Skyltsöndag #441

Redan dags .. attan vad veckorna flyger fram, det är redan söndag och denna gången skall jag skylta med vårt hockeylags hemma arena från utsidan. Även att jag inte går på deras matcher så hoppas man det ska gå bra för dem varje match. Tyvärr så har de slarvat bort lite vinster, men de kommer tillbaka *hoppas* vi på. Då jag vet att en del av är sport intresserade däribland vår härliga BP så kanske detta går hem hos många utav er? Det är som sagt vår härliga BP som förvaltar Skyltsöndagarna, det finns plats för fler skyltare, förslagsvis meddelar man henne så lägger hon upp er i listan om ni vill vara med! 🙂

Önskar er alla en härlig Söndag! 🙂

12 thoughts on “Skyltsöndag #441

 1. Åke says:

  Min kära hemkommun 🙂 Vilken röd tråd du prickat! Du har dom röda tallarna i den första skyltens vänster nederdel. Du var att det tros att namnet Timrå kommer från “timmer å” en gång i tiden? Ån eller Indalsälven där allt timmer flottades fram till 70 talet, har du ju med på första skylten också 🙂 Vildhussen förändrade deltat “lite” bara året 1796 när han sprängde en annan fåra där uppe i Ragundasjön ca 10 mil uppströms. I skyltens nederdel förekommer allt som kännetecknar just Timrå Kommun. En fabrik står ju kvar och två är nedlagda. Jag tycker dom gott o väl kunnat lägga till det två båtvarv också med ett av de 100 tals skepp som byggdes på de två varven en gång i tiden. (Framnäs & Wivstavarf, varvsbyggeri) kommer inte på namnet på grundaren där som startade det hela, men han var en av Sveriges rikaste personer på den tiden. Undra om han inte var inblandad i Merlo slottet som också är med där nere på skylten.
  Ladan som vi Timrå:iter kallar den har du så perfekt med. Jag går på ett par matcher per år, när svärsonen bjuder på en helkväll tex. och få vara nära LillPlutten 🙂 Men jag tycker det är skönare att sitta hemma i tv soffan med chipps och en kall 😉 Förut gick det hockeybussar till Alnön… Den där ishockeyladan har man varit på sedan småben. Jag har ett sådant roligt minne när jag var där med far och spelade tennis en sommar när det inte fanns en hall omkring, nästa gång vi var där stod det en stor hall för 10 000 tals personer som rymdes inuti. Jag frågade far: Bygger dom upp den för varje vinter? För en 4-5 åring hade man funderingar redan då på byggnationer 🙂 Jag har en massa minnen från den hockeyhallen som du förstår, jag var aktiv i Timrådressen till 15 års ålder. Tjejer och mopeder lockade mer 🙂 Men jag har fortsatt använda anläggningen som Korpen deltagare i Rinkbandy, och innebandy. Bara för en 7-8 år sedan deltog jag på ett förtagsishockey event i en hockeymatch. Min trunk står alltid packad, numer åker bara skridskorna och armbågsskydden ur då jag åker på havet vintertid. Läckra minnesvärda skyltar du plockat med 🙂 Trollar gör jag ännu med en ishockeyklubba, rinkbandyklubba eller en innebandyklubba, för ränderna går aldrig ur en tiger va 🙂 Du hade väl kunnat ta med mig på den sista bilden iklädd min mundering hägnades på en hockeyklubba och Timrådress 😉

  • Åsa says:

   Wow… Vilken härlig berättelse om Timrå och din karriär med skridskor o klubba och även byggnationer från tidig ålder. Så underbart att läsa om detta.. Ja du hade jag vetat at du ville skyltas med munderingen så hade jag givetvis låtit dig vara med 😉 Men det är kanske inte sista gången jag tar fram om Timrå hockeyn på min sida..

   Ha nu en fin Söndag! 🙂 Kram

 2. BP says:

  Hahaha! Du har träffat helt rätt! Är så glad att du varje gång du skyltar “får igång” din granne Åke. Hur roligt som helst att läsa hans långa kommentar:-)

  Fotboll är min grej och ishockey är god trea efter fotboll och friidrott. Nu tror du säkert att jag som nollåtta håller på antingen AIK eller Djurgården i hockey, men så är inte fallet. Håller såklart på Hammarby i fotboll men klubben har inget hockey lag värt namnet.

  Alltså bestämde jag mig för länge sedan att “supporta” tre lag: Leksand, Timrå och Modo. Varför då undrar du kanske. Jo, det finns många Leksand-supportrar här i Stockholm. Ett neutralt “val av lag” om man inte vill ha stryk;-)

  Timrå kom sig av att flera av mina bloggkompisar håller på laget, och MoDo fick också mina sympatier då jag älskar liraren Forsberg och en nära kompis till mig som är född i Sollefteå håller på Modo (och Degerfors i fotboll.

  Ja du ser, ditt val idag var klockrent:-) Tusen tack för din toppen Skyltsöndag och länkarna:-)

  • Åsa says:

   Wow.. så härligt att läsa att du är som mig när det gäller sport – MEN tillika var detta under den tiden mina barn var aktiva och de övergick till Bandy och Damerna gick upp och vann SM Guld för många år sedan. Min dotter var som sagt målvakt i både Fotboll och Bandy i Söråker Bandy och sonen spelade ytter forward, han var en av de snabbaste de hade på planen. Så klart jag var en stolt Mamma under deras karriärer på isen. Sonen började med hockey i Timrå IK, men det tog upp för mycket tid och skolan blev lidande, vilket han valde själv att övergå till bandy, så lilla syster skulle inte vara sämre så hon klev in på isen som väldigt liten o började åka med Timrå och sedan när bror klev in på bandy så var hon inte sen att börja spela hon med (med grabbarna)! 🙂

   hmm.. så förvånad vart jag inte över dina val av lagen, jätte roligt att du håller av lagen här uppe! Men visst lite udda av en som bor i stor staden dock! Men helt fantastiskt val! <3

   Ja detta att Åke fick igång mig att börja med utmaningar ångrar jag absolut inte, för det är super kul! Men även så blev det säkert en extra sporre att driva mig ännu mera med att "jaga" mig i hasorna..haha.. De är så kul när han berättar om vår kommun och om sitt eget när han bodde i Timrå. Det finns mycket jag inte vet om kommunen trots jag bor här. Men jag är som sagt inte född i Timrå, men sedan nyfödd hade jag ändå en fot här och där jag är uppväxt då jag hade både Farmor o Farfar samt Mormor o Morfar i Timrå, med detta så var jag här i stort sett jämt förutom när jag var i skolan. 😉

   Tusen tack för din fina feedback, den uppskattas väldigt mycket! Önskar dig en fin vecka! 🙂

 3. Geddfish says:

  Lite sent omsider önskar jag dig en fin skyltsöndag på en Glad måndag och det går ju jättefint.
  Läste om gemensamma minnen med Åke, kul.
  Kram!

  • Åsa says:

   Tack så mycket! Jo vi har en del gemensamma minnen nu, det är fantastisk roligt! 🙂

   Önskar dig en fin vecka!
   Kram

 4. byblixtra says:

  Åh, gillar den stora hockeyhjälmen utanför arenan.
  Det var en fin arena och ser att den är sponsrad av SCA. Idag är ju de flesta arenor sponsrade av något företag…gissar att den hade ett finare namn tidigare.

  • Åsa says:

   Ja visst är hjälmen läcker! 🙂 Arenan är mäktig och stor.. Detta med sponsringen av denna arena – Det är många och även har den bytt namn många gånger och jag har till och med tappat räkningen och alla de namn den haft genom åren. SCA inte bara sponsrar de har gått in som ägare av arenans drift.

   Men jag vet en som garanterat kan ge svar på detta, med de olika namnen som vår fina arena haft genom åren – Åke lämnar jag över ordet till för jag är 99.9% säker att han kan detta svar!

   Önskar dig en fin vecka!
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.