Färgsprakande Fredag #26

Äntligen dags för Lillasysters upp piggande Färgsprakande Fredag, man blir lika glad varje gång man skall pyssla med denna utmaning! Men även så har man många funderingar vilket tema man skall köra.. Finns en del att välja mellan, både i arkivet och nyare bilder likväl som bilder som ligger på minnet i både Systemkameran och Mobilkameran. Men oavsett så har jag valt ett tema som jag fixade med för ca 1 v sedan.. Då jag var i Vävstugan och gjorde klar min 3 meters matta. Kändes skönt att få denna klar och innan hade jag två stycken i röd nyans som jag planerat ha till Jul. Men här kommer de mattor jag gjort klara.

Denna rullen innehåller tre stycken mattor – Vissa kallar detta för Flossa garn, men det rätta namnet är Snilje garn.. (Kärt barn har många namn – Heter det juh.. )

Denna blåa mattan är då tre meter lång.. 😀

Där har vi då den röda nyansen som kommer passa bra till jul.. Tidigare kunde jag inte använda mattor medans Sammy (hunden) fanns här, dessa mattor bäddade han runt med och de låg i en stor hög – som en boll på golvet. Dessa kunde man då hitta lite varstans här hemma. Det slutade med att jag rullade ihop alla mattor och tog ut dem i förrådet, där fick de stanna under dessa 12 åren han fanns här hos mig. 🙂

Jag önskar er alla en fin och härlig Fredags eftermiddag samt helg! <3

12 thoughts on “Färgsprakande Fredag #26

 1. Åke says:

  Vilket pillergöra med att väva. Men du gör det snyggt. Bra styvhet i dem alla, Du är duktig. Jag har monterat, vävstolar, demonterat, flyttat, burit och riktat in dom men aldrig vävt. Och tänker aldrig börja heller 🙂

  • Åsa says:

   Tack snälla!! Men om du nu varit så flitig att monterat upp dessa så borde du helt klart prova att väva med! 🙂
   Vem vet du kanske gillar detta? Det finns många män som väver i vårt avlånga land 🙂

   Trevlig helg! 🙂

   • Åke says:

    Du det tar säkert 10 st mattor innan man väver lika snyggt som dig. Jag har hållit i dina så jag vet vad vad som krävs för att bli så bra. Det är inte bara att dra i några nystan igenom varpen och tro det ska bli snyggt 🙂

    • Åsa says:

     Tack Åke! Men så säger du bara.. Det är inte så svårt som många tror. Det som kan krångla till allt är antalet trampor då man vill göra speciellt mönster.
     Men ofta så gör sig dessa tras-nystan sitt egna mönster av färgerna i tyget.

     Du får testa någon gång så märker du! 😉

     Ha en fin söndagskväll!
     Kram

 2. Geddfish says:

  Hej! Jag har försökt att läsa ditt inlägg både via datorn och mobilen, men jag lyckas inte. Det är jag som har dålig syn.
  Jag har försökt tidigare också, men nej, det lyckas inte.
  Såg fina bilder iaf.
  Kram och trevlig fredag! /Gerd

  • Åsa says:

   Men så tråkigt att läsa att du ej kan se min text 🙁 Jag skall ändra text färgen och hoppas på att det löser sig?

   Tack ändå för din fina kommentar!

   Trevlig helg!
   Kram

 3. Anki says:

  Såå fina mattor! Förstår att det känns bra att bli färdig med en egenvävd matta och det måste vara en fin känsla att få lägga den på golvet. 🙂
  Nu snart sängdags … kram och god natt!

  • Åsa says:

   Tackar så mycket!! 🙂

   Det är speciellt att få ha något egen gjort att lägga på golvet, helt klart!

   Önskar dig en härlig helg!
   Kram

 4. BP says:

  WOW! Nu blir jag riktigt, riktigt imponerad. Så du väver trasmattor!!! Såååå fina de är!

  Trasmattor är de enda mattor som finns i min lägenhet. Älskar trasmattor! Hade ett litet helvete när jag insåg att min 3,50 meter långa matta som hade hängt med i år och dag slutligen gav upp. Det är nämligen inte lätt att hitta en så lång matta med en bredd på 70 centimeter. Till slut hittade jag en på nätet. En väldigt färgglad matta med massvis med “remsor” i olika färger.

  Nästa gång jag behöver en matta beställer jag den från dig;-)

  • Åsa says:

   Hoppsan…Tackar och bockar! Jo då jag väver Trasmattor, Traslöpare, Grytunderlägg, Pannlappar – Det är väl mest detta jag gjort hittills under mina år jag gjort detta. Men önskar göra gardiner och då även panel gardiner, Plädar, handdukar/badlakan mm.. Det blir väl senare med tiden. MEd att jag gjorde klar denna lång mattan på 3 meter så klippte jag ner alla mina, så nu tar jag uppehåll ett tag från att väva.
   Men jag har egen liten vävstol hemma, där jag kan göra traslöpare och mindre arbeten på, så är inte sysslolös ändå. 😉

   Men du kan alltid testa att höra av dig med vad för sorts matta det gäller och färger osv.. så får vi väl se vad som händer tids nog? 🙂 Ett tips är att skicka ett mail: asa.danielsson16@gmail.com – där finns jag om det skulle behövas!

   Önskar dig en fin helg! Här hos oss här snöar det för fullt..

   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.