Skyltsöndag #443

Redan Söndag och dags för våran skyltars dam BP som är våran domare, vi är ett glatt gäng som hela tiden hänger med och det är lika kul varje gång. Men givetvis finns det plats för fler som känner att de vill jaga skyltar i mängder! 😀 För stunden är det antalet 98 skyltar som skall övervinnas.. Vem vet när någon slår det rekordet?
Hur som gjorde jag mig ett besök inne i hallen på Midlanda som hör till Sundsvall/Härnösands flygplats, här kan man fynda en del skyltar..

Rullbandet där resväskorna kommer in..

Vänder jag mig om så är det en stor skylt med flera innehållande skyltar i en stor..

Japp så ser våran vänthall ut på våran flygplats.. Här finns även en Konsthall och man kan ta rulltrappan upp för att äta på Restaurangen och även roa sig att se alla flygplanen som kommer och startar då det är panorama fönster på övervåningen. Där uppe har man suttit några gånger och kikat över landningsbanan.

Önskar alla en fin Söndag, trots rusk väder.. 🙂

16 thoughts on “Skyltsöndag #443

 1. LillaSyster says:

  Det blir inte lätt att slå ditt skyltrekord, men vem vet- plötsligt så händer det =) Idag är det faktiskt lite bättre väder ännu inget regn. Ha en bra söndag!

  • Åsa says:

   Tack Lillasyster! Men just nu har Åke rekordet med skyltar på 98st. Detta är inte så många (tror jag) men som du skriver – Plötsligt händer det! 🙂 Här hos oss är det grått, grått o åter grått, idag har jag hållit min inomhus så vet ej ifall det regnar eller inte? Då jag var chaufför i natt så var det uppehåll med regnet, men det rann en massa vatten på vägarna pga översvämningar här o där..

   Ha en fin Söndag!
   Kram

 2. Åke says:

  Oh vilken flashback! Du prickar så rätt 🙂 Vilka massa minnen jag kan rada upp. Där nere levde jag i 49 veckor när jag gjorde min värnplikt som flygplatsbrandman. Och eftersom jag var från takten fick jag introducera ny personal uppåt Ljustorp/Viksjö osv med alla skogsvägar. Men eftersom jag var en redan allround person redan i unga år gjorde jag lite altmöjligt där nere 🙂 jag satt också i växeln ibland. Jag kunde föra mig i tal redan då 😉 Det första samtalet jag fick var till briefing med nr 137. En växel var inte så stor året 1979, tror det var 9 samtal jag kunde ha tillsammans. Kanske det fanns et 80-90 telefoner där nere. Men Birgitta som var chef därnere gillade mitt sätt att arbeta när ordinarie telefonist var sjuk. Enda platsen jag inte var på var i kontrolltornet. Men jag har en story dit åxå: Dom hade övning på norr med bandvagnen. Där uppe höll ett band på att gå av sa dom i radion in till brandstationen. Skicka upp Blomman med ett nytt band. Sagt och gjort lade jag ett nytt band på släpvagnen och en massa verktyger för byte på plats. Det var tydligen rätt illa. Satte två gubbar på huven för det är bara sand däruppe och saab är ju framhjulsdriven dvs totalt värdelös på att ta sig fram med släp och ett band på ett par hundra kilo bak på en släpvagn. Väl där uppe på norr var det bara en spricka, jag gjorde bedömningen att det skulle hålla hem. Men ingen ville köra hem den. Ähh sa jag: Jag kör hem den 🙂 Ut mot banändan och ansökte till tornet om “att få åka på banan till brandstationen” En brandstation ligger alltid mitt på banan. Ånej svarar tornet i radion, vi vet vad du håller på med grabben! ÅK RUNT! Jag ser redan nu att du inte ska få låna ngt vidvinkelobjektiv av mig, du får med så många skyltar 😉 Rusk väder? Om man behöver bra kläder är det dåligt väder 🙂 Trevlig söndag på dig.

  • Åsa says:

   WoW.. Vilken story du ger mig och alla läsare, jätte kul att att läsa om din karriär på Midlanda som flygplatsbrandman. Tack för en trevlig läsning!

   Skämt o sido ang bilderna inne på Midlanda och dess skyltar – Detta är fotograferat med mobilkameran 😉Tyvärr så hade jag inte med mig systemkameran den svängen, det var den dagen snön piskade hårt och snön drev omkring och Nyheterna för Medelpads kusten hade varningar om att vara ute på vägarna. MEn bara nån dag efter så kom regnet och spolade bort all denna snö som kom. 🙁

   Ha en fortsatt bra söndag! 😀

   Ps. Önskade att man hade en vedkamin i lägenheten dessa ruggiga dagar! (Önsketänkande) Saknar stugan där kunde kam kura vid kaminen. Ds.

 3. Anki says:

  Kul att få hänga med dig till flygplatsen … och många skyltar blev det där! Bra jobbat Åsa!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

  • Åsa says:

   Roligt att du gillade att hänga med in i vänthallen på flygplatsen.. Saken var att jag just nu har en hyrbil hemma då min är på verkstad efter den bilolyckan i April – Då jag blev påkörd och skadade axeln.. Men hyrbilen är en Elbil och då snabb laddningen ligger bland annat på flyget så passade jag på att gå in istället för att sitta i bilen och vänta. Lite nytta med nöje så att säga! 😀

   Det finns många skyltar där inne, men Åkes rekord står sig garanterat då han hade 98st, men vem vet när man eller någon annan lyckas slå rekordet?

   Önskar dig en fortsatt trevlig söndag!
   Kram

 4. byblixtra says:

  Det lät trevligt med en konsthall på flygplatsen. På Kallax i Luleå visas konst men inte kan man kalla det för konsthall. 🙂 Fint också med ett panoramafönster ut mot start- och landningsbanorna. Å, jo, flygplatsen heter numera Luleå Airport…finare med Kallax flygplats tycker jag. 😉

  • Åsa says:

   Tack för besöket och visst en konsthall var med i byggplanen när de byggde denna nya Flygplatshallen.. Jo jag har flugit till Luleå flygplats, dessvärre har jag inget minne vad den hette då det inte var jag som bokade biljetterna. Den gången då jag flög dit var då jag var 13 år (skulle fylla 14år några månader senare), men skulle möta upp mina föräldrar där då dom hade varit och fjäll vandrat och för att vi skulle få gemensam semester så skulle vi då bo på Campingen där uppe.. Även min kusin följde med och vi fick några härliga dagar där. 🙂

   Men jag kan faktiskt hålla med om namnet att det var ett snyggare och mer klangfullt namn med Kallax flygplats mot nuvarande Luleå Airport. Men kan gissa att det skall innehålla mer internationellt namn, men de hade kunnat bytt till Kallax Airport då istället!
   De hade även kunnat gjort en förslags fråga till alla som bor där via Tidningen alt Lokala Nyheterna för att fått förslag från alla er som bor där. Det brukar de göra här hos oss i Sundsvall/Timrå. Bästa förslaget då efter röstning brukar kunna få dels äran till vinsten även få exempel ett presentkort. (Innehållet måste inte vara något dyrt belopp, det är tanken som räknas) oftast sponsrar någon detta presentkort.

   Önskar dig en fortsatt trevlig söndag!
   Kram <3

 5. BP says:

  Jättekul att både du och Åke hade skyltar från flygplatsen. Men de är ju vitt skilda. När åkte du dit? Mitt i natten eller väldigt tidigt på morgonen. Anledningen att jag frågar är att det är folktomt på dina bilder. Ungefär som på Arlandas terminal 2 ibland.
  Å vad gäller rekordet – räknade du antalet avgångar/ankomster på skylten Åke la upp? Misstänker nästan det;-) Som du säger 98 skyltar är inte lätt att slå;-) Men du fick i alla fall ihop 39 stycken om jag räknat rätt på en bild:-)
  Skoj att även en konsthall finns i närheten av flygplatsen. Enn annorlunda placering för en konsthall, men en smart sådan. Många resenären kanske vill ta med sig en “suvenir” från Sundsvall/Västerbotten/Norrland.

  Så kul med Åke som alltid går igång här hos dig. Det finns inte mycket han INTE känner till och INTE har gjort i dina trakter. Han är ju så otroligt händig också. Tycker det är jätteskoj att läsa om hans äventyr i dina/era trakter. Han triggar verkligen fantasin:-)

  Tusen tack för ditt fina bidrag! Stort tack för länken också:-)

  • Åsa says:

   Tack för din fina kommentar.. Att Åke drog till med flygplatsen var inget jag hade en aning om.. men oavsett så detta kul att på något sätt så tänker vi ganska lika. Men som du säger Åke har enormt med kunskap och sitter inne med massa historia om just den här trakten då han är uppfödd här. Jag älskar att höra honom berätta för jag får en massa flashback från när Mormor o Morfar och Farmor o Farfar fanns i livet som berättade en hel del.

   Ja Åke lyckades bra med patronerna att få ihop 98 skyltar! Men skam den som ger sig.. det kommer jag lovar.. Jakten pågår!!

   Men du efterfrågar vilken tid jag var på Midlanda, eftersom hallen var tom… Den är nästan alltid tom numera – Det avgångar som finns är inte många och jag var där på kvällen en stund innan kvälls planet kom in.. Det var full aktivitet att skotta banan då det vräkte ner massor med snö och blåste enormt så då man stod utanför bilen så piskade snön hårt. När man satt stilla i bilen och väntade på att laddningen skulle bli klar så hörde man hur snön smattrade på rutorna.

   Konsthallen är inte en mega stor hall, men när de inte har konstutställningar så hyr de ut till konferenser eller olika Möten osv..

   Önskar dig en fin start på veckan!
   Kram

 6. Paula Merio says:

  Snygg flygplats, gott om utrymme, men ibland är det säkert crowded. Stora neonskylten med flera mindre var riktigt snygg. Ha en fin novembervecka, trots vädereländet

 7. KajsaLisa says:

  Många skyltar blev det, fina bilder från flygplatsen , Men det jag reagerade på var att det var så folktomt. Men okej då ser man ju skyltarna lättare.
  Men 98 skyltar, har du räknat dom ?

  • Åsa says:

   Det är ett gäng skyltar ja..
   Men detta är absolut inte 98st – Däremot då i skrivande stund så låg rekordet just på 98st som Åke hade.. Men nu klev Lillasyster in med en läcker skyltning som jag kunde räkna till 135st!
   BP räknade Mina skyltar till 35-38st, så jag tror du läst mellan raderna i mitt inlägg??

   Ha en fin vecko avslutning!
   Kram 🌹

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.