Hösten med kylan..

Har kommit även här hos oss i Västernorrland/Medelpad och med det kommer massa pyssel att rensa bort de vackra Dahliorna som växte sig höga i min blomlåda på balkongen. Nu är de inomhus istället så jag kan njuta av dem ett tag till.
Jag hade en himla tur att våran super snälla Vaktmästare efter ett samtal tidigare efter sommaren då lovat hjälpa mig att lyfta ut en balja som jag haft som kompost samlare under sommaren, men nu efter det hemska ovädret Hans med den mängden regn som kom så fylldes denna baljan blandat med all den kompost med vatten oxå. Jag insåg ganska snart att den skulle jag aldrig orka lyfta över balkongen själv då över på andra sidan för att sedan anv pirran att forsla bort detta. Men vår snälla Vaktmästare lovad komma med traktorn och skopan att tippa allt där och att han körde bort alltihopa! Är så jätte tacksam för den hjälpen! <3
Vilket detta arbete blev fotograferat i viss mån så delar med mig av detta idag! 🙂

Japp så blev det – Hela tre vaser med Dahlior här inne och den stora rosa vasen den är mäktig! Det ger inte rätt intryck på bilden men jag lovar att den fantastiskt vacker där den står! 🙂 Men även så blev det en bukett till av denna spindel Dahlian, men den gav jag till en av mina vänner som behövde bli uppmuntrad! 🙂 Vilket hon blev då hon älskar Dahlior precis som jag!! <3

Detta blev min dag idag.. förutom promenader i solskenet med min lilla Sammy.. <3

Jag önskar er alla en fin vecka trots att kylan dragit fram i vårt land och riktigt i norr är snön redan på plats! (Men ingen snö i Västernorrland ännu) 🙂

12 thoughts on “Hösten med kylan..

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Ja man får allt passa på när kylan kryper på och hade jag ej tagit in dessa när jag gjorde det så har jag fått kasta dem pga frosten tagit dem.

   Ha en fin vecka! 🙂

  • Åsa says:

   Det är inte på topp över göromål, men hellre det än att städa eller diska mm..

   Ha en fin vecka! 🙂

 1. Anki says:

  Vilken bussig vaktmästare … skönt när man kan få hjälp 🙂
  Underbara dahlior! Jag har bara en enda … den är nu nerklippt och inburen till källarförrådet för vintervila.
  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram

  • Åsa says:

   Jo vår vaktmästare är underbart snäll och hjälpsam, vi är lyckligt lottade! 🙂 Jag hade tre olika Dahlior i år och det var dessa plus en låg växande och alla var sommar Dahlior, dvs ingen med knölar. De jag hade som jag övervintrade har alla “somnat in” tråkigt nog. Jag drev ju Dahlior här på Brf Örnen i 9 år, så tråkigt att inte ha dessa kvar längre. Men skall skaffa igen tänkte jag! 🙂

   Önskar dig en fin vecka!
   Kram

 2. LillaSyster says:

  Bra med en tillmötesgående vaktmästare =)
  Ljuvliga buketter du gjort. Jag har mitt Dahliajobb kvar……Ha en bra tisdag!

  • Åsa says:

   Ja vi alla är så nöjda med vår snälla o hjälpsamma vaktmästare! 🙂

   Tack så mycket! 🙂 Ja ni har tur att kunna njuta längre än oss, innan ni måste gräva upp Dahliorna..

   Ha en fin vecka!
   Kram

 3. BP says:

  Älskar dina buketter:-) Var det inte de jag föreslog häromdagen?!!! Och oktober är ju “rosa månad”, så den rosa buketten i den vackra rosa vasen passar perfekt. Så vackert!
  Och din långa blomsterlåda på balkongen – vilken toppen idé. Jag menar de flesta har ju tre eller fyra stycken lådor fasthakade på räcket. Din läsning är såååå mycket snyggare.

  Sådana vaktmästare som din är guld värda:-)

  • Åsa says:

   Tack snälla! 🙂 Jo då du föreslog detta med buketter – Vilket jag gör varje år.. Detta året valde jag att samla buketterna i samma färg utan att blanda dem. Brukar normalt variera mina buketter beroende på färger. Det stämmer att det är Rosa månad i Oktober.

   Brf Örnen har alla lika balkong lådor till alla sina lägenheter, så det är många meter att plantera! 😉 Men efter att redan tagit bort en syren och har ännu en att dra upp till våren, har inte kunnat gräva för rötterna nu i höst pga av skadan i axeln och både artros knä plus höft som ger sådan smärta att jag nu bett om kortison – Jag gillar inte ta sådant med extra långa nålar och att de måste gå in med hjälp av ultraljud för att sätta nålen på rätt ställe. (Ryser av tanken) men då smärtan är så illa nu att jag knappt orkar med längre så finns inget val.. Får bita i det sura äpplet..*suck*..

   Våran vaktmästare är verkligen guld värd i alla avseenden.. Han är så otroligt hjälpsam! Detta gör att jag klarar att fortsätta min plantering år efter år! <3 <3 <3

   Önskar dig en fin vecka!
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.