Skyltsöndag #467

Då är det dags för att skylta upp till Domaren BPs härliga Tema! Veckorna bara springer fram och vi går snart mot Sista April .. Vilket då kan vi äntligen säga att det är äkta vår här hos oss.

Med en förhoppning om bra med värme och inte massor av minus nätter.  Våra professorer i Meteorologi har spått att det skall bli extremt varmt denna sommar – Rekord värme!! Det är dags att ladda upp med vätskeersättning hemma, se till att börja i tid när värmen kommer med att dricka mycket, sitt inte ute i solen mer än nödvändigt – utan i skuggan. Dra ner persiennerna/gardiner för fönstren så ni behåller skuggan inomhus för att slippa hettan inne. Men framförallt Ha inte fönster eller balkongdörrar öppna dagtid som gör att det blir massor av värme inne. Ha öppet på natten istället!!
Bor man i lägenhet så bör man bomma igen allt.. Då betongväggar är kyliga så behåller de kylan så länge man inte öppnar och släpper in värmen. Värms betongen upp så har ni en bastu i era lägenheter. Införskaffa en Portabel Air-condition eller som man även säger en AC för att sänka temperatur inomhus.
Jag har lånat ut min till mina föräldrar som inte orkar något alls om det blir för varmt, jag tål bra med värme i jämförelse! MEN skulle det mot förmodan bli mega varmt så köper jag ännu en till AC för att ha hemma! 😉

Men förutom detta om värmen.. så har många torr hud – Jag har väldigt torr hud efter vintern och får massor av röda torr fläckar på kroppen som kliar massvis. Då han det vara bra med bra medel för det. Både att anv Tvål, Shampo, Conditioner och hudkrämer.. Här kommer en del som jag kört med! 🙂

Denna är väldigt bra om man har extremt känslig hud – Gjord av Oliv olja.

        
Dessa Tvålar/Dusch och bad krämer  är väldigt härliga och doftar väldigt gott!

   
Bobbys har väldigt bra Shampoo och Conditioner är bra för alla med torr hårbotten, även dessa doftar ljuvligt gott! 🙂 

      
Dessa Body lotion krämer är toppen bra för torr hud och även Cano Derm har läkande effekter. LDB är underbar under sommaren då den svalkar och har en härlig sommardoft! (De gör olika sommardofter varje år)  🙂 Alla dessa passar för min del och min hud 100%

Därmed har jag delat lite bra tips till er där ute, klart det är upp till var och en vad man tycker om.. Önskar er en fin söndagskväll och en härlig början på veckan! Kram

11 thoughts on “Skyltsöndag #467

 1. BP says:

  Käner nästan dofterna från dina tvålar och fuktkrämer. Canoderm (och Propyless) får jag utskriven på recept då jag också har extremt torr hud.
  Så det ska bli en rekordvarm sommar:-) Då jag just nu har en minusgrad och några snöflingor som seglar ned där utanför mitt fönster, så kan jag 1. bara tacka dig för ditt somriga och väldoftande inlägg och 2. bara hoppas på en väldigt varm sommar. Senast det hände var ju 2018. Då gnällde precis alla… utom jag då.
  Sedan är jag så glad att du skyltar med väldoftande produkter (förutom Canoderm som inte doftar alls tyvärr). Idag är det ju ganska vanligt att man nästan känner dåligt samvete när man tar nåt på sig som doftar gott.
  Resorb har jag två rullar kvar från ifjol, men ska bunkra några till. Men som sagt – nollgradigt just nu, så tankarna förs inte till vätskeersättning, inte än i alla fall;-)
  Tusen tack för n väldoftande Skyltsöndag och länken:-)

  • Åsa says:

   Tack Anki! 🙂

   Det är nyttigt att dela med sig av olika nyttigheter anser jag. Men precis som du säger så har även jag Canoderm på recept men den där LDB älskar jag bara pga doften, den fann jag hos dottern och ville ta med den hem, men det gick inge bra.. 🙁 Dessvärre hittade jag den inte här hemma då den är säsongs baserad.

   JA tyvärr minns jag sommaren 2018 mycket väl, en sorgens sommar med den värmen som skördade två familjemedlemmar i en bilolycka, ca 100 meter till avfarten för att nästan vara hemma och detta hände efter E14 utanför Callans Trä i Östby som ligger mellan Ljungaverk/Borgsjö i Ånge kommun. Detta efter ett besök på Sundsvalls sjukhus och ett mindre ingrepp som min Faster gjorde. Min Farbror körde bilen hemåt efter att stannat på Ikea Restaurangen för att äta en lunch, där då min Pappa och hans bror ringde varandra. Det var det sista han hörde av sig bror..

   Men bortsett från tråkigheter så är det bra att bunkra upp med Resorb då det alltid är bra att ha hemma oavsett vad.

   Men med tanke på den kyla vi har nu är det svårt att tänka sig att det ska bli sådan varm sommar som dt var 2018, varpå man skulle tänka på vattenförsörjningen oxå och att inte elda ute i naturen osv..

   Önskar dig en härlig söndagskväll och en fin början på veckan! 🙂
   Kram

 2. LillaSyster says:

  Canoderm har jag också ibland då händerna protesterar och även en salva som BP tipsat mig om Norwegian formulär, en liten tub men väldigt dryg. Poratabel AC har vi också en verkligen en räddare i nöden då värmen slår till. Men just ni är det kyligt….snöade lite i em. Snyggt skyltat!

  • Åsa says:

   Tackar! 🙂

   Vi verkar vara några som använder samma krämer.. Det betyder att denna är väldigt bra för oss alla 🙂 Vilket är toppenbra 😀

   Ja som sagt jag har lånat ut min till föräldrarna som inte klarar av mycket värme numera..förr kund som sitta hela dagar i direkt sol och bara njuta, men det går inte längre. Än så länge är det inte dags att använda AC då kylan ännu så pass som några minus grader hos oss..varpå vi kommer få ner till ca -7-10 grader under hela veckan, med snö på Tisdag. suck.. Ack för April månad.. En lömsk månad detta då det ofta snöar o är riktigt kallt på sista April 🙁

   Må så gott och önskar du får en fin början av veckan! 🙂
   Kram

 3. Äventyret Framtiden says:

  Se där ja, nu har jag fått till livs en hel del nyttigheter. Jag bor ju i betonghus…utan isolering. Skönt på sommaren verkligen när det är hett utanför. Avfuktaren blev vårt inköp istället för AC. En fläkt körs också när det blir för varmt. Jag gillar ju värme så jag tackar och tar emot även om svetten lackar. Vatten att duscha finns. Tänk ändå Åsa, nu börjar ni redan tänka på heta sommaren efter den långa vintern däruppe i Norden. Bra att vara förberedd och många bra märken skyltar du med. Själv kör jag Nivea hela vägen.
  Ha en fin fortsättning på söndagskvällen!
  Kram

 4. Anki says:

  Härligt doftande inlägg! Jag gillar inte värme, så jag ser inte fram emot extrémvärmen som förutspås …
  Hoppas du mår hyfsat bra – tänker på dig.
  Kram

  • Åsa says:

   Tack så mycket Anki!

   Detta var ett spontant inlägg tillsammans med Tvålar, Dusch, bad och Shampoo med Conditioner/Balsam.. Då de finns en hel del för att använda som inte torkar ut huden, då oxå med Kropps krämer som lindrar torr hud. Tyckte det var en rolig sak att ta upp just på skyltsöndag 😉 Det kan alltid hjälpa någon.. Den bästa tvålen den första bilden, den gav jag till en vän som har extremt jobbigt med torra händer, då de spricker och i viss mån kan bli så illa att det kan blöda i sprickorna. Men den hjälper min vän så mycket under just den tiden det är som värst. 🙂 Den har en mycket speciell doft.. en blandning av tjära och barrskog – Passar kanske inte för alla.. Men den är otroligt bra.

   Det finns även ett Shampoo som har samma doft som lindrar skalpen från att bli extrem torr med klåda, som om man skulle fått löss (då det kliar) Otroligt bra Shampoo..

   JA att det förutspått en Rekordvärme denna sommar är lite skrämmande speciellt om det ska bli mycket varmare än 2018.. Då gäller det att ha Resorb hemma och vatten i kylskåpet som kyler ner en bra.. Stänga persienner så solen inte når in och värma upp inomhus. Det gäller att verkligen hålla värmen ute så man orkar med sig själv!
   Jag lånade ut min Portabla AC till mina föräldrar förra sommaren då det stundvis var väldigt varmt oxå, för jag upptäckte att de inte orkade med alls att ens vara uppe något. Men efter att dom fick ha min AC så orkade dom med att kliva upp och se Nyheterna och sporten som Fotbollsmatcher mm De orkade att äta mat, som är så viktigt även de är varmt.

   Vad det gäller mitt mående så går det sakta framåt, det är ännu tungt att gå promenader.. dels för Artros höfterna och knäet. Men om jag går sakta så fungerar det hyffsat bra, har fortfarande ont bak i ryggen vid lungorna både vid sittande, liggande och gående. Det märks att det inte vänder snabbt detta.. Det tar lång tid innan man blir återställd igen! Men ändå skönt att det går åt rätt håll så man slipper bli sämre.

   Har går det med ditt knä? Är det bättre med att du tränar med övningar?

   Tack snälla för att du tänker på mig, det värmer mitt hjärta så mycket! 💕
   Kram

 5. christian lehmann gisler says:

  Hahaha…hoppas du får lite provision nu när du gör så mkt reklam för produkterna….även här har jag inte mycket å komma med….kan det ha att göra med att man är man?!?

  Ha en bra vecka!

  • Åsa says:

   Haha.. Provisoin får man sällan idag vad jag vet.. Men ett önsketänkande iaf.
   Tvålar finns det i uppsjö utav och samma Shampoo och Dusch kräm osv.. Både för oss damer och för Herrar så tror säkert att även du kunnat hitta på detta? Om inte annat om Rakning och raklödder osv? Det viktiga är bara att tänka utanför boxen.. Har inget att göra med om man är en kvinna eller man – Låt fantasin flöda! 😉

   Ha en härlig vecka, här är kallt och imorgon Tisdag skulle det komma snö och en ca -5 grader.. Brrr.. Drar nog täcket över huvud imorgon! 😉 😀
   Kram

 6. Paula Merio says:

  Portofinoflaskan var så vacker! Jag tål inte värme alls, flämtar som en bäver på land. Visst kan jag hålla mig i skuggan och inomhus, men, det blir ju så tråkigt. Man måste ju ha sysselsättning också, helst ligger jag i sjön, eller står i duschen. Jag har hela livet varit ytterst dålig på att ta hand om min hud, hade en åldersnoja när jag var trettio då jag spenderade otroliga penningar på rynkkrämer! För ögon, för halsen, för brösten ja överallt, haha. Gissa om det hjälpte? Hoppas du har det skapligt med ditt onda, o får en bra vecka

  • Åsa says:

   Tackar för en härlig feedback! Oj oj då det lät inte allt för kul det där.. men jag är själv gillar vatten och hålla mig kylig då det är väldigt varmt ute. samma då jag åker utomlands så är jag mycket i havet eller bassängen.. Vad det gäller hud lotion så är det ett måste vintertid då luften är så torr, att huden blir extremt torr så det bara kliar på kroppen. Vilket blir att smörja in varje dag oavsett om jag duschar eller ej, men vintertid är det varannan dag jag kan duscha som oftast. Men nåväl.. Hmm det där med rynkkärmer känner jag igen.. Tror nog att många av oss kvinnor får nån sorts noja nångång i livet där vi antingen väljer krämer eller botox.. Anti rynk krämer i allmänhet är något vi inbillar oss att det fingerar. Även om vi så tycker oss känna att det gör så.. men med Facit i handen så ger dom bara viss lyster! Botox däremot fungerar och även mot Migrän! För det fungerarde jätte bra för min del mot migränen..

   Botox mot rynkor gjordes endast en gång och aldrig mera.. För egen del var det vidrigt att se nålen hur lång den var och vart den skulle sättas och sedan veta hur långt upp den skulle injicera botox..Fy och blä säger jag bara… Aldrig mera!

   Mitt mående går sakta åt rätt håll med Blodproppar i lungorna.. en än har jag jobbigt att promenera och andas.. Får gå väldigt sakta för att undvika andningssvårigheter. Men Artrosen är hemska smärtor och att vänta 6 månader extra var absolut inget jag såg fram emot.. Bara ett nödvändigt ont.. För övrigt mår jag bara fint! Tar det så lugnt jag kan även att jag rör på mig i den mån det går bra!

   Önskar dig en fin vecka, med att få bättre väder än oss imorgon Tisdag – Då det skall snöa och ca -5 grader.. Brrr…
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.