Skyltsöndag #438

Oj vad helgen går snabbt, redan söndag och den härliga skyltsöndag som BP förvaltar är en så kul utmaning, denna gången tror jag nog att jag lyckats ganska okej.. Vi får väl se vad vår underbara domare säger? Denna gång är det skyltar från min resa till Sollefteå Sjukhus då till Ortopedin för Knä och höften, men hur som hellst så fångade jag en del skyltar både på vägen upp och även i Sollefteå och inne på sjukhuset och på vägen hem.. 🙂

Ja happ här har jag då fångat en hel del skyltar… 17 styckna 🙂

Ja här sitter jag o väntar på att Läkaren skall komma in.. ;

Man blir även hungrig av allt stå hej på sjukhuset så det blev en Pizza innan hemfärden..

Ja man kan även kika upp på Hotell Hallstaberget och dess slalombacke, jo jag har varit dit en gång för många år sedan i min ungdom.

På väg hem igen.. kör på den berömda väg 331 så kallad Bävervägen 🙂

Där vad mina bidrag denna gången, för er som kört denna vägen vet på ett ungefär vart dessa skyltar finns, så de är inte inte riktigt i rätt ordning men det bjuder jag på. Resa dit från mitt hem tar ca 1.30 tim i lugn takt, men är det bilfritt så kan det såklart flyta lite snabbare. 😉

Önskar er alla en fin Söndag! <3

12 thoughts on “Skyltsöndag #438

 1. Åke says:

  Mångfaldsparken är riktigt trevlig att vandra i, fin bevarad skog. Graningebruk är en trevlig plats. Det såg vi i ditt förra inlägg och en kompis till mig har stuga där på andra sidan sjön. I Svartnäset har en annan kompis just köpt ett hus som han har som sommarbostad. Han är uppväxt där i byn. Den där 80 skylten är lurig, men jag har klarat mig alla gånger. Har passerat där många gånger i mitt arbete. Ett tag var jag varje vecka minst i Sollefteå respektive Långsele när bromsbandsfabriken låg kvar och en annan stor firma. Ett tag var jag där i Långsele tre dagar i rad och körde in ett jobb i en svarv, då kom det en kille och frågade: Jobbar du här? Nej svarade jag, jag kör eftermiddags skift. Men ingen skylt på Bävervägen 😉 Önstabaren vart jag lite offside på. Sjukhuset är jag också bekant med, frun fick sitt andra knä bytt där. Hotell Hallstaberget är ett fint ställe, har bott där ett par gånger i både utbildning och nöje. Fin utomhus pool och härligt spa inomhus. Och så fick jag uppleva och lyssna till min idol Micke Rickfors 🙂 Trevligt att du inte fotade alla vindkraftsparkers skyltar. Jag vet inte om du sett den vindsnurra som blåste ned i min blogg. Jag var förstås dit dagen efter och plåtade missödet 🙂 Du fångar skyltar bra och har tydligen skyltradarn på numera 🙂 Trevlig tripp som väcker många minnen 🙂 Körde du för fort vid Vilola skylten förresten 🙂 Sedan ska du få ett hett (insider) tipps: In på gamla butiken i Viksjö (Mat & Nostalgi Viksjö) . Du kommer lätt ut med 100 skyltar i din kamera. Sedan hälsar du till Steffe från mig (så skiner han upp som en sol) Tummen upp för ett fint inlägg.

  • Åsa says:

   Tack snälla för all din feedback! Vilola skylten är fotad – MEN den blev så suddig att det inte var någon ide att använda den 😉 Vindkraftparken och dess skyltar har jag inte varit in till ännu, men man ser dem bra från vägen ändå – Dvs Vindsnurror.. Skylten på Bävervägen minns jag inte vart den sitter efter den vägen, måste missat den totalt.. Men den kommer nog med nån gång sak du se! Önstabarnen ligger på Storgatan, 5 min från Sjukhuset.
   Vad det gäller Hallstaberget så var jag dit på nån “idol” som spelade där – men dock minns jag ej vilken som spelade, det var nångång under -80/90 talet, men det var i min ungdom och tyvärr vart jag lite väl förfriskad den gången så minnet sviker den kvällen. Själva hotellet i sig är säkert jätte fint och mysig med att kunna bada i poolen och må gott i spa 🙂

   Tack för tipset om Viksjö Mat och Nostalgi, var in där och handlade förra året då jag åkte norröver mot Lycksele, kan upplysa att jag har fotograferat där inne redan, men det var mest på alla nostalgiska prylar och så vidare. Men får ta en sväng in både för att ta skyltar där inne och då skall jag passa på att hälsa Steffe från dig! Även så ska jag åka in en sväng till Vindkrafts parken. Men även skall jag ta en sväng in till Laxsjön där min Pappas kusin bodde och hade sitt “Märta`s Cafe” för huset finns kvar! 😀

   Kul att du gillade mitt inlägg, önskar dig en fin fin Söndag! Hälsa frugan oxå <3

 2. LillaSyster says:

  Oj oj så många skyltar du hann att plåta. Bra jobbat! Fartkameravägar är tråkiga, men blir allt populärare överallt. Önskar dig en solig och fin söndag!

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 🙂 Håller med att fartkameror är tråkiga men även ett nödvändigt ont mot alla fartsyndare..
   Hoppas du haft en fin helg! 🙂 Kram

 3. BP says:

  MVG för dagens underbara Skyltsöndag:-) I och för sig är du otroligt duktig på att fota skyltar annars också, men den här gången har du överträffat dig själv. Dessutom måste du ju ha stannat till på många ställen för att få till det om man säger så. Och det fick du verkligen.
  Kul att läsa Åkes kommentar, ni är ju grannar:-) Han känner ju igen sig, och vi som inte bor granne med dig får lära oss en helt ny del av Sverige:-)

  Tusen tack för en suverän Skyltsöndag och stort tack för länken:-)

  PS. Mångfaldparken – gissar att den bjuder på många olika moment, träd, växter, blommor kanske;-) DS.

  • Åsa says:

   Oj så härligt med ett MVG från dig denna skyltning gjorde mig riktigt stolt Tack vare dig! Jag har förstått innebörden med skyltarna, även att jag inte funnit det rätta antalet. Det blev några stopp och några köra sakta för bra bilder.
   Även att Åke och jag inte bor grannar då det är nån mil mellan oss så är det ändå inte långt att åka med bil. Men till saken är att Åke bott i Timrå och känner väl till områdena precis som jag i mitt tidigare jobb inom Taxi som chaufför och telefonist. Men har haft en del olika jobb så det finns ännu olika kunskaper i min ryggsäck.

   Ang. Mångfaldparken så har jag aldrig stannat där och besökt den så kan tyvärr ej uttala mig vad som finns och inte på den platsen. Men vem vet jag stannar säkert nån gång för att kolla in platsen 🙂 Jag gissar på att Åke varit där och kan garanterat svara på vad som finns där?

   Tusen tack igen! Jag hoppas din helg varit super bra! Kram

 4. KajsaLisa says:

  Mångfaldspark lät annorlunda. Säkert kul att vandra i, gillar inte mainstream. Graninge känner jag igen, kommer kängorna därifrån?

  • Åsa says:

   Jo håller med att Mångfaldpark troligen är något annorlunda då den finns ute i skogen – Men jag har aldrig stannat och undersökt stället, men gissar på att våran Åke har säkert stannat där och vet dessto mer om den än mig?

   Graninge kängan`s grundare är L&P Nierenburg (Lennart och Peter) och numera hans son Peter som som sköter detta, men deras Aktiebolag finns: Besöksadress:
   CYLINDERVÄGEN 18
   131 52 Nacka Strand
   Stockholms län
   Men som sagt att det just heter Graninge kängan är ännu ett mysterium?

   Önskar dig en fin vecka! Kram

 5. Anki says:

  Oj så många bra skyltar du hittat! När jag ser skylten Graninge så tänker jag på kängor … och jag påminns om att jag behöver nya vinterkängor! 🙂
  Ha det gott Åsa!
  Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket! 😀
   Ja du är inte ensam om att tänka på Graninge kängan.. Vad bra ändå att jag gjorde vissa påminnelser att vi går mot vinter och nya skor med 🙂 Jag köpte nya förra året men det är mer en känga för skog o mark då det är mer klassade vandringskängor och bra om man går på myrmark osv.. Men då jag använder dessa är mest då jag ska gå i skogen osv…så om det är en vinterkänga vet jag inte ännu har inte testat.

   Må så gott du kan och mys mycket med Muffins, det gäller att ta vara på alla dagarna då man lagt vissa saker åt sidan! Men är glad att du kikar in och lämnar några rader då o då!

   Önskar dig en härlig vecka! Kram

 6. Paula Merio says:

  Du har fångat många fina vägskyltar i det vackra norrlandsvädret! Graningekängor har jag skådat, de kommer förmodligen därifrån! Ordet mångfaldspark har jag aldrig tidigare stött på, undrar vilken typ av mångfald man avser, tror jag måste googla. Bra jobbat, hoppas du fick fin hjälp på ortopeden. Ha en ny fin höstvecka

  • Åsa says:

   Tackar så mycket! 😉 Det blev en hel del skyltar denna gången 😀 Jag kan tyvärr ej svara på vad den innehåller denna park, men då den ligger ute i skogen så kan man gissa det är mass stigar och växter samt olika saker om vad en skog innefattar? Jag har inte satt mig in i denna park alls.. även att den inte är så långt ifrån där jag bor. Men ska väl stanna till där nån gång o kolla in läget! 🙂

   Mjo gick väl hyffsat, men går att läsa om mitt besök då jag bloggat om det..

   Önskar även dig en fin höstvecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.