Skyltsöndag #440

En härligt kylig höst morgon fick man till mötes till första morgon promenaden med Sammy, men även så skiner solen så lite värme kan man känna! Perfekt start till BP`s härliga utmaning med skyltar, man kan undra om nån tagit mitt rekord idag? (Nyfiken) men här kommer lite skyltar dagen till ära! 🙂

Dessa tre första är från min resa till Chernobyl i Ukraina, det är så tråkigt att Ryssarna förstört ett så vackert land! 🙁

En annan liten utflykt då jag skulle handla garner till att väva nya mattor. 🙂

Det blev en liten blandning från mitt bild arkiv idag, måste använda dessa med så de får visas!

Önskar en alla en fin Söndag! 🙂

14 thoughts on “Skyltsöndag #440

 1. Åke says:

  Ukraina ja så sorgligt. Det där i Gnarp, är det bredvid järnvägen? Aha Johans firma den sista, vi hyrde förråd där för morsan när hon åkte in på hemmet, så en kväll när jag var där så ringde lillebror mig. -Johan ringde och frågade om nyckeln inte passade i grinden? Lillebror bor ju i Torsby 🙂 Nu är det så att vi ser bra lika ut, men det bevisar ju att Johan hade bra koll på övervakningen bara 🙂

  • Åsa says:

   Tackar! Ja det är synd för Ukraina med detta krig, men alla i EU är oxå inblandade i det, tyvärr..

   Wahlmans ligger efter järnvägen en bit in från lilla matstället/macken den gamla alldeles nedanför backkrönet.kör man in där och åker den vägen ca 2km så ligger det på höger sida – går ej att missa..

   Ah vad bra å får alla en beskrivning på detta företag!

   Tack för all feedback Åke!

   Önskar dig en fin Söndag! Kram

 2. BP says:

  Alltså att visa skyltar från Ukraina är du helt ensam om. Det är tragiskt med Rysslands invasion där. Ukraina lär nog inte återhämta sig. Nästan två år nu att kriget började – usch!
  Sista skylten är så otroligt läcker. Googlade bara för att. Snacka om fyndig symbol/logga för affärsverksamheten med containrar och bodar. Synd att det företaget inte finns i nolåttaland, åtminstone har jag inte sett det.

  En härlig Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  • Åsa says:

   Ja visst är det jätte tråkigt med detta krig från Ryssland, saken var att jag var på väg att i stort göra ny beställning och åka tillbaka, hade jag gjort detta så hade jag kommit mitt i krigets början, jag hade då kommit dit några dagar innan och varit på pats när de invaderade Ukraina.

   Obs! Den vägen de åkte in var precis vid Chernobyl och där jag bodde på hotellet inne i Chernobyl, så då hade man flugit rakt upp kan jag lova av pansarvagnar som invaderat Chernobyl och tillika alla andra militärfordon som dundrat in.. Ryser av tanken att veta att jag kunnat varit där just då.. Jag är givetvis glad att mina vänner ännu har det bra, även att det är kämpigt för dem både med alla bombningar och att inte ha ett arbete så de har en inkomst så de klarar sig med mat på bordet till sitt barn och sig själva.. Jag gör vad jag kan för att hjälpa dem såklart! 🙂

   Jo det är ett bra företag här i Timrå som håller med extraplatser om man så behöver detta 🙂 Men dom är inte ensamma om detta.. vet det finns något fler företag som gör typ samma sak, bland annat ett i Birsta som brann ned för något år sedan.

   Ha en fin avslutning på Söndags kvällen och en fin start på veckan! 🙂
   Kram

 3. LillaSyster says:

  Visste inte att det gick att köpa färdiga mattrasor. Min mormor hade vävstol, men hon klippte egna trasor.
  Ja du det är sorgligt ute i världen, förstöra till ingen nytta.
  Ha nu en ny bra vecka imorgon =)

  • Åsa says:

   Men vad synd att du inte visste detta, ofta kan man köpa olika tyger/väv garner osv, många annonserar mattrasor för en liten slant. Men oftast så klipper/river man själv! 🙂

   Ja detta med Ukraina är jätte tråkigt, men jag är glad att mina vänner mår bra och kämpar vidare där nere. Hjälper dem så gott jag kan! 🙂

   Önskar dig en fin vecka!
   Kram

 4. Åke says:

  Jag skrev på telefonen förra gången, jag glömde och fråga om din vän du berättade om där vid din special guidning. Är det han du fått med på vid 5:ans skylt kanske?

  • Åsa says:

   Svar på din fråga är: Ja han är det som är med på bilden och han var min guide i Chernobyl. Hans familj är helt underbara och självklart så ger jag dem en hjälpande hand varje månad. Även så reklamerar han med sin snygga jacka vilka han arbetar för, nu känner jag även till ägaren av Gamma Travel och har även stöttat dem vid några tillfällen. De ger hjälp till Frontline militären. <3

   För de som har Facebook kan besöka deras sida här: https://www.facebook.com/experienceChernobyl

 5. Anki says:

  Gillar att du skyltar med skyltar från bl.a. Ukraina … såå sorgligt att ett land kan invaderas så ondskefullt!
  Världen är verkligen upp och ner nu … skrämmande.
  Önskar dig en bra ny vecka!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack Anki! Kul att du gillar mina bilder från Ukraina och “mitt” Älskade Chernobyl! <3

   Måste säga att jag verkligen saknar Ukraina och Chernobyl med de fina personerna som bor kvar i staden, givetvis så hälsade vi på några utav de som bott där hela sitt liv och även under den tiden Kärnkraftsolyckan var 1986. De har så mycket att berätta och när man väl kommer till dem är det som att tiden står stilla.. Elektriciteten har de bara haft något år nu där dom bor, så de snålar med att ha en Frys för att bevara maten. Allt annat körs fortfarande med gas eller stearinljus osv.. Värmen är från deras vedspis där de även lagar sin mat.
   När man kommer in till dem så är det så varmt och gemytligt och mysigt. 🙂
   Detta skulle vara här det i nutid.. *skrattretande* Men de har mobiler och de har en Tv så de kan se nyheterna och familjen kan hålla kontakten osv.. Ja ärligt skulle jag med enkelhet kunna leva så, för det är mysigt! (men det är jag det)

   Ha en toppen vecka!
   Kram

 6. Paula Merio says:

  Vet du, jag började läsa första skylten, begrep inte vad det stod, försökte förstora upp bilden, förstod fortfarande inte, gav upp och scrollade vidare, då först fattade jag, det var kyrilliska bokstäver! Haha så det kan bli. Så du har varit där i Chernobyl, ja du var där i rättan tid. Nu pangas det överallt så man snart får stänga in sig på rummet om man ska gå säker, gäller både här i hemlandet och krigshärdar överallt. Jag kan för mitt liv inte begripa varför krig lockar.

  • Åsa says:

   Oj då ja jag kan förstå att du inte förstod vad som står på den skylten.. Men Ukrainska och i vissa Ryska, jag kan inte heller detta språket eller att tyda vad det står. Fick ofta fråga mig fram.
   Det stämmer jag har varit till Chernobyl och kärnkraftverket – vägg i vägg med den reaktor som flög i luften. Men jag skulle som sagt tillbaka på en ny tur in i Cupolen de byggt över reaktorn. Den resan ändrades och det var nog tur annars har jag varit på plats när Ryssarna rullat in in Chernobyl zonen med sina fordon och bomber. Den gula byggnaden som är hotellet inne i staden Chernobyl ligger nära den vägen de körde in då de invaderade Ukraina..

   Jag håller fullt med om att detta krigande vad ska det vara bra för? De borde kunna förhandla på normalt sätt utan att bomba sönder länderna.

   Önskar och hoppas du får en fin vecka!
   Kram

 7. KajsaLisa says:

  Spännande att sett Tjerbonyl, skulle gärna göra det men det är nog inte läge för det nu.
  Jag misstänker att den där mannen bryter mot lagen och går lite för fort. 🙂

  • Åsa says:

   Ja jag lovar det var det bästa jag gjort att besöka Chernobyl 🙂 Sedan mannen är min nu kära vän som var min Guide där nere.. Ja ska man följa den skylten så gick alla vi som var där för fort.. Det är väl tur då att just där är allt stängt för trafik där skylten står. 😉

   Men det kommer en dag efter kriget med.. Chansen finns ännu att besöka Chernobyl igen, men det kommer absolut inte se ut som den gång gjorde. Alla fina ställen är bortblåsta och mycket är förstört osv..
   Men jag skall tillbaka så snart möjligheten finns och även pengarna. Det är ju så att det krävs en guide för att få komma in i den förbjudna zonen. Det krävs även ett godkännande att få besöka Chernobyl med allt som hör till zonen. Detta sköter guide firman om att söka de tillstånd som krävs, beroende på vart man vill komma, Kärnkraftverket har en egen ansökan för att få besökas. Men det fixar guiden med..

   Men det jag kan upplysa – Ska man besöka Chernobyl zonen så är minimum 3 dagar för att hinna se något. annars blir det en hemsk upplevelse att då ha bra kondis att springa runt ett stort område på de timmar man har på sig fr 1 dags turen. Det är inte värt sina pengar alls.. Så ska man dit är som sagt 3 dagar som minst. Området är stort… Det man får se på 1 dags turen är ca 10 min per ställe.. hur mycket får man se då? Nästa tur för min del är minst 10-14 dagar, då det kostar lika som en 3 dagars tur.. så tänk noga innan om du åker! 🙂 (Bara ett tips).

   Ha en jätte fin vecka!
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.