det är Söndag och imorgon får jag hem nya kortläsaren!

   I våran familj och krets är det jag som är den Tekniska som får fixa problem osv..

   Aha ta ner dina kängor och kolla sulan hur tjock den är, jag har på mina vinterkängor en lite nedsliten sula så jag använder den den man ser först på sidan som då är grövre och lite kortare för 285kr för den passar på “ALLA” skor oavsett tjock eller tunn sula. Så använder jag en skruvdragare att skruva fast med, sätter skruv verktyget i skruvdragaren och så lägsta hastighet. Vips så är det klart! 🙂

   Önskar dig med en härlig Söndag! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.