Hoppa på tåget – #Guld

Det blir en härlig resa med tåget idag tillsammans med Åke som styr med spakarna genom vår vackra planets alla hörn! 🙂  Dagens till ära så har han valt ordet “GULD” –  Vilket har varit en spännande jakt att hitta mina Guld plakat från en skytte tävling med Mauser på 300 meters bana, plus att vi även sköt med hagel. Tävlingen gick ut på att den på banan (300 meter) där skulle de 5 första skotten räknas in för tävlingen – Då med 1 skott för test skjut innan för inställningen skull. Detta gjorde vi 1 gång per veckan både Vår och höst terminen. När alla veckor/månader gått så räknades allt detta samman i poäng – Varav både Dam klass ( Vi var 2  tjejer) och Herr klassen – Men hela serien räknades ihop – sammanslagen. Ett av åren vann jag och fick då ett GULD – plakat, även så vann jag då en Luftpistol – En värsting till pistol för den årskullen. Självklart blev jag väldigt glad för detta och priset!
Killarna var såklart avundsjuka 😉  

Men har en pokal från en Folkrace tävling där jag kom 1a så den får bli min första guld uppvisning! 🙂

   

Dessa kaffekopparna har en fin plats i hyllan här hemma – Dessa köpte jag när jag var i  och hälsade på min fd Svärmor & Svärfar och resten av min fd familjen Albanien 2012.  😀

Så visar jag upp min ljuslykta som man då tänder upp med tre värmeljus/Doftljus från Partylite – Lyktan är från Partylite före dom stängde ner i Sverige, men dom finns åter igen via Polen. Men man måste gå via en försäljare här i Sverige för att komma åt deras sortiment precis som förr! 🙂 Jag handlar sedan länge med två säljare, en granne och en som bor där jag bodde en gång i tiden här i Timrå.

Vem som hellst kan hoppa med på tåget och vill man se vilka som följer med kan man besöka våran Chaufför Åke som har länkat alla som är med på “Hoppa på tåget”

Trevlig resa och en härlig helg önskar jag era allihopa!

12 thoughts on “Hoppa på tåget – #Guld

 1. BP says:

  Vilket minne!!! Det är inte ofta man ser tjejer i skjuttävlingar, inte på jakt heller. Tycker det är riktigt tufft av dig. Stort GRATTIS till den fina pokalen.
  Den albanska te-/kaffeservisen är otroligt vackert och skir. Gissar att kopparna inte används i dagligt bruk. De är alldeles för fina för det.
  Partylite har jag hört talas om. Har förstått att deras ljuslyktor är i en klass för sig. Och det är de verkligen. Såååå fina de är.

  Bra jobbat med ditt suveräna bidrag:-)

  • Åsa says:

   Tack snälla! 🙂 Det var riktigt roligt med skytte tävlandet 😀 Var bara synd att jag inte hittade Guld-plakaten från den tävlingen..
   Men den stora pokalen var från Folkrace tävlingen jag var med på för många år sedan.

   Vad det gäller kaffekopparna som jag köpte i Albanien, de har stått på hyllan för prydnad.. Man vågar knappt ta i dem för pärlorna lossnar o jag låter dem stå i den guldiga plastkartongen!

   Önskar dig en fin helg! 🙂 Kram

 2. Åke says:

  Så fint du radar upp den finaste valören i de tävlingar du deltagit i. Om jag stod som medtävlande skulle jag givetvis gratulerat dig men varit lite sur i mitt inre för att bara komma tvåa. Tack för din fina presentation och länken till mig är ju guld värld 🙂

  • Åsa says:

   Tackar tackar!! Vilken fin feedback! 😀 Trots mitt sena inlägg pga allt sökande efter guld och silver plakaten från skytte tävlingarna jag var med på.. Men utan resultat så hade jag bestämt att det skulle få komma med, även utan guld plakaten! Kanske jag finner dom tids nog och då kan jag visa upp det vid senare tillfälle 🙂

   Ha en fin lördags kväll och helg! Kram

 3. Äventyret Framtiden says:

  Så kul att läsa om din skyttetävling och din vinst. Härligt och grattis långt i efterhand.
  Jag har också använt mig av skjutvapen, som jägare men också tränat prickskytte men aldrig tävlat. Min son tävlar eller tävlade i skytte, nu har han fullt upp med familjelivet och jobbet.
  Kopparna är ljuvligt vackra, rena smyckena..
  Ljuslyktan är skönt stilren. Guld är vackert.
  Ha en fin helg ! En riktig guld-helg!

  • Åsa says:

   Tack snälla för dina fina ord 🙂 Ah se där ja.. nån fler än jag som hållit på med vapen!! Ja ack den där tiden.. det finns många saker som sätter käppar i hjulet – framförallt ens familj och små barn. Det blev lika för min del men då för många många år sedan. Håller fullt med om att guld är vackert, men det är även silver. 🙂

   Önskar dig en fin helg! 🙂

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 🙂 Kaffe servicen är annorlunda och vacker, har aldrig sett nån här i Sverige som liknar denna..

   Önskar dig en fin helg! 🙂

  • Åsa says:

   Jo guldet har sin egen bemärkelse.. En må tacka så mycket för stjärnan i din bok! 😀

   Önskar dig en riktigt fin helg! 🙂

 4. Paula Merio says:

  Wow så mycket fint du visar upp, hela hemsidan glimmar plötsligt av guld! Kaffekopparna från Albanien beundrar jag särskilt mycket! Man dricker sällan kaffe ur mindre koppar numera, jag gör det inte, inte heller någon annan i min familj, det är så synd. Men tiderna förändras och vi med dem. Dekorativa koppar kan man dock visa upp i sitt hem som prydnader om inte annat. Önskar dig en skön söndag, som faktiskt redan infunnit sig, för snart en timme sedan!

  • Åsa says:

   Tackar så mycket för fina ord 🙂 Ja det är så sant om de småa kaffekopparna, de står enbart som prydnad numera. Jag har även kaffekoppar som jag målat själv och det är samma med dem. De plockas fram vid högtider endast numera.

   Dessa tider som råder just nu så är det de större muggar som används istället, då det får plats mer kaffe/Te osv i dem.. 😉

   Önskar dig en härlig söndag! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.